Konec Světových jezdeckých her?

Mezinárodní jezdecká federace FEI uzavřela sobotní den na Generálním shromáždění v Bahrajnu rozhodnutím o upuštění od požadavků na Světové jezdecké hry v roce 2022 a rozhodla o přijmu přihlášek na šampionáty jednotlivých disciplín.  

Celkem dvakrát FEI otevřela příjem přihlášek na pořadatelství Světových jezdeckých her v roce 2022, avšak bez reálného výsledku. Proto se Byro rozhodlo otevřít přihlašovací proces pro šampionáty jednotlivých disciplín. Upřednostněny ale budou přihlášky šampionátů ve více disciplínách. Byro také odsouhlasilo, že drezura a paradrezura by měly být na jednom společném šampionátu.

Prezident FEI Ingmar De Vos v prohlášení říká, že toto nutně neznamená konec Světových jezdeckých her, přihlášky na jeden šampionát pro všech sedm disciplín na roky 2022 a 2026 mohou být stále poslány. Avšak pro zajištění olympijské kvalifikace na hry v Paříží v roce 2024 je potřeba pojistit pořádání šampionátů v olympijských disciplínách v roce 2022.

Případní pořadatelé šampionátů teď mají možnost přihlásit se do konce února 2019. Během léta budou přihlášky vyhodnoceny a na Generálním shromáždění v listopadu 2019 pak budou jednotlivé šampionáty přiděleny.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.