Květnový kalendář zahájí parkurová Cena města Pardubic

Pardubice, 27. dubna 2015 – Parkurové závody Cena města Pardubic jsou v kalendáři sportovních akcí na pardubickém závodišti zapsány už mnoho let. Ty nejbližší se uskuteční v neděli 3. května a zájem mezi jezdci je opravdu velký. 

Oproti loňskému roku vypsali pořadatelé o dvě skokové soutěže více. Vrcholem programu s osmi soutěžemi bude Cena města Pardubic stupně S*. Zkrátka nepřijdou ani pony, pro které jsou vypsány dvě soutěže a dvě kategorie hobby pro jezdce bez licence. „První soutěže na našem travnatém kolbišti odstartují už v devět hodin ráno. Rádi přivítáme nejen jezdce, jejichž zájem o soutěže u nás stále roste, ale také diváky. Vždyť i parkur je atraktivním jezdeckým sportem, který má divákovi co nabídnout,“ zve Michael Skalický, místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s. s tím, že vstupné na závodiště je pro diváky zdarma.

Připraveny jsou skokové soutěže stupně obtížnosti ZM (základní malé) a Z (základní) pro hobby; dále ZP a ZPL handicap pro všechny jezdce pony a také skokové soutěže stupně Z (základní), ZL (základní lehké), L* (lehké) a již zmiňovaná soutěž Cena města Pardubic stupně S* (střední). Stavitelem parkuru je jezdec a trenér Roman Falta. 

Parkurové skákání je jezdeckým sportem, který se na olympijských hrách objevil už před sto patnácti lety, konkrétně v roce 1900 v Paříži. Ale až do konce druhé světové války byl výhradně armádním sportem a ženy společně s muži mohou závodit teprve od roku 1974. 

 

Květen na závodišti

Parkurové závody – Cena města Pardubic se konají pouhých pět dnů před začátkem dostihové sezony. Zahajovací dostihový mítink se uskuteční v pátek 8. května a na programu je hned osm dostihů. O necelých čtrnáct dnů později (23. května) mohou diváci už sledovat první kvalifikaci na letošní 125. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou a květnovou termínovou listinu uzavře 30. května další dostihový mítink. Z nedostihových aktivit se bude na závodišti v sobotu 16. května konat Pardubický psí festival. 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.