Lákavá podívaná na German Masters

Ve dnech 17. - 21. listopadu se ve Stuttgartu konaly oblíbené mezinárodní skokové a drezurní závody Stuttgart German Masters. Nejen pro drezurní a skokové příznivce však byl připraven atraktivní program... Na místě byl i náš fotograf Tomáš Holcbecher a zachytil pro vás nejdůležitější okamžiky.

Šťastný vítěz Velké ceny K.-O. Nagel s Corradinou si za vítězství vysloužil nejen nový Mercedes-Benz ML 300 D Offroad v ceně 53 000 eur, ale i 20 bodů do žebříčku západoevropské ligy Světového poháru, kde je teď na 6. místě.

 

V sobotní stopadesátce zvítězil Španěl S. A. Moya s jedenáctiletým valachem Wisconsinem a získal tak odměnu 6600 eur.

 

 

 

Na druhém místě za Španělem skončil domácí jezdec Ludger Beerbaum s jedenáctiletým hřebcem Chamanem.


Také příznivci drezury si přišli ve Stuttgartu na své, i když překvapení se nekonalo. Již pošesté zvítězila v místním FEI Grand Prix Küru jedenačtyřicetiletá německá jezdkyně Isabell Werth. Za toto vítězství získala 8000 eur. Na druhém místě skončila Ulla Salzgeber (Herzruf´s Erbe), třetí Hubertus Schmid (Dark Diamond).


Isabell Werth si velmi chválila nejen Satchma, ale i atmosféru vyprodané haly a podporu diváků. Těch přišlo během 5 dní přes 60 000, čímž byla překročena loňská návštěvnost o 5 procent!

 


Sedm startujících se sešlo v kvalifikační soutěži na Světový pohár čtyřspřeží. Vítěznou částku 5500 eur však získal a loňské první místo obhájil Australan Boyd Exell (Bill, Ajax, Lucky, Spitfire).


B. Exell se z vyhrané částky radoval a hned prozradil, jak s ní naloží - koupí dárek své dceři k narozeninám...


Kromě spřežení se zde konalo také halové derby pro dvojice všestrannosti, kde zvítězil úřadující mistr světa Michael Jung (Vincent TSF), a také v této soutěži byl odměněn zajímavou výhrou 7500 eur.
Pátou zastoupenou jezdeckou disciplínou byla voltiž. Ve dvouhvězdových závodech se konala dvoukolová soutěž, v níž mezi pěti dvojicemi zvítězila domácí T. - S. Bresch.


Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.