Letní drezurní závody CDN Nebanice

Ve dnech 16. – 18.7. probíhaly v Nebanicích drezurní závody, které byly zároveň dalším kolem Českého drezurního poháru a závodníci si tak mohli splnit kvalifikaci do Top Ten Cupu či Novice Cupu. Zároveň se zde konalo oblastní mistrovství Karlovarského kraje.

Stejně jako před 14 dny na závodech spřežení, opět všechny závodníky přivítalo tropické vedro. Páteční soutěže zahájili děti na ponících - suverénně nejlepší byla teprve devítiletá Terezka Markusková na Limetree ze SS Donthová Karlovy Vary. Bohužel v úvodní P4 byla po dojetí vyloučena, protože absolvovala úlohu v kamaších. Přesto, že druhou úlohu P5 vyhrála, v mistrovství Karlovarského kraje hodnocena nebyla a mistryní v jízdě na pony se tak stala Jennie Kaasová na Apollon Cedrik z JK Pegas Děpoltovice.

Další soutěží byla úloha DU, kde první místo obsadila Karolína Žižková (TJ Žižka Praha) na Cartier Diamond. Tato jezdkyně dorazila do Nebanic ve skvělé formě a vyhrála všechny soutěže, ve kterých startovala. Pátek uzavřela soutěž stupně S (JU). Právě kvalifikace do Novice Cupu byly nejvíce obsazované, sešlo se 15 soutěžících. Nejlépe si vedl Michal Košťál na Weding Day.

V pátek v noci se přes Karlovarský kraj přehnala silná bouře, která zkomplikovala
příjezdy závodníků, kteří museli čekat na úklid popadaných stromů. Pro předpokládané vedro byl začátek závodů naplánován již na půl osmou, ale počasí se umoudřilo a v sobotu a v neděli již bylo ideálních 25 stupňů.

Soutěže Top Ten Cupu (SG, SG, IM1) vyhrála s přehledem již zmiňovaná Karolína Žižková na Darwinovi před německými jezdci. Ve středních soutěžích byla nejen největší účast, ale i největší boje o vítězství. Do nejobtížnějších soutěží TT nakonec dorazili pouze 4 startující a nejlépe si vždy vedla Alena Zeusová s krásným hřebcem Corradem AZ.

Celkově se závody velice vydařily. Rozhodčí sbor pracoval ve složení Vít Čmolík (Karlovy Vary), Harald Witt (Německo), Milena Minářová (Praha), Marcel Kamínek (Praha) a Mirka Čapková (Františkovy Lázně).

Závody na nějaký čas ukončily naše pořadatelské aktivity. Další akcí, na kterou vás do Nebanic zveme, bude až první víkend v říjnu 1. Neoficiální mistrovství veteránů v drezuře - Starší v sedle.

                                                                                                        Eva Šimáčková


Kompletní výsledky naleznete na www.nebanice.com v sekci Aktuality.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.