LGCT pokračuje ve Valkenswaardu. Míst do Super GP v Praze už moc nezbývá

Do konce základní části Longines Global Champions Tour zbývají čtyři mítinky. Jen dva z nich však proběhnou v Evropě a to konkrétně během následujících deseti dnů. U jezdců, kteří ještě nejsou kvalifikovaní do Super Grand Prix v Praze, tak stoupá nervozita.

Dvanácté kolo parkurové série Global Champions proběhne v nizozemském Valkenswaardu v pátek a v sobotu. Tops International Arena, která je domovem tohoto prestižního projektu, bude hostit opět celou řadu jezdeckých i koňských hvězd. Stále je mezi nimi mnoho těch, kteří si brousí zuby na jednu ze čtyř zbývajících zlatých vstupenek do Super Grand Prix při listopadové galashow světového parkuru GC Prague Playoffs. Jsou jimi například Olivier Robert, Shane Breen, John Whitaker či Edwina Tops-Alexander. Startovní pozici v libeňské O2 areně nemá zatím zajištěnou ani loňský vítěz LGCT ve Valkenswaardu Ben Maher, stejně jako nedávno korunovaní nizozemští vicemistři světa Maikel van der Vlueten a Jur Veirling. 

Naopak v klidu může být jejich kolegyně z národního družstva Sanne Thijssen, která se letos kvalifikovala vítězstvím v Madridu. Spolu s ní se do Prahy těší a ve Valkenswaardu představí také Ludger Beerbaum, Malin Baryard-Johnsson, lídr tabulky jednotlivců Chistian Ahlmann, Marlon Módolo Zanotelli, Max Kühner a zatím poslední vítěz LGCT Grand Prix v Londýně Pieter Devos. Z jistých účastníků Super Grand Prix naopak budou nadcházející víkend v Nizozemsku chybět Katrin Eckermann, Denis Lynch, Daniel Deusser a Henrik von Eckerman.

Na seznamu účastníků jsou tentokrát jen dva členové celku Prague Lions. Vedle již zmíněného Pietera Devose nastoupí za tento tým ještě jednadvacetiletý Brian Moggre. Stejně jako on, i několik dalších mladých jezdeckých hvězd bude chtít ve Valkenswaardu ukázat, že mají na to konkurovat těm nejzvučnějším jménům. Do této skupiny se řadí i Jack Whitaker, Michael Pender, Bertram Allen, Michael G Duffy, Laura Klaphake, Mike Kawai, Harry Charles, Jodie Hall McAteer, Lily Attwood a Lillie Keenan.

Tops International Arena nabízí účastníkům, divákům i VIP hostům skvělé zázemí, které vybudoval zakladatel Global Champions Jan Tops. Jedná se o jedno z nejmodernějších jezdeckých center na světě, v němž mají koně nejvyšší prioritu. Závodit se bude nejen na luxusním travnatém kolbišti s rozměry 125 x 85 metrů, ale také v aréně s písčitým povrchem. Neodmyslitelnou součástí areálu je dále cvalová dráha, lonžovací kruhy, rozsáhlá opracoviště, nadstandardní mycí plochy a zázemí pro ošetřovatele koní. Ve stájích je k dispozici více než pět set boxů pro ubytování čtyřnohých atletů. 

Prvním soutěžním dnem je pátek 26. srpna, kdy se od 16:30 hodin uskuteční úvodní část týmové Global Champions League. Ta druhá je naplánována na sobotu od 14:00 a vysílat ji bude živě stanice Nova Sport 1. V 17:30 hodin bude program pokračovat Longines Global Champions Tour Grand Prix Valkenswaardu. Podrobnosti jsou na webu www.gcglobalchampions.com, kde je možné sledovat také on-line přenos. 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.