Lindelöw obviněn z agresivního chování ke koni

Douglas Lidelöw se odvolal proti rozhodnutí Švédské národní federace, která mu zakázala startovat po dobu dvou měsíců až do 24. ledna. Douglas poslal otevřený dopis federaci ve kterém rozhodnutí popisuje jako kontroverzní. Případ se stal v září na národních závodech ve Švédsku. Lindelöw byl usvědčen několika svědky z nebezpečného zacházení s koněm, které odporuje pravidlům. Ředitel závodů nahlásil hlavnímu rozhodčímu, že se Lindelöw choval během soutěže, při opracování a následně i po opuštění kolbiště ke koni agresivně. Aktualizace 17. 2. 19:20 HOD: Švédský sportovní svaz došel k závěru, že Lindelöw se proti pravidlům neprovinil. Podrobnosti uvnitř.

Aktualizace 17. 2. 19:20 HOD: Švédský sportovní svaz po vyslechnutí několika svědků došel k finálnímu závěru, že Lindelöw se svým chováním ke koni neprovinil proti pravidlům. Potvrdil tak své předchozí zrušení zákazu od jezdecké federace a Douglase Lindelöwa zcela zbavil obvinění.

Aktualizace 15. 12. 17:00 HOD: Disciplinární komise švédského sportovního svazu zrušila dvouměsíční zákaz startu do doby než o případu vydá finální rozhodnutí (nejdříve v únoru). Disciplinární komise sportovního svazu bude oproti jezdecké federaci vyslýchat svědky. Jezdecká federace rozhodla pouze na základě napsané stížnosti, proti čemuž ostře Douglas Lindelöw vystoupil v zaslaném otevřeném dopise.

 

Původní zpráva:

Přítomný rozhodčí však ve výpovědi pro disciplinární komisi popřel, že by viděl nějaké takové chování. Nicméně na základně informací hlavní rozhodčí diskvalifikoval jezdce a po soutěži Lindelöwa informoval, z čeho je obviněn.

Lindelöw reagoval v dopise ostře. Nelíbí se mu způsob, jakým je případ veden. Udání je sepsáno písemně a výpovědi jsou od neznámých svědků. V porovnání s výpovědí svědků, které podporují verzi samotného jezdce jsou hodně rozdílné.

Otevřený dopis v originále zde.

Rozhodnutí o zákazu činnosti najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.