Longines Masters Hong Kong 2017: GP pro Ahlmanna

Od 10. do 12. února se konají v Hong Kongu závody CSI5* Longines Masters. Jedná se o poslední kolo druhé sezony série tří závodů Longines Masters, která začala v říjnu v Los Angeles a pokračovala v prosincovými závody v Paříži. Kdo se představí na startu? Aktualizace 13. 2. 10:20 HOD: Nedělní Longines Grand Prix vyhrál Christian Ahlmann. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

V sobotu odpoledne můžete sledovat na televizní stanici Eurosport záznam soutěží, v neděli ráno pak Eurosport odvysílá přímý přenos. Kompletní program najdete zde.

 

Neděle

Úspěšnou jízdu německých jezdců korunoval v neděli Christian Ahlmann vítězstvím v Longines Grand Prix. Italský stavitel Uliano Vezzani postavil technický parkur. První kolo bylo velmi obtížné a pouze devět jezdců jej dokázalo překonat bezchybně. K nim se do druhého kola přidali ještě dva jezdci s časovou penalizací a jeden s jednou chybou na překážkách. Druhé kolo bylo stejně technicky náročné jako to první. Pět jezdců jej dokázalo zajet čistě. Nejrychlejší Christian Ahlmann s 10letým hřebcem Caribis Z zvítězil v čase 37,94 sekundy. "Je to nečekané vítězství. Caribis Z je velmi dobrý a kvalitní kůň, ale ještě neskákal v tolika soutěžích na této úrovni," řekl vítěz Ahlmann. Druhé místo patřilo opět Německu zásluhou Ludgera Beerbauma s valachem Casello. Třetí se umístil Max Kühner s valachem Cornet Kalua.

 

Sobota

Sobota patřila v Hong Kongu německým jezdcům a zvláště světové jedničce Danielu Deusserovi, kterému se podařilo vyhrát obě sobotní soutěže. Nejprve Zvítězil úvodní zahřívací soutěži do 145 cm, kde první tři místa patřila Německým jezdcům. Deusser zvítězil s klisnou Happiness van T Paradijs před Christianem Ahlmannem s valachem Reavinir a třetím Philippem Weishauptem s klisnou Call me Eva.

Také hlavní soutěž Longines Speed Challenge se stala kořistí dvojice Daniel Deusser a Happiness van T Paradijs. Časem 67,01 sekundy zvítězili před druhým Pius Schwizerem s valachem Leonard de la Ferme CH a třetím Bertramem Allenem s valachem Quiet Easy.

 

Pátek

V pátek odstartovaly závody v Hong Kongu soutěží do 145 cm na čas, ve které se utkalo 21 jezdeckých dvojic. Hned 14 jezdcům se podařilo překonat parkur bezchybně. Nejrychlejším časem zvítězila španělská jezdkyně Pilar Lucrecia Cordon s 15letou klisnou Coriana van Klapscheut. Druhé místo obsadil Roger Yves Bost s hřebcem Pegase du Murier, třetí pak Jane Richard Philips s klisnou Zekina Z.

Hlavní večerní soutěží byla dvoukolová soutěž do 150 cm. Z 26 jezdců v ní zvítězil Švýcar Martin Fuchs s valachem Clooney před druhým Simon Delestrem s valachem Chesall Zimequest a třetím Emanuele Gaudianem s hřebcem Caspar.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.