Longines Masters v Paříži 2015: V GP vítězný Patrice Delaveau

V Paříži se od 3. do 6. prosince koná za zvýšených bezpečnostních opatření jeden ze tří závodů Longines Masters. Na startu CSI5* nebudou chybět světové špičky v čele se Scottem Brashem, Penelope Leprevost nebo Simonem Delestrem. Aktualizace 7. 12. 11:45 HOD: V nedělním Grand Prix zvítězil domácí Patrice Delaveau. Více uvnitř.

Kompletní startky a výsledky.

 

Neděle 6. 12.

Nedělní pětihvězdičkovou Grand Prix ovládl domácí jezdec Patrice Delaveau v sedle svého vítězného pátečního partnera Lacrimoso HDC.  Byl téměř o dvě sekundy rychlejší než druhý Simon Delestre s Hermes Ryan. Třetí dokončil z šestnáctičlenného rozeskakování irský jezdec Billy Twomey s Tinka's Serenade.

Vítězný Patrice Delaveau.


Sobota 5. 12.

V soutěži do 145 cm Prix Salon du Cheval zvítězil domácí jezdec Kevin Staut s For Joy van'T Zorgvliet HDC časem 38,15 sekundy. Na druhém místě dokončil švýcarský jezdec Steve Guerdat s Albfuehren's Happiness a na třetím další Švýcar Martin Fuchs s Uzo van het Hobos Z.

Další francouzské vítězství pojistil v sobotu Simon Delestre a Chesall, když zvítězili v soutěži do 155 cm Gucci Gold Cup. O 0,58 sekundy zvítězil před dalším domácím jezdecm Patricem Delaveau s mladým koněm Loentine Ledimar Z *HDC. Na třetím místě skončíl nizozemský jezdec Maikel van der Vleuten a VDL Groep Quatro.

Tradičně je součástí závodů Longines Grand Slam i charitativní soutěž. Celkem 115 000 eur se vybralo pro organizaci Amadé, která poskytuje zdravotní péči a vzdělání dětem a chrání je před násilím. Soutěž byla koncipována jako skákání v kostýmech pro dvojice amatér - profesionál na výškách 120/130 cm. Vítězem soutěže se stali J. R. Phillips a C. C. Fereirra jako Super Mario a Luigi, nejlepší stylové známky dostali B. Alvez a V. Bartin jako Michael Jackson a Tina Turner. Dále se představili Penelope Leprevost se svoji 11 letou dcerou Eden jako Darth Vader a princezna Leila, J. Epaillard a B. Castaldi jako Centurion a Gladiátor, R. Hemeryck a M. Deroubaix jako Shrek a Fiona.

Pátek 4. 12.

V soutěži CSI2* 145 cm se opět dařilo slovenskému jezdci Bronislavu Chudybovi s Extasy III a opět si dojeli pro vítězství.

Soutěž CSI5* Miasuki Trophy na výšce 150 cm, která se jela jako kvalifikační pro sobotní Gucci Gold Cup ovládl domácí jezdec Patrice Delaveau, který byl nejrychlejší v rozeskakování se svým Lacrimoso *HDC mezi 20 jezdci, kteří se dostali do rozeskakování.

Večer přišla na řadu soutěž na čas Longines Speed Challenge. Kurz této soutěže je stejný pro všechny tři masters, tedy v Los Angeles, Paříži i Hong Kongu. Jezdci jsou za schození penalizováni dvěma sekundami. Tak i s jednou chybou dokázal zvítězit belgický jezdec Gregory Wathlet v sedle Egano van het Slogenhof v celkovém čase 60,18 sekundy.

 

Čtvrtek 3. 12.

CSI2* 145 cm - 1. místo Bronislav Chudyba a Extasy III

CSI5* 145 cm - 1. Martin Fuchs s Uzo van het Hobos Z, 2. Pius Schwizer a Leonard de la Ferme CH, 3. Jessica Mendoza a Sam de Bacon

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.