Longines Masters v Paříži 2016: Grand Prix pro Watheleta

Od 1. do 4. prosince proběhne v Paříži jeden ze tří závodů Longines Masters. Na startu nebude chybět domácí elitní jezdci v čele s Penelope Leprevost, Simon Delestrem, Roger-Yves Bostem, Kevinem Stautem a Philippe Rozierem. Představí se také světová jednička Christian Ahlmann, Kent Farrington, McLain Ward nebo Scott Brash. Aktualizace 5. 12. 7:00 HOD: Kdo vyhrál nedělní hlavní soutěž?

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

Neděle

Hlavní soutěží celých závodů bylo nedělní Longines Grand Prix. Uliano Vezzani postavil náročnou trať sestávající se ze 13 překážek. Ze 39 dvojic pouze osm dokázalo zajet čisté základní kolo. Domácí barvy v rozeskakování hájil pouze Simon Delestre. Z vítězství se však radoval belgický jezdec Gregory Wathelet s hřebcem Eldorado van het Vijverhof. Získal tak prémii 115 tisíc eur, větší odměna jej však čeká v případě vítězství v dalším ze závodů Longines Mesters, kde může vyhrát Grand Slam Bonus ve výši 1 milionu eur. Druhý soutěž dokončil Bertram Allen s Hector van d'Abdijhoeve, třetí se umístil Daniel Deusser s Equita van't Zorgvliet.

 

 

Sobota

Celkem 55 jezdeckých dvojic startovalo v sobotní CSI5*/CSI2* soutěži do 145 cm. O více jak pět sekund se z vítězství radoval Pius Schwizer s valachem Balou Rubin R. Druhé místo obsadil domácí Roger Yves Bost s Tesway de la Batia.

Ve večerní soutěži Gold Cup zvítězil švýcarský jezdec Steve Guerdat s klisnou Albfuehren's Happiness. 25 dvojicím se podařilo probojovat čistou jízdou do druhého kola, kde jich deset bezchybnou jízdu zopakovalo. Guerdat zvítězil o dvě sekundy před Danielem Deusserem se Sweet de Beaufour a třetím Jérome Guerym s Alicante.

Pátek

První páteční pětihvězdovou soutěž vyhrál italský jezdec Lorenzo de Luca s valachem Limestone Grey. Pouze čtyři dvojice ze 47 dokončily základní kolo čistě. Na druhém místě za Lorenzem de Lucou se v rozeskakování umístil Abdelkebir Ouaddar s Quickly de Kresker, třetí místo pak obsadil John Whitaker s hřebcem Argentem.

Druhou soutěží byla soutěž na čas Longines Speed Challenge 145 cm, kterou sledovala vyprodaná hala. K velké radosti domácích ji vyhrál Kevin Staut s klisnou Elky van het Indehof HDC. Časem 61,81 sekundy nedal šanci zbytku startovního pole. V této soutěži se jezdci snaží co nejrychleji překonat parkur a shození jsou přepočítávány na čas - jedno shození je penalizováno dvěma sekundami.

Čtvrtek

Vítězstvím domácího jezdce Juliena Epaillarda odstartovaly pětihvězdové soutěže Longines Masters v Paříži. Se svým 12 letým valachem Quatrin de la Roque LM zajeli parkur o téměř deset sekund rychleji než druhý Simon Delestre se Sultan du Chateau. Třetí místo obsadil irský jezdec Denis Lynch s Ho Go van de Padenborre, který byl rovněž posledním nechybujícím jezdcem.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.