Los Angeles Masters 2016: Grand Prix pro Daniela Deussera

Od 29. září do 2. října probíhají v americkém Los Angeles závody CSI5* Longines Masters. Na start se postaví sedm medailistů z olympijských her v Rio de Janeiru. Kompletní seznam najdete uvnitř. Aktualizace 3. 10. 13:30 HOD: Jak probíhal celý závodní víkend a kdo nakonec zvítězil v Grand Prix?

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Neděle

V neděli byla na programu hlavní soutěž, Grand Prix. První kolo, postavené novým stavitelem Longines Masters Series Ulianem Vezzanim, bylo těžké a opravdu na úrovni pětihvězdové soutěže. Deseti jezdcům se podařilo zajet parkur čistě a postoupit tak do rozeskakování. Zde si stavitel "hrál" s těžkými obraty a dlouhým cváláním. Pro své druhé vítězství v pětihvězdovém Grand Prix si nakonec dojela německá dvojice Daniel Deusser a Equita van't Zorgvliet. A v dalších dvou kolech Longines Masters, které se pojedou v Paříži a Hong Kongu, bude mít možnost získat Super Grand Slam Bonus 2,25 milionu eur.

Sobota

Vrcholem sobotního dne byla večerní soutěž Emirates Gold Cup. Na výšce 155 cm závodilo 24 dvojic a hned deset postoupilo do druhého kola. Soutěž se nakonec stala kořistí pro francouzské jezdce, když zvítězil Kevin Staut s Elky van het Indihof HDC před Simonem Delestrem s Chesall Zimequest a třetím Julien Epaillardem se Safari d'Auge.

 

Pátek

Páteční první soutěže CSI5* Champagne Barons de Rothschild Trophy se účastnilo 31 jezdců a pouze čtyři z nich překonali kurz čistě a postoupili do rozeskakování. V něm o 0,05 sekundy zvítězil domácí jezdec Kent Farrington s 9 letým valachem Creedance. Druhé místo obsadila Jane Richard Philips s Pablo de Virton a třetí Steve Guerdat s Biancou.

Vrcholem tohoto dne byla soutěž na čas Longines Speed Challenge. V této soutěži je každá chyba penalizována dvěma trestnými body, oproti standardním čtyřem bodům. Třicet jezdců se účastnilo této soutěže. Nejrychlejším se nakonec stal Nayel Nassar s Lordanem, který dokončil v čase 63,47 sekundy. Na druhém místě se umístil Kevin Staut, na třetím pak Samuel Parot.

Čtvrtek

V úvodní soutěži CSI5*, čtvrteční KTLA Trophy, zvítězil italský jezdec Emanuele Gaudiano s Guess 6, když překonal v čase 66,26 sekundy trasu parkuru. O více jak sekundu za ním se umístil Steve Guerdat a Concetto Son. Třetí místo obsadil Patrice Delaveau s Leontine Ledimar HDC.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.