Lukáš Klouda aktuálně z Doha

Voltižér Lukáš Klouda je po finále SP v Bordeaux, kde skončil na čtvrtém místě, na mezinárodních závodech v katarském Doha, jak jsme vás již informovali i v březnovém Jezdectví. A nyní si můžete přečíst jeho dojmy přímo z místa závodů...

V hlavním městě Kataru jsme již několik dní, ale dříve jsem se nějak nedostal k tomu vám tu zanechat pár řádků...

Tak ale teď to napravím...

Po prvním kole, tedy povinné sestavě jsem odcházel za závodního kruhu s perfektním pocitem něco podobného jsem již dlouho potřeboval. Od pár lidi jsem slyšel, že jsem byl znovu podhodnocen, nicméně se známkami za Flash Backa jsem nemohl počítat s nejlepšími známkami. Ve středu nás čeká technická, kde potřebuji ten dokonalý pocit pouze zopakovat. Pokud to tak půjde, bude vše super:-) Konkurence je tu větší než na posledním mistrovství Evropy a tak 5. příčka s koněm, kterého jsme měl k dispozici je také velmi dobrá. Zítra tedy držte palce a pokud budete chtít, koukejte LIVE na stránkách AL Shaqab! Zítra se pokusím dodat více info z této neskutečné arény!

Jinak ještě něco málo k cestě...

Samotný let nebo příjezd do hotelu, přeprava na závodiště, vše víceméně perfektně připravené...alespoň pro jezdce... Koně bohužel měli trochu méně štěstí... Na palubě letadla bylo příliš teplo a pro jednoho z našich koní to znamenalo společně s cestovním stresem zdravotní potíže. Jednalo se zrovna o Danny Boye, na kterém startuji většinu nynějších závodů. Pro tyto závody jsem již předem plánoval startovat na koni Flash Back, nicméně Dannyho problémy mě také zasáhly. Dnes byl první den, kdy se cítil již mnohem lépe a začal se zase chovat jak jsme zvyklí... Tím se nám všem ulehčilo.

Třetí den následoval v kategorii jednotlivců jako den technických sestav. Díky tomu, že jsme na náklady organizátora ubytováni v hotelu Ritz Carlton, tedy pravděpodobně v tom nejlepším, co město Doha nabízí, můžeme se také adekvátně odreagovat a nachystat na nadcházející den. Právě na dnešek jsme to všichni opravdu potřebovali.

Dnes byl totiž asi nejteplejší den, doufejme, že z celého našeho pobytu, kdy ve stínu bylo až 40'C. V tomto vedru jsme se museli připravovat na start a jen samotné přemísťování mezi stájí a závodní halou byl dnes energeticky náročný úkol. Naštěstí je závodní hala plně klimatizována a tak na samotném startu se člověk cítí svěží, pokud se mu podaří překonat vlnu vedra při přípravě.

Já jsem se při rozcvičování společně s Danielem Kaiserem schoval do útrob této haly, kdy jsme přečkali maximální možnou dobu před startem. Na samotný start jsem nastupoval znovu psychicky v perfektním rozpoložení a jistý si dobrým výkonem.

Flash Back šlapal tak jak měl, i když v jednom momentě před stojem bokem, tedy jedním z technických cviků, jsem díky němu krátce zaváhal a ztratil trochu času. Začátek sestavy byl víceméně perfektní, kotoulová džigitovka slušná, jehla jedna z nejlepších (!), vzpor pocitově nad očekávání, po vzporu jsem se však kvůli nově přidané smičce uprostřed madel trochu zadrhl a ztratil znovu trochu času. To už jsem věděl, že začíná jít do tuhého a tak jsem maximálně možně zrychlil, abych zvládl i poslední technický cvik, můj oblíbený, kotoul na krk. Bohužel se ale ukázalo, že ztráta času z dvou malých ani ne tak viditelných problémů byla tak značná, že krátce před kotoulem začala rozhodčí zvonit a díky tomu jsme za poslední technický cvik získal hodnocení 0. To se do známky promítlo tak markantně, že jsem se rázem propadl podstatně níže v celkovém hodnocení a vytvořil si také vcelku velký odstup od příček přede mnou. Co na tom, že mě spousta lidí za předvedenou sestavu chválila. Historie se neptá a zítra již nikoho zajímat nebude, jaká byla celkově sestava, ale pouze známka a umístění. Ty byly bohužel dost špatné.

Zítra nás čeká finálová volná sestava a tak kromě toho, že pojedu pro dobrý pocit, pokusím se také získat trochu lepší celkovou známku a kdo ví... dokud není konec, není po všem.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.