Malá cena Litomyšle 2008 tak trochu jinak

Necelý měsíc po extraligové Velké ceně Litomyšle 2008 se v neděli 13. července 2008 uskutečnila již tradiční Malá cena Litomyšle 2008, která v letošním roce zaznamenala tři změny. Nově se uskutečnila na kolbišti v areálu Penzionu Jízdárny Suchá, poprvé ve své historii se stala jedním ze tří kvalifikačních závodů Volvo AUTO HASE Cup 2008 a hlavní soutěž získala v roce 2008 silného partnera - společnost CREDIUM Leasing.

Stejně jako přípravný sobotní veřejný trénink měla Malá cena Litomyšle bohatou diváckou i jezdeckou účast. Dokončení nového areálu otevírá další možnosti pro pořádání jezdeckých akcí s kvalitním zázemím pro jezdce i diváky.

První ze tří soutěží, parkur s postupnou obtížností do 100 cm, byl v režii především dětských jezdců, mezi 44 dvojicemi zvítězil Jakub Petrus (13 let) – Jurášek /JK Sloupnice/ před Janem Skřivanem (14 let) – Tango 4 /Stáj Manon/ a Ondřejem Šrámkem (13 let) – Hela H Strojmotiv /JO TJ Primátor Litomyšl/. V následné soutěži ZL (52 startujících) dosáhl nejlepšího výsledku Pavel Vachutka – Elvis 3 /TJJ Pegas/, který byl o vteřinu rychlejší než Tereza Veselá – Graf Livio /SK Hůrka Libchavy/, třetí umístěný byl Tadeáš Plachý – Chantal 2 /JK Poděbrady/.

Velmi dobře dotovaná hlavní soutěž Cena CREDIUM Leasing nabídla startujícím i kvalifikaci do finále VOLVO Hase Cup, kde se vítěz stává majitelem nového vozidla značky VOLVO. Ze startovního pole 22 dvojic postoupilo do rozeskakování sedm jezdců, ale pět jezdců následně v rozeskakování chybovalo. Velmi dobrého času a bezchybné jízdy dosáhl jako první Pavel Vachutka - Calippa – T /TJJ Pegas/, překonat ho dokázal až poslední startující Jiří Skřivan - Odyssea /Stáj Manon/, který si rychlejším časem zajistil na domácím kolbišti vítězství. Jiří Skřivan byl s koněm Domien dekorován i na třetím místě.
Jiří Skřivan - Odyssea /Stáj Manon Litomyšl/
Jiří Skřivan - Odyssea /Stáj Manon Litomyšl/
Foto Jan Kameník

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.