Malá cena města Pardubic v parkurovém skákání 2010 - POZOR! - akce zrušena!

AKCE ZRUŠENA! Na Dostihovém závodišti v Pardubicích se o nadcházejícím víkendu uskuteční Malá cena města Pardubic v parkurovém skákání. Dvoudenní závody se budou konat 15. a 16. května. Součástí programu bude i mistrovství Východočeské oblasti v kategoriích dětí a juniorů.

skoky

 

„Soutěže by opět měly být velmi dobře obsazené. Vloni se uskutečnilo 270 startů. Podle stavu přihlášek krátce před jejich uzávěrkou by letošní účast měla být podobná,“ uvedl Jaroslav Grodl, sportovní manažer pořádajícího Dostihového spolku a.s. a zároveň stavitel parkuru. „Pardubicko je hodně silné koňsky, což je vidět i při Hobby skákání. Účastníci budou především z regionu, ale určitě budou startovat koně a jezdci ze vzdálenějších míst.“

Dvoudenní mítink se bude konat na pískovém kolbišti. V programu má celkem devět soutěží. Vrcholem bude dvoukolová Malá cena města Pardubic, kterou vloni vyhrála Lenka Gladišová na koni Irras z Jezdeckého klubu Gladiš ze slezských Bernartic. V sobotu se uskuteční první kolo stupně L a v neděli se bude skákat druhé kolo stupně S. „Do Malé ceny by mělo nastoupit zhruba patnáct dvojic,“ uvedl Jaroslav Grodl.

Součástí nedělního programu bude i boj o tituly mistrů Východočeské oblasti. Děti o ně budou bojovat v parkuru stupně Z a junioři v soutěži stupně L.

V sobotu i v neděli začínají parkurové závody na pardubickém závodišti v 10.00 hodin. Diváci mají vstup zdarma.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.