Malou i velkou túru Zimního poháru 2022 vede po dvou kolech Příhoda

Miloslav Příhoda v sobotu 19. února zvítězil v obou túrách pro velké koně v rámci druhého kola parkurové části Zimního jezdeckého poháru 2022, které se konalo v Královicích u Slaného. Současně se tak dostal do vedení v tomto domácím halovém seriálu.

Osm bezchybných dvojic ze základní části soutěže stupně S*, tedy s překážkami do 125 centimetrů, postupovalo do finále této velké túry druhého kola Zimního jezdeckého poháru 2022. 

Čistou jízdu v královické hale zopakovalo jen pět z nich a dva nejlepší výkony předvedli se svými koňmi jezdci, kteří se během letní sezony specializují na disciplínu všestrannost. Loňský účastník olympijských her v Tokiu Miloslav Příhoda v sedle Gálie 2 dokázal zvítězit v čase 41,43 sekundy. Jen o 19 setin pomalejší byl úřadující mistr České republiky ve všestrannosti Jaroslav Abík na Madockovi. 

Třetí příčka patřila jednomu z členů početné německé ekipy, Marcovi Nagelovi na koni Cairo. Čtvrtá skončila Klára Hlaváčková s Cascudem Bono a díky zisku sedmi bodů se dostala na druhou příčku průběžného bodování seriálu. V součtu má dvanáct bodů, což je o sedm méně, než nasbíral lídr tabulky Miloslav Příhoda. 

Příhodovi se dařilo i v malé túře, a ne poprvé. Tuto soutěžní kategorii, která se zpravidla jezdí na stupni L*, kdy výška skoků dosahuje 115 centimetrů, ovládl již při prvním kole Zimního jezdeckého poháru. Nejinak tomu bylo napodruhé. Miloslav Příhoda v sedle Remember Me 1 projel cílem bez trestných bodů v čase 58,79, a to mu vyneslo druhé vítězství a plný počet 20 bodů. Je tak předem jasné, že tento jezdec bude nastupovat do finálového klání seriálu z pozice lídra, nehledě na výsledky dalších kvalifikací, které se pojedou za týden v Tlumačově a za dva týdny opět v Královicích. Do celkového pořadí seriálu se totiž vždy započítávají dva nejlepší výsledky z kvalifikační části a výsledek finále. 

Také druhý řádek výsledkové listiny soutěže L* obsadil Příhoda. Tentokrát to bylo na Kristiánovi 2. Třetí Veronika Trčková s Galettou JJ zapsala do tabulky jezdců osm bodů, a to jí vyneslo průběžný třetí řádek v Zimním poháru. Na druhou Kláru Hlaváčkovou ztrácí jen jeden bod. Po sedmi bodech mají shodně parkurový mistr republiky Jan Štětina, jenž tentokrát do Královic nezavítal, a Barbora Kamírová. Ta třetí únorovou sobotu dojela jako čtvrtá na klisně Contha Balou.

V pony kategorii ovládla druhé kolo Sofie Romofová s poníkem Silver 15. Díky tomu, že z úvodního dílu zimní série měla již osm bodů, tak se ujala vedení s pětibodovým náskokem na předešlou vítězku Kateřinu Pospíšilovou a Adélu Korousovou. Také ta má v součtu 13 bodů. 

Zimní jezdecký pohár pokračuje 26. a 27. února v areálu Zemského hřebčince Tlumačov. V sobotu budou na programu skoky, v neděli spřežení. Podrobnosti o všech kolech seriálu jsou na stránkách www.jezdeckypohar.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.