Martinický finálový víkend pro Papoušky a Lužu

Tři dny se závodilo v areálu Equitana Martinice, kde se kromě finálových soutěží dvou seriálů konalo také poslední letošní T na otevřených kolbištích. Zatímco sobotní první finále (L) dopadlo nejlépe pro severomoravskou Lenku Gladišovou s Irrasem, druhé (S) zcela bezkonkurenčním časem opanoval Kamil Papoušek s Baxterem. Jeho bratr Jiří (Stakkata) zase zvítězil v další soutěži, ST. Jirka se navíc druhý den do finále hlavní soutěže T sice spolu s dalšími devíti jezdci kvalifikoval, při nájezdu na překážku číslo dvě si však poranil kotník a vzdal. Vítězství nakonec putovalo do plzeňské stáje Schneider zásluhou Jiřího Luži s Ronaldem-S, který jako jediný absolvoval základní kolo i finále bezchyby. Malý (roz)hovor s vítězem naleznete zde.

Do nedělního T** nastoupilo 21 dvojic. Pro mnoho z nich nebylo konečné skore příliš radostné, neboť bylo celkem vysoké. Přesto ho dvě dvojice dokončily bez trestných bodů - druhý vicemistr republiky pro rok 2009 Jiří Luža s Ronaldem-S a Veronika Krajníková s Cikádou. Do finále se mělo dostat 7 dvojic, v každém případě všechny bechybné, nakonec postupovaly i ty se 12 trestnými body. Dva jezdci měli dva koně - jihomoravský Ing. Petr Eim (Cassilius a Puerto Rico Fitmin) a jediná žena Veronika Krajníková (Al Capone de Vanta, Cikáda). Ing. Petr Eim s Cassiliem skončil na druhém místě, když absolvoval finále bez trestných bodů, takže byl zatížen pouze 4 tr. b. Velmi dobrým výkonem na této úrovni se blýskl Ing. Petr Kuba s Torem, když po dvou chybách z každého parkuru obsadil se 16 tr. b. konečné 4. místo. Ludvík Jandourek, tentokrát s ABC Catarem Wepol, k jedné chybě ze základního parkuru přidal dvě ve finále a skončil třetí. Předposlední startující Jiří Luža dokončil bezchybně a čekalo se, jak si poradí s parkurem finále poslední startující, Veronika Krajníková. Té bohužel Cikáda na zdi dvakrát zastavila a následovalo vyloučení ze soutěže.

Ovšem Martinice, to nebyly jenom hlavní soutěže. V pátečním S zvítězil Josef Kincl s klisnou Greay Rose. Tomuto jezdci se v Martinicích daří a rozhodně tu nebyl poprvé (a snad ani naposled). Podívejte se, jak tento severomoravský jezdec hodnotí závody v Martinicích. Opět připomínáme, že v Martinicích se příští rok bude konat skokové mistrovství České republiky seniorů a mladých jezdců. V listopadovém Jezdectví vám přineseme další informace.

Kompletní výsledky naleznete zde. 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.