MČR 2013 Ptýrov: Mistry Praha 2, Nathalie Crnková, Ondřej Zvára a potřetí Barbora Tomanová!

Nedělní den začal cenou útěchy a pokračuje druhým kolem družstev (S**, 71 start) a třetím kolem mladých jezdců (14 start.) a žen (23 start.) na úrovni ST** a jednotlivců (T**, 16 start.). Můžete sledovat závody on-line na tomto odkazu.

9. 7. 0:30 HOD: Přidán videozáznam ze třetího kola B. Tomanové a Kohena.

 23:55 HOD: Přidáno video třetího kola Veroniky Jelínková a Forevera.

 22:20 HOD: Přidán videozáznam jízdy Sabiny Šůchové a Ebel.

21:10 HOD: Přidáno video dvojice Milan Severa a Beldarlo.

20:20 HOD: Pojďte se s námi podívat na jízdu Zuzany Zelinkové a Caleriho ve třetím kole.

Aktualizace 8. 7. 19:00 HOD: Přinášíme videozáznam jízdy Ondřeje Zváry a Cento Lana Arcus ze 3. kola.

Aktualizace 8. 7. 9:30 HOD: V příloze pod článkem naleznete TZ ČJF Ondřej Zvára skokovým mistrem České republiky 2013

18:10: Při dekorování byly předány také speciální ceny: nejlepší kůň plemene CS v mistrovské soutěži - Vigo, nejlepší žena mistrovství  - Zuzana Zelinková, nejlepší kůň mistrovství - Cento Lano Arcus, kůň v nejlepší kondici - 19letý Lucky 273.

17:50 HOD: Až čtvrtý startující v rozeskakování předvedl nulu a tím získal bronz - byl jím Ludvík Jandourek s Vigem! Bohužel všechny předešlé dvojice Kamil Papoušek a Bel Canto Hradiště, Jiří Hruška a Mr. Vox Agromarket a Zuzana Zelinková s Calerim (ta až na posledním skoku!) jednou chybovali.

Trojka nejlepších při české hymně, kterou zpívali spolu s Terezou Černochovou na živo. Foto Michael Motygin

17:40 HOD: S přehledem zvítězil Ondřej Zvára a Cento Lano, druhý je Aleš Opatrný a Zidande P a o třetí místo se rozeskakují 4 dvojice!

Vítězná (a poslední startující) dvojice měla docela ulehčenou situaci a podle slov O. Zváry byl klidný. Startoval totiž v situaci, kdy si mohl dovolit jednu chybu a ještě 3 body za čas. Chyba opravdu přišla ("snažil jsem se nechybovat, trošku jsem potáhl, vyšlo to trošku zdálky") a dokonce překročili i čas, ovšem i tak těch celkových 6 tr. b. stačilo na první místo. Situaci jim ulehčil Ludvík Jandourek, který startoval před nimi a nesl si jen 2 tr.b., ale nyní dvakrát chyboval a překročil i čas, takže se přiřadil k již třem majitelům konta s 12 tr. b. Třetí startující dvojice od konce A. Opatrný a Zidande P si nesli do třetího kola chybu a bohužel jednou chybovali, takže se s 8 tr. body umístili na druhém místě. Dvakrát dnes chybovala Z. Zelinková s Calerim (12 tr. b. celkem) dopředu se dnešním čistým výkonem dostali Jiří Hruška s Mr. Voxem a Kamil Papoušek s Bel Cantem. Jak se vyjádřil Aleš Opatrný po prohlídce parkuru, parkur nebyl až tak těžký, což se ukázalo hned na začátku soutěže, kdy čtyři dvojice překonaly celý kurz bez chyby na překážkách pouze některé s penalizací za čas (V. Macánová a Chin Chin se 2 tr. b., celkem tedy 16 tr. b. a J. Skřivan s Kallistou s 1 tr. b., celkem 13 tr. b.).

Dnešní výkon Cento Lana Arcus byl opět excelentní. Foto Michael Motygin

15:33 HOD: Jitka Opatrná má bronz, protože dojela bezchyby poté, kdy Denisa Bittnerová chybovala po rychlé jízdě na posledním skoku.

Tři nejlepší z kategorie žen - Nathalie Crnková (uprostřed), Šárka Schmaus a Jitka Opatrná. Foto Michael Motygin

15:24 HOD: Nathalie Crnková s Congo Kingem Gain nechybovala a získává tak zlato! Stříbrná skončila Šárka Schmaus a Rascaldino a o bronz se rozeskakuje Denisa Bittnerová a Jitka Opatrná, které mají 5 tr. b. Jediná dvojice se 4 trestnými body ze dvou kol Šárka Schmaus a Rascaldino dokončila dnes bezchybně a proto skončila na stříbrné příčce. Bohužel Irras opět dnes zastavil stejně jako včera na vodě, podruhé ji překonal, ale na kontě tedy zůstaly Lence Gladišové 4 body, celkem dokončili s osmičkou. Také Barbora Vojtková bohužel chybovala, v trojskoku a dokončila 8 tr. b. Další dvojicí, které zůstává 8 tr. b. po třech kolech, je dnes bezchybná Lucie Poláková s Carosem. Loňská mistryně kupodivu zřejmě doplatila na to, že s tímto valachem startuje hlavně ve vyšších soutěžích a včera podle vyjádření trenéra Jaroslava Jindry i samotné jezdkyně možná přišly dvě chyby proto, že skoky na takovéto výšce příliš nerespektoval. Další dvojicí s osmičkou je Veronika Doleželová se Sirem Bentem, účastníkem plzeňského finále Skokového poháru s Martinem Šoupalem. Do třetího kola nastoupila se 7 trestnými body Kateřina Bardonová s Logisticou MM, po vybočení však jezdkyně vzdala.

Dnešní kolo absolvovala bezchybně také mistryně žen z roku 2011 Nikola Bielíková a celkem po třech kolech dokončila s 9 trestnými body.

15:33 HOD: Jitka Opatrná má bronz, protože dojela bezchyby poté, kdy Denisa Bittnerová chybovala po rychlé jízdě na posledním skoku.

14 HOD: Neuvěřitelné se stává skutečností - Barbora Tomanová i potřetí zvítězila v kategorii mladých jezdců! jako jediná (už zase) udržela bezchybné konto až do konce a zcela bezkonkurenčně vítězí. Bohužel Jan Zwinger, který měl také bezchybné konto, zastavil v kombinaci a poté měl jednu chybu, takže dokončil s 8 trestnými body a nezískává tak žádnou medaili (6.m.). Dopředu se posouvá na stříbrnou pozici Veronika Jelínková a Forever, mistyrně starších juniorů ze Zduchovic, které na opracovišti před soutěží pomáhal kromě jejího tatínka i vítěz Memoriálu Jana Papouška Vladimír Tretera. Ta dnes absolvovala bezchybně a celkem tedy získala 4 tr. b. Bronz získává Sabina Šůchová a Ebel, tréninková svěřenkyně Jaroslava Jindry. Ta si nesla z prvního kola chybu a včera jen 2 body za čas, dnes jako první jezdkyně dokončila parkur bezchybně. Jezdkyně z Medového Újezda, která tu vloni skončila jako čtvrtá ještě v kategorii starších juniorů, tak úspěšně vstoupila do kategorie mladých jezdců.

Zlatá B. Tomanová, stříbrná Veronika Jelínková a bronzová Sabina Šůchová. Foto Michael Motygin

 

Dvanáct jezdců přineslo svým družstvům dvojnásobnou nulu. Mezi nimi i otec a dcera Vondráčkovy, nebo vedoucí soutěže jednotlivců Ondřej Zvára.

12:13 HOD: Po rozeskakování získávají bronz Severočeši 1 ve složení Nikola Bielíková-Concelo, Pavel Macek - Le Ramon, Ondřej Pospíšil - Campusius Wellcom a Jakub Smrčka se Salome (dojeli bezchybní), čtvrtí Severomoraváci 1 (J. Hruška a Espri dojeli rozeskakování s 8 tr. b., Jakub Ludvík  s Grey Lady za chybu, a Zdeněk Žíla s Calou také za chybu, Karel Lamich s Georgem dojel jako poslední a bezchybně) a pátí Západočeši 1 (V. Janča - Lesotho, J. Štětina - Atomic S, L. Smaha - Britt, Mgr. M. Roubalová Mefisto).

Tak tady je máte - první letošní mistry...

11:30 HOD: Poslední dvojice Prahy 2 získává zlatou medaili! Jako jediní dokončili obě kola bezchybně - poslední nulu přinesl L. Dubovi, M. Hažmukové a Lindě Vondráčkové otec posledně jmenované Luboš, když dokončil bezchybně! Stříbro získává družstvo Jižní Čechy 1 (Zdeněk Hruška - Lukrécie, Štěpán Šebelka - Zugatti, Lucie Poláková - Quenta, Kamil Papoušek - Elton v.R.) a o bronz čekáme na rozeskakování.

11:15 HOD:První dva finishmani splnili svou těžkou úlohu na jedničku - pro Západočechy 1 dokončila bezchybně Michaela Roubalová (Mefisto) a celkem tedy mají (9+0) 9 trestných bodů. Stejně nezatížil Severní Moravě 2 konto žádným trestným bodem Jan Zwinger a postupují s 17 tr. b. (9+8). I Jiří Skřivan s Tenerifes Alegretto pro Východní Čechy 1 přinesl nulu, a končí se 20 tr. b. (8+12). Ale i další dva finoshmani absovlovali bezchybně - Karel Lamich s Georgem pro Severní MOravu 1 a Barbora Tomanová s Cojackem pro Prahu 1, takže Severní Morava 1 končí s 8 (8+0) a Praha 1 s 12 (8+4). Kamil Papoušek s Eltonem zajistil nulu i Jihopčechům 1, a ti postupují se 4 trestnými body a ujímají se tak vedení. Bohužel Lenka Matunová a Radjah du Thot získali 12 trestných bodů a jejich výsledek se škrtá, Střední Čechy 2 postupují se 16 tr. b. (4+12). Jižní Morava 1 bohužel neoudržela čisté konto z prvního kola, i když finishman absolvoval bezchybně. Tomáš Aberl s Athenou byl vyloučen, takže za dnešek zůstalo 12 tr. b.

 

11:10 HOD: Ani Praha 2 nemá po třetím kole bezchybné konto. Šance se vyrovnávají a napjatě čekáme, jak budou absolvovat finishmani.

10:25 HOD: Po druhých jezdcích si udržuje čisté konto už jen Praha 2.

 

10:25 HOD: Po prvních jezdcích mají na kontě nulu opět bezchybní Pražáci 2, bezchybně dokončila i dvojice Středočechů 1, takže pokračují jen s 1 tr. b. S nulou dokončili také první jezdci jednochybových družstev po prvním kole, Jihočeši 1 a Severočeši 1.

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.