MČR Martinice 2014 - pátek start v 8:30 a seznam přihlášených

Mistrovství republiky seniorů a mladých jezdců proběhne shodou okolností také v Martinicích, kde poslední dubnový víkend ostartoval seriál ČSP. Termín MČR je 10. - 13. července. Nejprestižnější kategorie jednotlivců se po změnách jede jako tříkolová soutěž na úrovni T* (145), T** (150) a T** (nově 150 - původně 155). Kvalifikační kritéria tak zahrnují pouze T*.

Neděle on-line na csi-martinice.cz, sobota 20 -21 hod on-line studio po soutěži družstev


Z informací, které nám zaslaly oblasti, jsme se pokusili vytvořit prozatímní seznam kvalifikovaných (resp. přihlášených):
Jednotlivci (T*+T**+T**) 30: Nágr, Arient, Zwinger, Kincl, Hruška Jiří, Hošák, Klus, Lomský, Voksa, Janča, Luža, Štětina, Zvára, Papoušek Kamil, Papoušek Jiří, Hruška Zdeněk, Tomanová, Matějka, Pospíšil, Koželuh, L. Jandourek, J. Pařenica J. Novotný Z. Zelinková, J. Pilecký, J. Studnička, V. Studnička, Jiří Malý, Skřivan, Kmínek
Mladí jezdci (ST*+ST*+ST**) 14: Jelínková, Kubrická, Strnadlová, Staněk, Kellnerová, Žilinský, Halíková, Kovářová, Šůchová, Tomaidesová, Hronová, A. Vojtková, D. Hrubešová, O. Málek
Ženy (S**+ST*+ST**) 43: Bittnerová, Staňová, Řeháková, Holíková, Kratinová, Vysušilová, Klímová, Opatrná, Perníčková, Bartoňová, Nechanická, Bardonová, Fenclová, Stahlová, Hrdá, Brátová, Gladišová, Hanuščinová, Heroldová, Jančová, Šínová, Hanušová, Pokorná, Kupcová, Civišová, B. Vojtková, L. Vondráčková, Š. Schmaus, Krejčová, Damborská, Roučková, Hoffmeisterová, N. Trojanová, V. Krajníková, K. Starečková, Bielíková, Turečková, Coufalová, Šoupalová, Kopecká, Doležalová, Motyčková, Holubová
Družstva (S**+S**) 16:
KVA 2, Vysočina 1, Severní Morava 2, Středočeši 2, Západočeši 2, Jihomoraváci 1, Jihočeši 2, Praha 2, Severočeši 1, Východočeši 1

 

Aktulizace 9. 7. 19 HOD: Zahajovací tréninky (90 vteřin) ženy+mladí jezdci+družstva 9-14 hod (125 cm); jednotlivci 14:30-16 hod (135 cm). Start v pátek není v avízovaných 9 hodin, ale již v 8:30 hodin. Prezentace účastníků MČR - 8.00 - 14.00 a 16.00 - 18.30 hodin v Seníku.

Technická porada + losování družstev v 19.00 hodin v salonku č.7 - hotel EQUITANA

Prosba pořadatele: Respektujte parkování v areálu - kamiony před halami 3 a 4, dodržujte malé odstupy kamionů kvůli dostatku místa pro všechny. Děkujeme za pochopení.

Poděkování pořadatele: Děkujeme velice za podporu Czech Equestrian Teamu, díky které bude po dobu závodů k dispozici velká LED výsledková tabule, která jistě zvýší komfort celých závodů především jezdcům a divákům.

Aktualizace 8. 7. 13:30 HOD: Počty koní - jednotlivci 36, ženy 54, mladí jezdci 24, družstva 64, + koně do otevřených soutěží, celkem 193 koní.

Přesný časový program bude stanoven po čtvrteční prezentaci, ovšem předpokládané začátky soutěží v 9.00 hodin

Doprovodný program

sobota 12. 7. od cca 14.00 hodinový doprovodný program – ukázky parkurů minikoní ve spolupráci s PRZECHWOZD TOUR 2014.

sobota 12. 7. od 20.00 do 21.00 – brífink s jezdci, trenéry atd v Seníku – vysíláno živě na www.csi-martinice.cz

sobota 12. 7. od 21.00 hodin Párty Mistrů v Seníku dle zvyklostí


Tiskové konference

sobota 12. 7. po skončení soutěže družstev - vítězné družstvo

neděle 13. 7. vždy 10 minut po skončení každé ze tří kategorií  - tři první umístění

 

Aktualizace 7. 7. 14:45 HOD: Prosba pořadatele. Přehled přihlášených zde.

 

Aktualizace 2. 7. 12:25 HOD: K severomoravské, středočeské, karlovarské a západočeské a vysočinské ekipě přidána jihomoravská a jihočeská. Stále je nejméně účastníků v kategorii mladí jezdci. Tato kategorie má totiž náročnější kvalifikaci i samotnou soutěž než třeba kategorie ženy, proto i některé mladé jezdkyně budou startovat mezi ženami.

 

Aktualizace 1. 7. 16:30 HOD: Přidána severomoravská, středočeská, karlovarská a západočeská ekipa (v přiložených souborech) a složení družstva Vysočiny viz níže. Nejmenší počet startujících má zatím opět kategorie mladí jezdci.

 

Aktualizace 1. 7. 9:00 HOD: Dnes je uzávěrka přihlášek. Zjišťujeme pro vás, kdo se na MČR chystá a kdo ne. Rozhodně zajímavé letos bude startovní pole, neboť někteří mladší reprezentanti se chystají na "dospělé" MČR a ne na to určené jim v srpnu na Ptýrově. Také mohou pojmout Martinice jako trénink na ME Arezzo, kam se poté chystají. Proto například Anna Kellnerová, jak již avízovala v časopisu Jezdectví, nastoupí v kategorii mladých jezdců. Jezdkyně, která této kategorii vládla po 3 roky, Barbora Tomanová, zase zřejmě pojede v kategorii jednotlivců. A že se v souvislosti s Bárou připravuje jedno dojemné rozloučení - to již víte z červnového Jezdectví. Poslední možnosti kvalifikace proběhly o posledním červnovém víkendu, a zrovna třeba i v Martinicích při T*. Snažili jsme se získat další jména, která na MČR pojedou. Tak hlavně dva obhájci vítězství - Josef Kincl a Cascar a Ondřej Zvára a Cento Lano Arcus. Dost koní na výběr má také Jiří Papoušek (tři), konkurenci mu (snad) bude dělat i bratr Kamil (snad proto, že si včera, den po vítězném Memoriálu, při pádu z koně pohmoždil rameno), nebo vedoucí Pavo Poháru Jezdectví Zuzana Zelinková. Za severomoravskou oblast nastoupí do soutěže jednotlivců Marek Klus a Al Cambero, z Baníku Ostrava do družstva Marek Hentšel a Sauron, mezi ženami odstartuje věkem ještě mladá jezdkyně Eliška Hrdá s Chinem a Zuzana Brátová se Sandinem.

Kdo bude chybět? Po delší době bohužel podle vlastního vyjádření Aleš Opatrný. 

 

Poprosili jsme také oblastní sekretáře, zda by nám nesdělili složení ekip:

Jana Bambuchová (oblast Vysočina) odpověděla obratem:

MČR družstva – Martinice 2014: Ing.  Veselý Miloš  – Džibara (Stáj Veselý Čechtín), Hrnčíř Zdeněk Coca 1, Areca (JK Proseč p. Kř.), Abík Jaroslav - Gangster, Santander (JK Korzár Humpolec), Sukdoláková Nikola - Concepta (JK Korzár Humpolec). 

 

 

Aktualizace 26. 5. 17:30 HOD:   Původně plánované T** v Židovicích se kvůli nezájmu startujících mění na T*. Dnes byl schválen rozpis MČR, najdete ho pod článkem. Hlavním rozhodčím je Ing. Jaroslav Pecháček, autorem parkurů Eduard Petrovič.

Aktualizace 25. 4. 10:50 HOD: Velká cena Kolína na Ptýrově bude na úrovni T jedné hvězdy.

Aktualizace 25. 4. 10:25 HOD: Určitě i jako reakce na náš článek se na webu skokové komise po měsíci (24. 4.) objevila nová zpráva. Ta hovoří o změnách jak v kvalifikacích, tak ve sportovně technických podmínkách a vše je jinak - žádné tříhvězdové T se nekoná a ani jako kvalifikace není třeba absolvovat dvouhvězdové T. Není třeba až do mistrovství ČR vypisovat vůbec žádné dvouhvězdové T!


Výkonný výbor České jezdecké federace schválil na návrh skokové komise ČJF změnu ve sportovně-technických podmínkách pro mistrovství ČR 2014 v pakrurovém skákání v kategorii seniorů. Nově se třetí kolo uskuteční na úrovni T se dvěma hvězdami...

Původně mělo být třetí kolo tříhvězdičkové. Obtížnost jednotlivých kol tedy bude následující:
I. kolo T * (145 cm)
II. kolo T ** (150 cm)
III. kolo T ** (150 cm)

V souvislosti s výše uvedeným schválil Výkonný výbor ČJF také úpravu kvalifikačních podmínek pro účast na mistrovství České republiky. Půjde nyní o nutnost dokončit 2x parkur T* (145 cm) nebo vyšší do 12 trestných bodů v obou soutěžích..

 

Původní článek z 23. 4. 2014

Mistrovství republiky seniorů a mladých jezdců proběhne shodou okolností také v Martinicích, kde tento víkend startuje ČSP. Termín MČR je 10. - 13. července.

Nejprestižnější kategorie jednotlivců se jede jako tříkolová soutěž na úrovni T* (145), T** (150) a T*** (155).

Neděle 13. 7. tak bude velmi zajímavá, neboť soutěž na úrovni 155 cm se na území ČR již několik let nekonala. Ovšem aby se jezdci MČR mohli zúčastnit, musí splnit kvalifikační kritéria. A protože marně pátrají, kde se (kromě zahraničí) bude konat požadované T**, rozhodli jsme se tyto informace shromažďovat.

Podle rozpisů na VC Martinic, VC Brna (Olomouc) či VC Ostravy se tyto jedou na úrovni jednohvězdového T (145 cm). To jistě souvisí nejenom s počtem startujících a z toho vyplývající ekonomiky závodů, ale i s pravidly Českého skokového poháru, kdy musí být ve VC na úrovni 150 cm rozděleno 80 000 Kč.

 

7. -8 . 6. Židovice - místo plánovaného T* bude na programu T** (stavitel Ing. J. Šíma)

12. - 15. 6. CSI-W Olomouc (stavitel Olaf Petersen)

o T** uvažuje (zatím pravděpodobnost 50:50) pořadatel VC Kolína na Ptýrově Václav Drbal v termínu 22. - 25. 5.

 

Kvalifikace pro kategorii jednotlivci: 1 x T* 1 x T** a vyšších do 12 tr. bodů celkem pro dvojici po 8. 7. 2013 do uzávěrky přihlášek na MČR 2014

 

Samozřejmě jsme nejdříve zaslali písemný dotaz manažerovi skokové komise (17. 4.), která sportovně-technické podmínky navrhuje, dodnes jsme však neobdrželi odpověď. Ptali jsme se:

1. Jak je to s kvalifikacemi na MČR skoky jednotlivci - dvouhvězdové T bude jen na Ptýrově při VC Kolína, že?

2. Měli by tedy zájemci o start na MČR vyjíždět plnit si kvalifikaci do zahraničí, nebo přijdou nějaké změny? Slyšeli jsme o nápadu snížit kvalifikaci na 2x T jedna hvězda.

3. Určitě nebudete přehodnocovat skladbu soutěží na MČR jednotlivci? Bude určitě platit 1 kolo T*(145), 2 kolo T**(150), 3 kolo T***(155)?

 

Plné znění sportovně-technických podmínek schválených Výkonným výborem ČJF dne 16. ledna 2014 najdete zde.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.