MČR pony ve skocích a drezuře: Přidány další fotografie

Již po čtvrté se otevřely brány zduchovického areálu účastníkům mistrovství České republiky. Ve dnech 16.–19. 8. proběhl Fitmin MČR pony 2012 – skoky&drezura Tradičně byl pro jezdce a ostatní návštěvníky zajištěn bohatý doprovodný program a gastronomické speciality, jako například – ledové mega-mojito z čerstvé bio-máty pěstované přímo v areálu a kromě specialit svíčkové a pečené kachny bylo připraveno grilování křupavého selátka, které bylo možné zapít vychlazeným Novoměstským ležákem nebo „pivním sektem“.

Aktualizace 9. 9.: Přidána fotogalerie z drezurních soutěží.

20:45 HOD: V nejstarších jezdcích je zlatá Marie Hrudková před stříbrným Petrem Dajbychem. Bronz získala Šárka Votavová a Kačenka.

16:50 HOD: Mistrovský titul ve skokové kategorii 8-12 let na pony B si domů odváží Michaela Klugarová (Leon 16).

15:30 HOD: Vítězkou kombinované soutěže, Šampionátu nadějí, se stala Kristýna Mrzenová v sedle Havrana 1. Skokovým mistrem v kategorii 8-12 let na pony A je Tomáš Plšek (Samara 1).

Aktualizace 19. 8. 8:30 HOD: Celkem pět čistých výkonů je po dvou kolech v kategorii 8-12 let na pony B a sedm mezi jezdci ve věku 13-16 let. Dnes čeká skokové dvojice finále MČR i Šampionátu nadějí.

18:30 HOD: Mistrovský titul v drezuře pony jezdců ve věku 13 - 16 let patří B. Kamírové (Lipton Sinaj). Po dvou kolech MČR ve skocích v kategorii jezdců 8 - 12 let na pony A mají pouze dvě dvojice čisté konto - B. Vídeňská a Fík 2, T. Plšek a Samara 1. První jmenovaná navíc získala nejlepší výsledek v dnešním Šampionátu nadějí a to v sedle Sarga.

Aktualizace 18. 8. 14 HOD: Mistryní ČR v drezuře v kategorii 8 - 12 let na pony do 135 cm se stala Tereza Markusková (Limetree Aracorn), ve stejné věkové kategorii ovšem na pony 136 až 148 cm pak Alžběta Vyštajnová (Dollom Moonlight).

22:20 HOD: V kategorii 13-16 let na pony do 148 cm absolvovala parkur čistě a nejrychleji M. Hrudková s Pegasem 12.

19:40 HOD: První kolo drezurního MČR pro děti od 8 do 12 let na pony do 135 cm patřilo T. Markuskové s koněm Limetree Aracorn, mezi staršími jezdci od 13 do 16 let na pony do 148 cm se nejlépe dařilo B. Kamírové s koněm Lipton Sinaj. V prvním kole skokového MČR dětí od 8 do 12 let na pony "A" podala nejlepší výkon B. Vídeňská s Fíkem 2, na pony "B" pak S. Najmanová a Nightbeauty T.

13:10 HOD: První kolo drezurního MČR určeného dětem od 8 do 12 let na pony od 136 do 148 cm zajela nejlépe A. Hrudková na koni Elshofs Reinout a to s výsledkem 65,087 %, se stejným celkovým hodnocením dokončila také A. Vyštajnová a Dollom Moonlight.

Aktualizace 17. 8. 9:20 HOD: Dnešní první soutěž, drezurní Šampionát nadějí patří B. Vídeňské v sedle koně Athos 16.

18 HOD: ... a L. Heřmanové s Vílou.

Aktualizace 16. 8. 14 HOD: Zahajovací skákání pro jezdce vyšlo nejlépe B. Vídeňské s koněm Sargo... 

Aktualizace 16. 8. 11 HOD: Vložena tisková zpráva.

Mistrovství ČR pony doprovodí Styl šampionát a Šampionát nadějí

Jezdecký areál La-Boheme nacházející se ve Zduchovicích nedaleko Kamýku nad Vltavou hostí ve dnech 16. – 19. srpna 2012 mistrovství České republiky pony ve skocích a v drezuře. Jezdci na ponících se utkají o medaile České jezdecké federace na tamním kolbišti již počtvrté v řadě.

Tentokrát však tato akce začíná o den dříve, než tomu bylo zvykem v minulosti. Ve čtvrtek se totiž uskuteční finálové soutěže Styl šampionátu 2012. „Jedná se o nový oficiální vzdělávací projekt pod záštitou České jezdecké federace pro zlepšení úrovně parkurového skákání u dětí na pony a u dětí a juniorů na velkých koních prostřednictvím uspořádání soustředění, kvalifikačních soutěží a finále hodnocených zahraničními rozhodčími na styl,“ uvedla Jana Perníčková z pony komise ČJF. Styl šampionát 2012 byl vypsán v pěti kategoriích pro jezdce na pony a velkých koních. A právě pony mají svůj vrchol v rámci zahajovacího dne mistrovství republiky ve Zduchovicích. „Kvalifikační kola byla vypsána v celkem 11 termínech a pro účast ve finále musely dvojice – jezdec-kůň – získat minimálně čtyři kvalifikační výsledky z celkového počtu 22 možných. Soutěžícím tedy stačil pro postup do finále úspěšně absolvovat dva závodní dny,“ upřesnila Jana Perníčková.

Další novinkou letošního roku je tzv. Šampionát nadějí. „Jde se o kombinovanou soutěž jednotlivců složenou ze dvou zkoušek – drezurní a skokové, která je přístupná pro jezdce věkové kategorie jezdců 8 – 12 let na pony výškové kategorie ‚S‘ (výška pony do 125 KVH). Skoková soutěž je navíc rozložena do dvou kol, přičemž obě jsou hodnocená na styl. Jezdec se v soutěži může v rámci drezurní zkoušky a prvního kola skokové zkoušky prezentovat se dvěma koňmi. Pro druhé kolo skokové zkoušky si již musí vybrat pouze jednoho koně. Soutěže se mohou účastnit pony výškové kategorie „S“ KVH do 125 cm starší věku 5 let,“ přiblížila pravidla Jana Perníčková. Uvedená „nemistrovská“ soutěž bude probíhat od pátku do neděle a bude zakomponována do programu samotného mistrovství.

Mistrovské medaile se budou udělovat ve třech kategoriích v drezuře i ve skocích. Jezdci ve věku 8 – 12 let mohou soutěžit na pony do 135 cm kohoutkové výšky hůlkové (dále jen KVH), nebo na pony 136 - 148 cm KVH. Jezdci ve věku 13 – 16 let pak startují na pony do 148 cm KVH. Zatímco v drezuře mají účastníci vypsanou dvoukolovou soutěž a v sobotu vpodvečer budou mít své sportovní zápolení za sebou, ve skocích dvojice musejí absolvovat kola tři. Slavnostní ceremoniál však proběhne pro všechny skupiny závodníků až v neděli. „Kromě pohárů, medailí a kokard se mohou těšit na věcné ceny v celkové hodnotě téměř 56 tisíc korun,“ informoval ředitel zduchovických závodů Ing. Ladislav Krulich. Pořadatelé tradičně připravili pro jezdce a ostatní návštěvníky bohatý doprovodný program, a také řadu gastronomických specialit. „V areálu bude připraven např. dětský koutek se skákacím hradem, trampolínou či stánek se zaměřením na ruční práce. Své zboží v dějišti závodů budou nabízet také prodejci jezdeckých potřeb, krmiv či vybavení stájí,“ dodal Ladislav Krulich. Podrobnější informace najdete na www.zavody-zduchovice.cz.

Původní článek:

Pro děti jsou (kromě pohárů, medailí a kokard) připraveny věcné ceny v celkové hodnotě téměř 56 000,- Kč.

V rámci závodů jsou pro jezdce připraveny soutěže Finále Styl Šampionátu 2012 a Šampionát nadějí 2012.


Před zahájením mistrovství, ve středu 15. 8., prověří připravenost celého areálu jezdci na mladých koních – KMK kvalifikace skoky a den předem (14. 8.) ještě závodníci Hobby cupu.


Uzávěrka přihlášek na MČR PONY je do 8. 8. Přihlášky posílejte na info@kone-zduchovice.cz.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.