MČR v drezuře 2012: Sigismondi, Šimáčková, Gráblová a Pavlisová!

Druhý vrchol domácí drezurní sezony po brněnenském CDI čeká naše jezdce již tento víkend (6. - 8. července). Spolu s konáním filmového festivalu se v Karlových Varech (Staré Roli) budou rozdávat tituly mistrů republiky v kategoriích dětí, mladších juniorů, mladých jezdců, seniorů a družstev. Pojďte se nyní podívat na víkendový program a seznam přihlášených účastníků.

Aktualizace 8. 7. 17:00 HOD: V kategorii seniorů nakonec zvítězil Fabrizio Sigismondi (Apropos), mezi dětmi již potřetí Michaela Pavlisová (Baron Trenk), mezi mladými jezdci K. Šimáčková (Caruso) a mezi ml. juniory P. Gráblová (Nerine).

Aktualizace 7. 7. 18:00 HOD: V mladých jezdcích potvrdila úlohu vedoucí jezdkyně Karolína Šimáčková s Carusem a opět zvítězila. Senioři svedli napínavý souboj, který nakonec skončil vítězně pro Fabrizia Sigismondiho (včera druhý), za ním se umístila Šárka Charvátová (včera první) a třetí Karolína Žižková (včera třetí). Prvenství po dvou kolech si však udržela Šárka Charvátová se Saint Tropezem.

 

Michaela Pavlisová zvítězila v prvním kole v kategorii dětí.


Po druhém kole kategorie ml. juniorů je stále ve vedení Patricie Gráblová s Nerine.

 

Juniorka Anežka Zajícová a San-Li-Pas.

 

Karolína Šimáčková z Nebanic potvrdila roli favoritky i v druhém kole.

 

Šárka Charvátová dnes skončila na druhém místě, stále je však ve vedení.

 

Dnešní vítěz Fabrizio Sigismondi a Apropos.


Kateřina Říhová a Wanlandi Golden Wing.


Spokojená Martina Opočenská a pochvala pro Rapsterna.


Roman Bravenec a Dr. Shiwago.

 

Ranní nepřízeň počasí donutila pořadatele přemístit obdélník na pískové opracoviště. Na snímku rozhodčí Ing. Vladimír Šretr.

 

Aktualizace 7. 7. 12:00 HOD: Z důvodu nepřízně počasí byl obdélník přesunut na pískové opracoviště za halou. Děti mají za sebou první kolo, ve vedení je dle očekávání M. Pavlisová a Baron Trenk. V juniorech zvítězila M. Kučerová s Caletem, v součtu po dvou kolech je ve vedení P. Gráblová. Na start se chystají mladí jezdci.

Výsledky (zvřejňované ONLINE!) a startky najdete ZDE nebo pod článkem.

 

Aktualizace 6. 7. 12:00 HOD: V mladších juniorech vede po prvním kole P. Gráblová, v ml. jezdcích K. Šimáčková a v družstvech Praha II díky výkonu T. Hábové. 18:00 HOD: V seniorech zvítězila Š. Charvátová a Saint Tropez. V družstvech zaujímá první příčku Praha I.

 

 

Aktualizace 2. 7. 2012: Sváteční dny patří bojům o tituly republikových mistrů

Pod patronátem České jezdecké federace, města Karlovy Vary, Karlovarského kraje a mnoha drobných či větších sponzorů, jakými jsou například Sedlecký Kaolín Božíčany, Plzeňský Prazdroj, Eurovia, Liapor, Vlastimil Balcar a v neposlední řadě mediální partner Rádio Egrensis, se ve dnech 6. – 8. července uskuteční Mistrovství České republiky v drezuře. Vydáte-li se do areálu Jezdeckého klubu ve Staré Roli, budete mít jedinečnou příležitost shlédnout na jednom místě nejlepší jezdce, kteří se této královské disciplíně s plným nasazením věnují. Třináct dlouhých let uplynulo od doby, kdy Eliška Čmolíková na klisně Mangia vybojovala juniorský titul. Je prozatím poslední mistryní, která takového sportovního úspěchu dosáhla ve svém domovském klubu. Starorolský klub byl dějištěm mistrovských drezúrních zápolení ještě v roce 2003. V následujících letech se v jednom z historicky nejúspěšnějších areálů celého Karlovarska pravidelně odehrávaly závody na národní a mezinárodní úrovni. Nyní se během svátečních dní vrátí do klubu, jehož historie se pomalu dotýká padesáti let, opět mistrovské soutěže.

Takové významné akci předcházela nezbytná realizace velkého množství úprav. Na soutěžní dvojice čeká nový drezurní obdélník s nejmodernějším povrchem. Speciální geotextílii si závodníci mohli vyzkoušet  při  sérii  dvou jarních kvalifikačních závodů se silnou zahraniční účastí. Ty byly pojaté s velkou symbolikou, neboť se jednalo o memoriály MUDr. Válové a Jana Holcbechera, dvou výrazných osobností zdejšího klubu.

Stávající plechové budky pro rozhodčí byly nahrazeny mnohem vkusnějšími dřevěnými. Na přístupové cestě i v těsné blízkosti obdélníku byly pro lepší výhled prořezány větve stromů. Pořadatele nezaskočí ani případné nevlídné počasí. Kromě venkovního pískového opracoviště bude v případě deště jezdcům k dispozici krytá hala. K dostatečnému komfortu diváků přispějí tribuny a mobilní lavičky na svahu i podél obdélníku. Všichni přihlášení koně se na své výkony mohou v klidu připravovat nebo si dostatečně odpočinout v pohodlných boxech. Dvě zapůjčené světelné tabule přispějí k rychlé orientaci o průběžných výsledcích jednotlivých soutěžících.

Na pátek jsou připravena 1. kola soutěží v kategorii dětí (DD), mladších juniorů (JU), mladých jezdců (Prix St.Georges) a seniorů (IM-1). V sobotu následují 2 kola u dětí (DJ), mladších (JU), mladých (Prix St.Georges) a seniorů (IM-1) a dekorování družstev. Neděle nabídne finálová kola v atraktivních jízdách na hudbu v kategorii mladších (vJU), mladých (vY) a seniorů (vIM-1) a konečné rozdělení medailí novým mistrům svého řemesla pro letošní rok.

Součástí nedělního doprovodného programu bude drezura koní trochu jinak, tedy bez pomůcek, vožení dětí na koních, malování na obličej aj. Prodejní stánky  nabídnou jezdecké potřeby, krmiva pro čtyřnohé miláčky a občerstvení. Pokud s sebou diváci přinesou namalovaný obrázek koně (na zadní straně označený jménem a příjmením), můžou se těšit na případnou výhru ve formě výcviku jízdy na koni nebo soudku Plzeňského Prazdroje. Losování proběhne v neděli v odpoledních hodinách.

Mezi čtyřicítkou přihlášených najdeme vedle předních elitních jezdců české drezurní scény zástupce Karlovarské oblasti Michala Ryndáka (Fa Lentur Jízdárna Žeravíková Rosnice) a Karolínu Šimáčkovou (JO TJ Agro Cheb-Nebanice). Přijďte naše jezdce povzbudit, rádi vás v našem klubu přivítáme. Vstupné je zdarma.

Text Marcela Klingorová

 

27. 6. 2012:  Seznam přihlášených účastníků najdete v souboru pod článkem.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.