MČR Zduchovice 2018: Mistry Kučerová, Holíková, Zelinková a Středočeši 1

Mistrovství České republiky ve skocích seniorů proběhne premiérově ve Zduchovicích v termínu 26. až 29. července. Uzávěrka přihlášek je 20. 7. Na startu nebude například Marek Klus nebo Aleš Opatrný. Výsledky najdete v článku. 

Průběžné výsledky

neděle: 

otevřené soutěže: 130/135 cm - A. Vojtková a Pinky Pay, 

3. kolo

mladí jezdci - 1. K. Kučerová a Anabel Vant, 2. A. Held a Cara Mia III, 3. K. Tomanová a Chacco Gold
ženy - 1. I. Holíková a Norman 1, 2. N. Grünthalová a Careful Z, 3. L. Strnadlová a Fall River Blue VDL
jednotlivci - 1. Z. Zelinková a Kleiner Lord, 2. S. Motyguine a Dylan, 3. M. Kotalík a Cesano V

 


sobota:

otevřené soutěže: 135 cm - A. Vojtková a Pinky Pay, 135 cm ženy - L. Strnadlová a Carina 6, 145 cm - Z. Zelinková a Larima, 7/8letí 135 cm - J. Chýle a Cimbura 1

2. kolo

Mladí jezdci - 3 bezchybné dvojice (1. K. Kučerová a Anabel Vant Kathof, 2. A. Sabathilová a Antalia, 3. A. Held a Cara Mia III)
Ženy - 8 bezchybných dvojic (L. Strnadlová a Carina 6, I. Holíková a Norman 1, N. Grünthalová a Careful Z, K. Bardonová a Hilary 1, L. Strnadlová a Fall River, A. Halíková a COletta 1, Š. Pospíšilová a Garista, M. Refková a Grace)
Jednotlivci - 1. S. Motyguine a Dylan
Družstva - 1. Středočeské 1, 2. Severomoravské 2, 3. Středočeské 2


pátek: 

otevřené soutěže: 135 cm - K. Kučerová a Anabel Vant, 130 cm - B. Vojtková a Etcetera, 7/8letí 130 cm - Z. Zelinková a Calira-T, 145 cm - J. Malý a Zarthago BR Z

1. kolo
Mladí jezdci - 3 bezchybné dvojice (1. K. Kučerová a Anabel Vant Kathof, 2. A. Sabathilová a Antalia, 3. A. Held a Cara Mia III)
Ženy - 22 bezchybných dvojic
Jednotlivci - 4 bezchybné dvojice (J. Malý a Zarthago BR Z, J. Chýle a Cool Paradise S. Motyguine a Dylan, M. Kotalík a Cesano V)
Družstva - 4 tr. b.:  středočeské 2, středočeské 1 a jihočeské 1

 

 

Původní zpráva 19. 7. 

Marek Klus, druhý v GP CSI3*-W Olomouc a čerstvý vítěz VC Olomouc nebude na MČR, ale ani na finále Českého skokového poháru, které se ve Zduchovicích odehraje v září. "Vzhledem k tomu, že pan Krulich urazil drobné chovatele koní, koně Mustangu ve Zduchovicích startovat nebudou. Pro mě je každý chovatel důležitý, i ten, který má jen jedinou klisnu - protože i ta může dávat velmi kvalitní potomky," vyjádřil se Vojtěch Csabi ze Stáje Mustang. Marek Klus tak místo koňského sedla bude trávit tento týden na dovolené na Malorce.

Ani vítěz čerstvý vítěz Memoriálu Jana Papouška Aleš Opatrný se na MČR nechystá - měl by startovat na CSI v Šamoríně. Tam je nyní i Ondřej Zvára, který čeká, zda bude jeho přihláška na další týden přijata, a kdyžtak zůstane také v Šamoríně. V Šamoríně je na závodech týden pře MČR Zuzana Zelinková, která by se však na MČR měla dostavit.    Na dovolenou v termínu MČR se chytsají také bratři Jan a Kamil Papouškovi. Do soutěže jednotlivců se chystá vedoucí žebříčku Českého skokového poháru Jan Chýle s Cool Paradisem. A kdo by měl přijet obhajovat medaili kromě Zuzany Zelinkové, je Lucie Strnadlová v kategorii ženy.     

Ani vítěz čerstvý vítěz Memoriálu Jana Papouška Aleš Opatrný se na MČR nechystá - měl by startovat na CSI v Šamoríně. Tam je nyní i Ondřej Zvára, který čeká, zda bude jeho přihláška na další týden přijata, a kdyžtak zůstane také v Šamoríně. V Šamoríně je na závodech týden před MČR Zuzana Zelinková, ta by se však na MČR měla dostavit.   

Na dovolenou v termínu MČR se chystají také bratři Jiří a Kamil Papouškovi.

Do soutěže jednotlivců se chystá vedoucí žebříčku Českého skokového poháru Jan Chýle s Cool Paradisem.

A kdo by měl přijet obhajovat medaili kromě Zuzany Zelinkové, je Lucie Strnadlová v kategorii ženy.     

 

Aktualizace 13 hod: Václav Nágr nenastoupí v soutěži mladých jezdců! Chystá se totiž do nejnáročnější kategorie, do jednotlivců, jak nám sdělil: "Chtěli bychom s D Amelusinou zkusit něco těžšího, tak uvidíme, jak nám to tam půjde." Do stejné kategorie nastoupí i účastník ME mladých jezdců a Vaškův kamarád Alexandr Baraldi s Elamém. 

Aktualizace 14 hod: Do soutěže mladých jezdců tedy moc mladých jezdců nenastoupí, naopak v ní budou startovat junioři z české reprezentace - Sofie Najmanová, František Stružinský nebo Kateřina Tomanová. Mnoho z nich pak odjíždí na CSIO Šamorín.  

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.