ME Ebreichsdorf: Pirovano, Tebbel a Fuchs

Ve dnech 14. - 19. srpna proběhne v rakouském Ebreichsdorfu mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců ve skákání. Česká ekipa by měla mít jedenáct členů, jejím vedoucím je člen skokové komise Martin Ohnheiser. V současnosti se připravuje brožura všech účastníků, takže naši jezdci pro ni dodávají podklady ve formě fotografií a textů. Pořadatelský tým zve všechny fanoušky - pro ty, kteří si nemohou dovolit platit hotel, připravil místo na stanování.

Aktualizace 20. 8. 10:40 HOD: Vložen odkaz na fotogalerii.

Aktualizace 19. 8. 20 hodin:

Soutěž mladých jezdců skončila takto:

1. Martin Fuchs (PRINCIPAL) - Švýcarsko
2. Petronella Andersson (NOSCO DE BLONDEL) - Švédsko
3. Maelle Martin (NELSON DU BIOLAY) - Francie

V soutěži dětí 3 ukončily soutěž se 4 tr. b. a musely se rozeskakovat o medaile. Pořadí bylo nakonec toto:

1. Gianluca Pirovano (ORKA DE TROMCOURT) - Itálie
2. Virag Weinhardt (BOGNAR JEN COR) - Maďarsko
3. Louise Van Lear (STEFANIE) - Belgie

21:45 hodin: Mistrem Evropy juniorů je osmnáctiletý Němec Maurice Tebbel a Cooper.

Aktualizace 18. 8. 12:30 HOD: Cenu útěchy pro děti dokončila K. de Jager se 4 tr. b. K. Kocumová nestartovala. Většina českých jezdkyň již odjela domů.

Do ceny útěchy pro juniory nakonec české jezdkyně nenastoupily.

20:40 hod: Podle vyjádření šéfa ekipy dojde k opravě výsledku u Lucie Krulichové, která dokončila druhé kolo druhé kvalifikace za 16 trestných bodů. Nebyla vyloučena.

Aktualizace 17. 8. 19:30 HOD: Žádná z českých jezdkyň se nekvalifikovala do finále juniorů. Kateřina Kubrická a Adéla Půlpánová nastupují do ceny útěchy (jako 85. a 71. ze dvou kvalifikací). Na finále nedosáhne ani žádná mladá jezdkyně, obsadily totiž 57., 60. a 62. místo ze 72 startujících.

14 Ve druhé kvalifikaci jednotlivců dopadly naše jezdkyně takto: B. Vojtková dnes dokončila s 9 trestnými body a celkem má 43 tr. b. Barbora Tomanová s 16 a celkem má 38 tr. b. Lucie Strandlová má celkem 40 trestných bodů.

Aktualizace 17. 8. 11:15 HOD: Druhou kvalifikaci dětí dokončila K. Kocumová bezchybně a K. de Jager s 8 trestnými body.

Aktualizace 16. 8. 19:00 HOD: Nejlepším dnešním českým výsledkem bylo 12 tr. b. (A. Půlpánová). Junioři měli na programu druhou kvalifikaci a první kolo soutěže družstev. Další čeští zástupci mají na této úrovni (140 cm) 20 tr.b. (T. Šalková), 30 tr. b. (L. Krulichová) a 36 (K. Kubrická). Družstvo tak má na kontě 62 tr. b. Po prvním kole je na 20. místě ze 21 družstev, za ČR je Slovensko.

Mladé jezdkyně na úrovni 150 cm (druhá kvalifikace jednotlivců a první kolo družstev) mají na kontě celkem 16 (Strnadlová) + 22 (Tomanová) + 34 (Vojtková) trestných bodů. N. Crnková nestartovala. Družstvo je po prvním kole 14. ze 14 startujících.

Aktualizace 16. 8. 9:00 HOD: Vloženy první fotografie z místa, autorka Gabriela Hájovská.

Barbora Tomanová a Careful F. J.

Barbora Vojtková a Caruso.

Adéla Půlpánová a Destiny Van De Noordheuve.

21 HOD: Mladá jezdkyně B. Tomanová se umístila v 1. kvalifikaci mladých jezdců jako 27., L. Strnadlová 54., B. Vojtková 69. a N. Crnková byla vyloučena. Na start se postavilo 74 dvojic.

Aktualizace 15. 8. 18:00 HOD: Za námi jsou první kvalifikace dětí a juniorů. Nejlepší výsledek jsou 4 tr. body na 49. místě, toho dosáhla juniorka Tina Šalková a Toro. Lucie Krulichová je s 6 tr. b. na 60. místě, A. Půlpánová s 15 na 91. místě a na 105. místě K. Kubrická (26 tr. b.).

K. de Jager dokončila se 6 a K. Kocumová s 9 tr. b.

14 HOD: Všichni koně prošli veterinární kontrolou bez problémů, jak nám sdělil vedoucí ekipy. Vyzdvihl také výbornou spolupráci s MVDr. Vojáčkovou, která je na místě. Děvčata předvedla koně oblečena do týmového sáčka.

Aktualizace 14. 8. 1:00 HOD: Dnes od 8 do 10 hodin je veterinární přejímka koní. Poté budou následovat zahajovací tréninky pro mladé jezdce, juniory a děti. On-line přenos začíná ve středu v 7:30 hodin první kvalifikací pro děti. Najdete ho zde.  

Vstupné je zdarma, stejně jako početné atrakce. Pořadatelé lákají na zábavu pro celou rodinu, nezapomeňte, že areál se nachází nedaleko Vídně, hned u dálnice. Každý den se po skončení soutěží koná party.

Aktualizace 12. 8. 20 HOD: Zde najdete odkaz na seznam startujících. Část české ekipy odjíždí již v pondělí 13. srpna. Některé jezdkyně jsou již ověnčeny medailí z českého mistrovství, a to se svými "druhými" koňmi: Adéla Půlpánová má zlatou a Lucie Krulichová stříbrnou. K. Kocumová skončila na 10. místě, K. de Jager na 20. místě. Nakonec nestartovala T. Šalková a K. Kubrická.

S kým pojede na ME v roli trenéra Zuzana Zelinková? Tak to jsme zjistili při návštěvě ve čtvrtek 9. srpna v jezdeckém areálu Ulan v Lozornu u Bratislavy, kde právě Zuzana (uprostřed) trénovala Moniku Daridovou (vlevo) a Světlanu Nálepkovou.

 

 

Aktualizace 10. 8. 15:30 HOD: Na definitivní přihlášce jsou tito čeští jezdci a koně:

Kategorie děti
Klára Kocumová - Lancer
Kateřina De Jagerová - Clooney 39

Kategorie junioři
Adéla Půlpánová - Destiny van de Noordheuvel
Tina Šálková - Toro
Lucie Krulichová - Loretta
Kateřina Kubrická - Šejna

Kategorie mladí jezdci
Barbora Tomanová - Careful
Barbora Vojtková - Caruso
Lucie Strnadlová - Atlanta
Nathalie Crnková - Congo King

Děti a junioři se až na K. Kubrickou účastní mistrovství ČR na Ptýrově, ovšem s "druhými" koňmi.

Aktualizace 26. 7. 16:25 HOD: Kdo bude reprezentovat Německo? Německá jezdecká federace nominovala své jezdce:
Mladí jezdci: Vanessa Borgmann (Quismy des vaux), Laura Jane Hackbarth (Tequila Sunrise), Leonie Jonigkeit (Candino), Stefanie Reining (Diva) a Jana Wagers (Coolio). jako náhradnice je připravena Gina-Sophia Giordani (Lord Empire).
Junioři: Kendra-Claricia Brinkop (Chalkidiki B), Laura Klaphake (Caesario’s Pretty Woman nebo Qualdandro), Guido Klatte jun. (Collado), Niklas Krieg (Carella) a Maurice Tebbel (Cooper). Náhradník je Christopher Kläsener (Carthilago).
Děti: Tim Birckenstaedt (Let’s dance nebo Power Lady), Teike Carstensen (Cara Mia), Lena Kreling (Tosya), Marina Röhrig (Ladykiller) a Laura Schoechert (Crazy). Náhradníkem je Philipp Schulze Topphoff (Prescot).

Aktualizace 26. 7. 14:00 HOD: Česká ekipa se o jednu jezdkyni zmenšila, neodjede Ivana Hronová. Její tým takto vyhodnotil současnou formu.

Aktualizace 24. 7. 15:30 HOD: Dodavatelem sportovni kolekce pro jezdce a částečně i koně bude firma Dance and Jump, dodavatelem reprezentačního ošacení bude firma Pietro Filipi.

 

Jezdci, jejichž jména figurují na jmenovitých přihláškách:


Kategorie děti
Klára Kocumová
Kateřina De Jagerová

Kategorie junioři
Adéla Půlpánová
Tina Šálková
Lucie Krulichová
Kateřina Kubrická
Ivana Hronová

Kategorie mladí jezdci
Barbora Tomanová
Barbora Vojtková
Lucie Strnadlová
Nathalie Crnková

Další informace najdete na tomto odkazu.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.