ME ve skocích, drezuře a paradrezuře - Rotterdam 2019: Mencke na 45. místě, Vištalová 11. místo, Votřel 17. místo

Ve dnech 19. - 25. srpna proběhne v Rotterdamu Mistrovství Evropy ve skocích, drezuře a paradrezuře. Mezi 27 zeměmi nebudou chybět ani zástupci České republiky. 

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců

 

Výsledky

drezura: Grand Prix Individual Competition - 45. L. Mencke a Syrio 2 67,873%

paradrezura: Individual test Grade I - 11. A. Vištalová a Dominique 68,536%, 17. V. Votřel a Rokos 57,679%

 

 

 

 

 

Aktualizace 18.8.:

Poprvé v historii bude mít také Česká republika svého zástupce v seniorské drezurní kategorii. Libuše Mencke a dvanáctiletý Sýrio, loňští mistři republiky ve střední rundě, vstoupili do mezinárodních obdélníků teprve letos v dubnu v polském Zakrzowě, kde se jim podařilo splnit první kvalifikaci. Druhou přidali následně na závodech v Hamburku. Dvojici čeká v neděli dopoledne veterinární přejímka. První kolo, týmová soutěž, je na programu v pondělí a v úterý. Individuální kovy se budou rozdělovat ve čtvrtek v úloze GPS pro 30 nejlepších dvojic z úvodního kola. Z ní pak patnáct nejlépe umístěných postoupí do sobotních volných jízd.

Dva paradrezurní jezdci – Anastasja Vištalová a Vladimír Votřel odcestují do Nizozemí společně v neděli. V úterý je na programu veterinární přejímka jejich koní Dominique a Rokose. Ve středu krátce před obědem začíná individual test Gradu I, ve kterém naši oba reprezentanti soutěží. Páteční týmová soutěž se našich jezdců bohužel netýká. Nedělní jízdy jsou určeny osmi nejlepším dvojicím z úvodní úlohy. Vladimír Votřel je druhým jezdcem naší výpravy, kterého čeká premiérový start na takto velkých závodech. Jsme rádi, že i redakce Jezdectví mohla přispět na splnění jeho snu.

 

 

 

 

V nizozemském týmu bude chybět Harrie Smolders s koněm Don VHP Z NOP. Jak prozradil trenér Rob Ehrens, dvojice nemá potřebnou formu pro toto mistrovství.

Mistrovství Evropy bude klíčové pro irský tým. Úřadující mistři z Göteborgu 2017 budou chtít v Rotterdamu splnit také olympijskou kvalifikaci.

Českou republiku budou reprezentovat dva paradrezurní a jedna drezurní jezdkyně. Pro Anastasju Vištalovou a Dominique se bude jednat o třetí společné ME. Aktuálně jim v Gradu I patří 18. příčka v žebříčku FEI. Naopak Vladimír Votřel a třináctiletý Rokos se pilně připravují na svůj premiérový start. Dvojice je aktuálně na 36. místě v Gradu I. Celkem se paradrezurních soutěží bude účastnit 66 koní z 21 zemí evropy. Veterinární přejímka je v úterý a ve středu se jede úvodní úloha Gradu I.

Drezurní příznivci se radují také z historicky první účasti českého jezdce v seniorské kategorii. Libuše Mencke a dvanáctiletý valach Sýrio (343. místo ve žebříčku FEI) startovali premiérově na CDI letos v dubnu v polském Zakrzowě, kde splnili první kvalifikaci. Druhou přidali na závodech v Hamburku a krásný výsledek si odvezli také minulý týden z Verdenu. Veterinární přejímka je plánována na neděli, závodit se začíná v pondělí. Celkem je do Rotterdamu přihlášeno 70 koní z 24 evropských zemí.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.