ME-Y ve všestrannosti 2010: trénink českých reprezentantů v Pardubicích

Na Dostihovém závodišti v Pardubicích si včera zatrénovali tři ze čtyř českých reprezentantů, kteří se ve zdejším areálu zúčastní mistrovství Evropy mladých jezdců ve všestrannosti. Šampionát starého kontinentu se bude konat od 30. července do 1. srpna. „Společně jsme se sešli naposledy. Znovu budeme pohromadě až zase v Pardubicích v úterý před mistrovstvím Evropy,“ uvedla Daniela Diringerová, která při nadcházejícím šampionátu bude vedoucí české ekipy.

Pardubice

 

Včera se na závodišti objevili Barbora Žáčková s klisnou Frey, Sabina Erbeková s Johankou 2 a Miloslav Příhoda s Gombou 1. Scházel pouze Jiří Machovec a jeho Alnaki, který musel zůstat doma a řešit potíže s podkovou.

Tři mladí čeští reprezentanti absolvovali drezurní trénink na pískovém kolbišti pod vedením Daniely Diringerové a Františka Slavíka. „Koně se už jen kondičně udržují, aby se před šampionátem ještě na poslední chvíli nezranili. Někteří z nich ještě půjdou parkur, ale kros už ne,“ uvedla Daniela Diringerová. „Účelem dnešního pardubického tréninku bylo obhlédnout si drezurní obdelník a projít si krosovou trať. Ovšem bez koní,“ dodala.

A jaká je forma českých reprezentantů, které za necelé tři týdny čeká vrchol letošní sezony? Zdá se, že slibná…

„Určitě mají dobře natrénováno. Miloslav Příhoda s Gombou 1 nedávno vyhrál jednohvězdičkovou soutěž ve slovenských Motěšicích a Jiří Machovec s Alnakim zase zvítězil ve dvouhvězdičkové soutěži v maďarské Nagykanisze. Měli by být ve formě,“ uvedla Daniela Diringerová.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.