Mělnický letní pony festival

Ve dnech 20.-22. 6. 2008 se v Mělníku konal již tradiční festival pro pony. Vzhledem k ročnímu období nesl název letní. Páteční den byly na programu drezury, v neděli skoky a sobotní den si to obě soutěže „podělily“.

Páteční program sliboval dvě dvoukolové drezury, avšak pro nízký počet startujících se jela pouze jedna (P4 a P5). První kolo se nejlépe zdařilo Kateřině Rosické s Emilem-R (JK Céva), která tuto dvoukolovou soutěž vyhrála. V druhém kole byla o kousek (přesněji o 0,500% ) lepší Anna Sophová na Irvelovi (JS Bardonová sedlářství Jan Hauzr), která skončila celkově třetí. Mezi tyto jezdkyně se dostala Anežka Zajícová na Zitnas Panja (JK Altius).

Sobotní drezurní klání bylo opět ztenčeno na jednu soutěž. Kvality své i koně zde potvrdila jezdkyně Kristýna Rousová, která si z Mělníka svoji žlutou stužku neodnášela poprvé. A k tomu si přidala i zlatou medaili, neboť soutěž se jela jako oblastní mistrovství pro děti 8-12 let. Druhá skončila Anna Sophová a třetí Tereza Kabešová.

Sobotní den pokračoval skokovými soutěžemi. I zde se z plánovaných 5 soutěží ustoupilo na tři – ZLPA, LP handycup a SP handycup. Všechny tyto soutěže byly dvoukolové a ani v jedné z nich na vítězství nestačila bezchybnost. Kdo pomýšlel na vítězství, nesměl se v druhé části soutěže „loudat“. V ZLPA a SP handycup zvítězila domácí Karolína Hájková (Jitřenka 3 a Sabina 3), v LP handycup si prvenství odnesla Ludmila Hrdinová s Tarou 8 (Equest o. s).

V nedělních skokových soutěžích se jelo (stejně jako v sobotní drezuře) též o medaile. Mistrem ve středočeské oblasti 8-12 let se stala Marie Hrudková a Fík 2 (JK Mělník) a v kategorii 13-16 let zvítězila Karolína Hájková se Sabinou 3 (JK Mělník).

Zahajovací nedělní soutěž ZLPA vyhrála jako předchozí den K. Hájková s Jitřenkou 3, v ZLP handycup se dařilo R. Johanovskému na BBL Brown sugar s. v. a poslední soutěží celých závodů se stalo STPB. Zajímavostí zde bylo, že i přes dvě chyby v prvním kole se z vítězství radovala Ludmila Hrdinová s Tarou 8.

Další pony festival je plánován na červenec a je nazván prázdninovým.

Letní pony festival Mělník 2008

Letní pony festival Mělník 2008

Letní pony festival Mělník 2008

Letní pony festival Mělník 2008

Letní pony festival Mělník 2008

Letní pony festival Mělník 2008

Letní pony festival Mělník 2008

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.