Memoriál Jana Holcbechera v režii německých jezdců

Velkou zatěžkávací zkouškou prošel 8. a 9. června areál Jezdeckého klubu ve Staré Roli. V důsledku vytrvalých dešťů se ještě v polovině týdne pro nezpůsobilost terénu uvažovalo o zrušení drezúrních závodů s mezinárodní účastí.

Dějiště loňského drezurního republikového mistrovství nakonec díky veškerému úsilí pořadatelů účastníky prvního letošního sportovního klání hostilo. Ve dvanácti soutěžích od nejnižšího stupně Z až po Grand Prix se představilo téměř 60 závodních dvojic.

Kvalitní jezdecké výkony předváděli podle očekávání soutěžící z Německa. Především vyšší soutěže měli pod stoprocentní taktovkou. Prvenství si odvezli z více než poloviny všech vypsaných soutěží. V nižších úlohách dominovali čeští, konkrétně karlovarští startující. Především mladičká Tereza Markusková, reprezentantka stáje Donthová, předváděla výkony s vysokým standardem. S koněm Limetree Aracorn vítězila třikrát. V kategorii pony a jezdců do 16 let (soutěž P4) a v soutěžích DD a DJ. O další plný zásah se v soutěži JU postaral Michal Ryndák s koněm Siera Negro (Farma Lentur Jízdárna Žeravíková Rosnice). Celková bilance jezdců z Karlovarska je následovná: 4x 1.místo, 3x 2.místo a 1x třetí místo.

Hlavní soutěž dvoudenního programu byla věnovaná památce na Jana Holcbechera. Sportovní život vynikajícího jezdce, trenéra a rozhodčího byl dlouhá léta spojený drezúrním ježděním. Na závodním obdélníku dával přihlížejícím možnost poznat, v čem spočívá krása, tajemnost i smysl královny jezdectví. Přesně tak je drezúra označována. Divácky atraktivní volnou jízdu na hudbu stupně IM-1 ovládla dynamickým a zároveň precizním předvedením Katrin Härlein s koněm Don Vito. Zároveň se stala nejúspěšnější jezdkyní celého víkendu. Na stupních vítězů stála celkem čtyřikrát.


Výsledky:

Z0: Švábová, Wieland (K+K) – Ryndák, Bernstein (Lentur Rosnice) – Bláha, Amalia van de Wisselplats (JK Nico Gela)

DD: Markusková, Limetree Aracorn (Donthová Rosnice) – Drozenová, Welfenprinz (JK Branaldi) – Börner, FBI Forrest (Německo)

JU: Ryndák, Siera Negro (Lentur Rosnice) – Röttgen, Don Carlos (Německo) – Červený, Peresmeshnik (JS Javorník)

Prix SG: Härlein, Don Vito (Německo) – Börner, West Hit (Německo) – Reissenweber, Der kleine Prinz (Německo)

IM-1: Härlein, Don Vito (Německo) – Börner, West Hit (Německo) – Reissenweber, Der kleine Prinz

GP: Reissenweber, Akela (Německo) – Neumannová, Edie (Jezd.centrum Zájezd) - Röttgen, William (Německo)

P4: Markusková, Limetree Aracorn (Donthová Rosnice) – Markusková, Mantaro Pavelini – Kumičíková, Iron Lady Moonlight (JK St.Role)

DJ: Markusková, Limetree Aracorn (Donthová Rosnice) - Börner, FBI Forrest (Německo) – Sidamon Eristavi, Garnet Black (JK Artex Nejdek)

JD: Röttgen, Don Carlos (Německo) – Červený, Peresmeshnik (JS Javorník) – Ježková, Bohém (Dressage Academy)

Prix SG: Härlein, Don Vito (Německo) – Reissenweber, Der kleine Prinz (Německo) – Neumannová, Babylon van lange Weeren (Jezd.centrum Zájezd)

vIM-1: Härlein, Don Vito (Německo) – Börner, West Hit (Německo) – Reissenweber, Der kleine Prinz (Německo)

vGP: Reissenweber, Akela (Německo) – Neumannová, Edie (Jezd.centrum Zájezd) - Röttgen, William (Německo)

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.