Mentální koučování před MČR s Biancou Roch

Mentální koučování je systematická metoda tréninku zaměřená na rozvoj mentálních schopností sportovců, elitních atletů, ale i top řídících pracovníků. Tak jako se v každém sportu, nejen v drezuře, trénuje technicky a fyzicky, je nutné trénovat i mentálně. Propojení mysli s tělem je základem vrcholného výkonu, který podáte se svým koněm. Akce bude probíhat s francouzskou sofoložkou Biancou Roch v termínu 25. - 27. července 2014 v průběhu MČR v drezuře.

V současné době téměř každý úspěšný atlet a sportovec pracuje nejen na své fyzické, ale i mentální přípravě. Zařaďte se mezi ně i vy, protože až 2/3 celého výkonu tvoří mentální komponent!

 

Datum: 25. - 27. 7. 2014 (v průběhu Mistrovství České republiky v drezuře 2014)

Lektor: Bianca Roch (FRA)

Místo: Panská lícha, Brno 

Cena: 500,- Kč za 1 sezení, zvýhodněná cena 600,- Kč za 3 sezení (zbytek nákladů hradí Drezurní komise ČJF)

Určeno pro účastníky MČR, ale i ostatní jezdce, přičemž účastníci MČR mají přednost.

 

Jak bude probíhat mentální koučování na MČR 2014?

• kontrola a zlepšení mentálního stavu jezdce tak, aby byl v nejlepším rozpoložení k dosažení svého cíle a nejlepšího výsledku

• naslouchání malým i velkým obavám, strachu, stresu a jakýmkoliv dalším těžkostem a navržení správných cvičení k eliminaci těchto stavů s cílem cítit se znovu silný a sebejistý (dechová cvičení, relaxační nebo dynamická cvičení, cvičení na koncentraci, vizualizace, ochranná bublina a další)

• „první vyhrání z kapsy vyhání“ aneb pomoc, jak zůstat motivovaný

• podpora a vytvoření nové motivace po selhání

• zvýšení koncentrace, sebejistoty, motivace atd.

Koučování bude naprosto přizpůsobeno každému jezdci na míru, protože každý jezdec je jiný, a bude zcela důvěrný.

Výhodou je komunikace s lektorkou v anglickém jazyce.

Koučování bude časově probíhat dle přání jezdců a dle vytvořeného harmonogramu (např. je možné přijít 2 dny, 1 den, nebo ráno před závodem, nejméně však 1,5 hodiny před přípravou koně tak, aby byl dostatečný časový prostor a jezdec nebyl ve spěchu. Dále je možné koučování provést po 1. odjeté úloze pro navození pozitivních pocitů před 2. úlohou).

 

Lektor: Bianca Roch

Bianca Roch je francouzská sofroložka, která pochází z Belgie, kde získala jezdecké základy na sportovních teplokrevných koních. V jedenadvaceti letech se vdala do Francie a v jižní Francii na pomezí Španělska žije dodnes. Svého prvního koně si koupila ve třiatřiceti letech a až v šestatřiceti letech začala závodit. Přesto dosáhla výkonnosti Grand Prix. Jezdí především lusitány, které miluje, a považuje je za velmi odlišné od sportovních teplokrevníků. Od roku 2001 se věnuje sofrologii a koučingu. Od roku 2010 se specializuje na individuální mentální přípravu jezdců všech disciplín a v současnosti dlouhodobě spolupracuje s reprezentačními týmy několika jezdeckých federací.

 

Více informací zde

Nenechte si ujít příležitost zvýšit svůj výkon před nejdůležitějšími závody sezony!

Přihlášky zasílejte na e-mail drezurniskoleni@seznam.cz  co nejdříve. 

Přihláška musí obsahovat jméno, tel. kontakt, e-mailovou adresu a vyplněný dotazník v anglickém jazyce (ke stažení v příloze). 

Zpětné potvrzení přihlášky bude obsahovat variabilní symbol a číslo účtu pro platbu. Platbu je nutné uskutečnit převodem na účet ČJF.

Lektor:  Bianca Roch Bca Roch je francouzská sofroložka, která pochází z Belgie, kde získala jezdecké základy na sportovních teplokrevných koních. V jedenadvaceti letech se vdala do Francie a v jižní Francii na pomezí Španělska žije dodnes. Svého prvního koně si koupila ve třiatřiceti letech a až v šestatřiceti letech začala závodit. Přesto dosáhla výkonnosti Grand Prix. Jezdí především lusitány, které miluje, a považuje je za velmi odlišné od sportovních teplokrevníků. Od roku 2001 se věnuje sofrologii a koučingu. Od roku 2010 se specializuje na individuální mentální přípravu jezdců všech disciplín a v současnosti dlouhodobě spolupracuje s reprezentačními týmy několika jezdeckých federací.Lektor:  Bianca Roch

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.