Mezin. závody - 3. prosincový víkend: Frankfurt, Londýn a La Coruna

Necháte se ovlivnit předvánočním shonem, nebo si raději vychutnáte slavnostní atmosféru? Pokud to druhé, zveme vás na výkony světové jezdecké špičky minimálně do tří destinací: nejblíže máme u německých sousedů Frankfurt, dále už je Londýn a do španělské La Coruni z Čech tak maximálně on-line přenosem. Ovšem sledovat tyto závody se vyplatí - vždyť třeba v noci na středu padl v Londýně světový rekord v drezuře... 23. 12. 15:00 HOD: V londýnské GP (160 cm) po rozeskakování 13 dvojic vyhrál domácí Ben Maher a Triple X III. Frankfurt: V GP zvítězil Gert-Jan Bruggink (NED) a Primeval Dejavue. La Coruna: Ve dvoukolové GP vyhrál Belgičan Gregory Wathelet a osmiletý valach Sea Coast Forlap DC. Další výsledky v článku.

23. 12. 15 HOD: V londýnské GP (160 cm) po rozeskakování 13 dvojic vyhrál domácí Ben Maher a Triple X III před dalším domácím, J. Whitakerem s Argentem (Arko).V sobotním večerním programu se dařilo domácím a Němcům. Na úrovni 140 cm nejdříve zvítězil William Funnel s teprve osmiletým Billy Mexico, ve 160 cm Marco Kutscher a Cash.
Nedělní noční štafetové skákání 140 cm vyhráli Brazilec Marlon Zanotelli (Nenuphar´jac) a Laura Renwick (Beluga). Ta zvítězila již podruhé, poprvé to bylo v pátek (150 cm) v sedle jedenáctiletého valacha Oze de Breve (Dollar du Murier), kterého tato Britka jezdí již čvrtý rok.

18:30 HOD:  Londýn - SP ve skákání vyhrál Maikel v. d. Vleuten a Sapphire B (NED) a zařadil se na 3. místo průběžného žebříčku.

20. 12. 13:30 HOD:  Luca Moneta přidal v Londýně další úspěchy, vítězství v mohutnosti s klisnou Quova de Vainsa a 2. m. ve čtvrteční 150 cm s Connerym. Předjel ho jen Švéd Peder Fredricson a valach H&M Sibon. Večerní 150 cm vyhrál Nizozemec Jur Vrieling a hřebec VDL Bubalu (Baloubet du Rouet).

18. 12. V úvodní mezinárodní londýnské soutěži zvítězil Ital Luca Maria Moneta se zkušeným Jesus de la Commune.

REKORDNÍ DUJARDIN S VALEGREM!

Ano, Charlotte Dujardin s Valegrem pokořila další metu: v úterý večer překonala světový rekord v küru, takže jeho nová hodnota zní 93,975 %. Kde? Na oblíbených předvánočních závodech Olympia London.

 

CDI-W/CSI5*-W/CAI-W 17.-23. 12. Olympia Londýn (GBR)

Výsledky najdete zde.

19.-22. 12. Mezinárodní závody ve Frakfurtu CDI/CSI (GER)
Stránky pořadatele najdete zde, on-line přenos na clipmyhorse.de

V GP zvítězil Gert-Jan Bruggink (NED) a Primeval Dejavue.

V Grand Prix Kür vyhrála Vamentina Truppa a valach Fixdesign Eremo Del Castegno (Rohdiamant).

 

20.-22. 12. CSI5* La Coruna (ESP)
Další informace na www.csicasasnovas.com.

Ve dvoukolové GP vyhrál Belgičan Gregory Wathelet a osmiletý valach Sea Coast Forlap DC.

18.-21. 12. CSI**/YH* Roosendaal (NED)

www.dengoubergh.nl

21. 12. 16:00 HOD: V Roosendaalu absolvoval A. Opatrný a Zalute dvouf. skákání (140 cm) za 1 tr. b. ve II. fázi, 145 cm s 8 tr. b. a druhou 145 cm se 13 tr. b.

26.-30. 12. CSI5*-W/U 25/CDI5*/3* Mechelen (BEL)
www.jumping-mechelen.com, E



Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.