Mezinárodní závody - první a druhý lednový víkend

Pomalu se v novém roce rozjíždí i mezinárodní závody. Od 2. do 19. se konají v nizozemském Drachten drezurní a skokové závody. První víkend proběhly CDI3*. V termínu 9. - 12. 1. se odehrají skokové závody v Neustadt-Dosse a pětihvězdové CSI v Basileji. Ze všech tří akcí můžete sledovat přímý přenos na clipmyhorse.de. 10. 1. 14:30 HOD: V Basileji startuje slovenský jezdec Bronislav Chudyba. 12. 1. 11:30 HOD: Doplněny výsledky z pátku a soboty. B. Chudyba 150 cm vzdal. 12. 1. 20 HOD: V GP Basel zvítězil R.-G. Bengtsson a Casall Ask (SWE), v Neustadt-Dosse Jan Vinckier a Emilie de Diamant AS (BEL) a v Drachten A. Ramsay a Absie (USA).

 

CSI5* Basel, stránky pořadatele najde zde.

V Basileji startuje slovenský jezdec Bronislav Chudyba, který ve Švýcarsku pracuje. S Chesallem (Casall) absolvoval čtvrteční 140 cm i páteční 145 cm s chybou.

V páteční 155 cm zvítězil po rozeskakování 14 dvojic člen stáje Beerbaum M. Kutscher a potomek Corneta Obolenskyho Cornet´s Cristallo. V předešlé stupňované obtížnosti se dvěma žolíky (150 cm) vyhrál Nizozemec Harrie Smolders a čtrnáctiletá Regina Z (Rex Z). Ve 145 cm zvítězil úřadující mistr Evropy Roger Yves Bost a Castle Forbes Cosma, čtrnáctiletá ryzka po Couleur-Rubin.

V sobotní soutěži na čas na výšce 145 cm všechny předjel již v pátek druhý David Will a Pokerface (Couler-Rubin) a v následující 150 cm byl v rozeskakování z 22 dvojic nejlepší v předchozí soutěži druhý Nizozemec Jur Vrieling s VDL Bubalu (předtím skončil druhý s Tum Tum), čtrnáctiletým potomkem Baloubeta du Rouet. Slovák B. Chudyba s Angelottim 150 cm vzdal.

 

CSI Neustadt Dosse, stránky pořadatele najdete zde.

 

Stránky CDI Drachten jsou pod tímto odkazem.

První víkend: Nedělní kür vyhrála domácí dvojice Edward Gal a Interfloor Next One a IM I dánská dvojice Anne van Olst a Vorst.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.