Mezin. závody - třetí prosincový víkend: Grand Prix pro domácí!

Hlavním hřebem nadcházejícího víkendu bude letošní poslední, ženevská etapa Rolex Grandslamu. Po Cáchách a Calgary, kde zvítězili Nick Skelton a Pieter Devos, přichází překrásná předvánoční Ženeva se samými esy na startu. Už víme, že nikdo nezíská milion eur jako bonus pro vítěze všech tří závodů, ale ještě je v sázce nezanedbatelných 500.000 eur pro vítěze dvou závodů. A čeští fanoušci se jistě těší na sezonu 2014, neboť něco podobného, jak se nechali slyšet funkcionáři Asociace ČSP, by mělo proběhnout i v rámci této série. Aktualizace 15. 12: 16:15 HOD: I když se P. Devos do rozeskakování kvalifikoval, nevyhrál... O to větší radost domácím učinil olympijský vítěz Steve Guerdat a výhra 198.000 CHF zůstává ve Švýcarsku!

Aktualizace 15. 12: 16:15 HOD: I když se Pieter Devos do rozeskakování opravdu kvalifikoval, nevyhrál... O to větší radost domácím učinil olympijský vítěz Steve Guerdat! Belgičan měl nevýhodnou pozici prvního startujícího v poli deseti rozeskakujících se světových hvězd. Chyboval dvakrát. Již čtvrtý startující, domácí Steve Guerdat a Nino des Buissonnets dojel s nulou a v čase, který nepřekonala ani světová jednička Scott Brash (Hello Sanctos), když zůstala druhá. Třetí skončil Simon Delestre v sedle hřebce Qlassic Bois Margot (l´Arc de Triomphe).

Aktualizace 15. 12: 15:30 HOD: A neuvěřitelné - do rozeskakování nedělní GP se Pieter Devos opravdu kvalifikoval! Získá double?

Aktualizace 15. 12: 12:30 HOD: Hlavní sobotní soutěž vyhrál vítěz páteční hlavní soutěže Američan Kent Farrington a přidal k 66000 ještě 61000 CHF!! Mohli jste to vidět sami, jak s přehledem překonal obě kola soutěže na 160 cm, a v sedle svého dalšího koně, jedenáctileté "andělské" klisny jménem Blue Angel (Luidam) velmi rychlým projevem, při němž šetřil každý cvalový skok, získal dalších 61.875 CHF! Druhý skončil Francouz Patrice  Delaveau a holštýnský Lacrimoso (Landjunge) a třetí opět Američanka, mladá Reed Kessler a irský valach Cos I Can (Olympic Lux). V poslední soutěži soboty od 22:15 hodin přinesla radost domácím Janika Sprunger a valach Komparse (Kolibri), když porazila na úrovni 145 cm dalších 23 dvojic. Jako druhý skončil Francouz  Aymeric  de Ponnat a valach Onestar du Mesnil (Diamant de Semilly) a jako třetí nikdo jiný než opět Reed Kessler, tentokrát s valachem Ligistem (Levantos II).    

 Aktualizace 14. 12: 20:00 HOD: Sobotní soutěž s dvojskoky vyhrál Belgičan Pieter Devos a prokázal tak velmi dobrou formu!  V této ne příliš obvyklé soutěži zvítězil s valachem Dream of Indie Greenfield, druhý skončil Kevin Staut a valach For Joy van´T Zorgvliet Hdc (For Pleasure) a třetí devětadvacetiletá Kanaďanka Tiffany Foster a klisna Melody des Hayettes Z (Mozart Des Hayettes).  

 14. 12: 12:55 HOD: Páteční Velkou cenu banky Credit Suisse vyhrál brzy 33letý Američan Kent Farrington a valach Willow.  

Páteční první mezinárodní soutěž vyhrál opět Belgičan Gregory Whatelet s belgickým hřebcem Etoile M. Zahajovací soutěž před SP čtyřspřeží vyhrál Australan Boyd Exell před třemi Nizozemci de Rondem, Chardonem a Timmermannem.
Grand Prix banky Credit Suisse na úrovní 155 cm po rozeskakování 18 dvojic vyhrál Američan Kent Farrington a KWPN valach Willow (Guidam) před Britem Benem Maherem s Cellou (Cento) a Irem Dermottem Lennonem s klisnou Loughview Lou-Lou (Limmerick). Vítězný jezdec bude 28. 12. slavit 33 let, je na 11. pozici světového žebříčku.

V páteční poslední soutěži, zrcadlovém skákání zbyli z 8 startujících Brianne Goutal (USA) a Daniel Bluman (COL).
 
Sobotní první mezinárodní soutěž, stupňovanou obtížnost do 150 cm vyhrál domácí jezdec Alain Jufer s klisnou plemene SF Rafale de Kerglenn (Dollar Dela Pierre).

12. 12. 15:45 HOD: V první mezinárodní soutěži zvítězil domácí jezdec Daniel Etter a valach Leopold (Landor S). Ve druhé soutěži, dvoufázové 145 cm, zvítězil opět Belgičan Gregory Wathelet a hřebec Etoile M (Toulon), ve 150 cm na čas potvrdil dobrou formu posledních týdnů Němec Hans-Dieter Dreher a syn Contendera Colore a poslední soutěž, bariérové skákání, vyhrál teprve jedenadvacetiletý domácí Martin Fuchs a bělouš Conte Della Caccia (Canturo).

 

CSI5*-W Ženeva (SUI) 12. - 15. 12. - skokový Světový pohár

Stránky pořadatele www.chi-geneve.ch, Rolex Grandslam www.rolexgrandslam.com

Hlavním hřebem nadcházejícího víkendu bude letošní poslední, ženevská etapa Rolex Grandslamu. Po Cáchách a Calgary, kde zvítězili Nick Skelton a Pieter Devos, přichází překrásná předvánoční Ženeva se samými esy na startu: Steve Guerdat, Philippe Lejeune, Roger-Yves Bost, Edwina Tops-Alexander, Kevin Staut, Eric Lamaze, Ludger Beerbaum nebo Richard Spooner. Už víme, že nikdo nezíská milion eur jako bonus pro vítěze všech tří závodů, ale ještě je v sázce nezanedbatelných 500.000 eur pro vítěze dvou závodů. Bude Pieter Devos pod tlakem?

CEI2*  Pontonx sur l’Adour (FRA) 13. - 14. 12. - vytrvalost

Stránky pořadatele www.ecurieduhoun.e-monsite.com


CSI2* Roosendaal (NED) 12. - 15. 12.- skokové závody

Stránky pořadatele www.dengoubergh.nl

 

CSI1*/2*/CSIYH1* Truccazzano (ITA) vom 13. - 15. 12. skoky 

www.lescuderiedelleondoro.it

 

Ženevská aréna

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.