Mikulov: Silvie Lorencová mistryní ČR 2013 ve vytrvalosti

První letošní mistrovství v jezdeckých disciplínách na území České republiky pořádá Jezdecký klub Mikulov ve spolupráci se Stájí Kyselý. Společně organizují ve dnech 14. a 15. června seniorský šampionát spojený s mezinárodními vytrvalostními závody.

Aktualizace 17. 6. 14:30 HOD: Přidána tisková informace Silvie Lorencová mistryní České republiky 2013 ve vytrvalosti

Silvie Lorencová mistryní České republiky 2013 ve vytrvalosti

V Mikulově se během uplynulého víkendu konalo mistrovství České republiky seniorů ve vytrvalostním ježdění spojené s mezinárodními závody. Republikový šampionát se jel na trati dlouhé 120 km, z níž si titul odvezla Silvie Lorencová s Modemem.

Jejich čas 8:01:13 byl sice v otevřené soutěži až třetí nejrychlejší, ale na mistrovské prvenství to těsně stačilo. Po první etapě přitom vedl s téměř pětiminutovým náskokem Petr Jadlovský s Arsanem, ale v dalších dvou částech postupně ztrácel a nakonec jej od triumfu dělila jedna jediná sekunda. Bronzovou medaili ČJF vybojovala Hana Keltnerová s Erosem, kteří protnuli cílovou čáru v čase 8:38:04. V rámci mezinárodní soutěže tento výsledek stačil na 5. pozici.

Vůbec nejrychlejší ze všech byl rakouský jezdec Andreas Kindermann s Marilyn 5. Ten dosáhl času 7:05:36 – což je bez pěti minut hodinový náskok před domácí mistrovskou dvojicí. Jeho průměrná rychlost byla 17,058 kilometrů v hodině. Do Rakouska putovala i druhá příčka, a to zásluhou Teresie Kiesl v sedle Sabana du Sauveterre. V jejich případě se časomíra zastavila na hodnotě 7:21:28.

V nejnáročnější soutěži CEI3* na 160 kilometrů se na start postavili pouze dva účastníci. Švédka Maria Hagman Eriksson s Bwuagadugo však neprošla do poslední páté etapy, a tak se vítězem stal jediný dokončivší H.H.Loay Bin Ghabib al Said s koněm Siglavy Bagdady Zeusz z Omanu.

V Mikulově se závodilo i na dalších tratích. Výsledky všech kategorií najdete zde. Patnáctiminutovou reportáž z průběhu závodů uvede Česká televize na programu ČT Sport v sobotu 22. června od 12.30 hodin. Kromě repríz bude možné pořad sledovat také prostřednictvím internetového vysílání.

Původní článek:

Do boje o mistrovské medaile se na trati dlouhé 120 kilometrů chystá 10 jezdců. Čeká na ně středně těžký terén v okolí vinic a zámku Lednice s převýšením zhruba 100 metrů. Chybět nebude např. v poslední době velmi úspěšný Petr Jadlovský, který se postaví na start s koněm Arsan. Ti spolu zvítězili v roce 2010, kdy se jel závod taktéž v Mikulově. Jejich výkon byl tehdy velmi přesvědčivý a dokončili poměrně s velkým náskokem.

Naopak loňská mistryně i vicemistryně na startovní listině chybí – Barbora ani Pavlína Pflugovi se při mistrovském klání letos nepředstaví. Nejinak to je u loňské bronzové medailistky z Mostu Vladimíry Šebkové. Proto bude jistě velkou motivací pro čtvrtou umístěnou Veroniku Myslivečkovou, aby se jí v letošním roce podařilo na nějakou z medailí dosáhnout.

Senioři budou soutěžit pouze jako jednotlivci, startovat budou hromadně. Čtyři etapy, které na ně čekají, jsou rozděleny na třikrát 32km a poslední část je dlouhá 22 km.  Odstartují v sobotních ranních hodinách, a to konkrétně v půl sedmé.

Mistrovská soutěž kategorie seniorů však není zdaleka jediná, která se v Mikulově odehraje. Konají se zde také mezinárodní závody až do úrovně CEI*** s délkou tratě 160 km. Velkým lákadlem pro jezdce je jedna z posledních možností splnit si kvalifikaci na letošní mistrovství Evropy seniorů. To hostí Česká republika v Mostě, kam se sjede celá evropská špička v září. Do Mikulova se nyní chystají jezdci z Chorvatska, Izraele, Maďarska, Ománu, Rakouska, Slovenska a Švédska. Podrobnosti najdete na www.vytrvalost.com.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.