Skokové mistrovství ČR dětí a juniorů ve Zduchovicích

Ve dnech 14. – 16. srpna probíhá ve Zduchovicích první ze dvou republikových šampionátů pořádaných na stejném místě jen týden po sobě. Jde o skokové mistrovství dětí a juniorů, do kterého je přihlášeno 134 koní.

Z průběhu závodů pro vás chystáme aktuální zpravodajství, jež najdete níže.

ON-LINE VÝSLEDKY

 

AKTUALIZACE:

 

21. 8. 12.25 hodin - doplnili jsme novou fotogalerii Jiřího Gebauera

 

17. 8. 14.45 hodin - Aktualizovali jsme pro vás fotogalerii o další snímky Honzy Matušky, které zachycují průběh nedělního programu. Odkaz na galerii najdete níže...

 

17. 8. 14.30 hodin - Pro úplnost jsme doplnili plánky parkurů z neděle

 

16. 8. 18.30 hodin - v přílohách jsme doplnili kompletní výsledkové listiny finále MČR mladších a starších juniorů

 

16. 8. 18.20 hodin - finále MČR starších juniorů - Nejsledovanější kategorie, tedy starší junioř, šla na start v 16,45. Bohužel již nevydržel zájem diváků, alespoň však hlasitě fandili. Nul se objevilo poskrovnu - z 19 startujících pouze 6. Naštěstí však oba z hlavních aktérů této kategorie, Jan Zwinger se Sisi a Barbora Tomanová s Carefulem FJ, vydrželi s nervy až do konce, udrželi čistá konta a konalo se o zlato a stříbro rozeskakování. Také o třetí a čtvrté místo, tedy na nezvýšených překážkách, se rozeskakovaly dvě dvojice se čtyřmi trestnými body za tři kola - domácí Veronika Krátká s Janpe Speed a Kamila Doláková s Windsorem (Diana Bohemia). Zde byla úspěšnější druhá jmenovaná, takže získala bronz. Veronika Krátká bohužel jednou chybovala. Na zvýšených překážkách nastoupil k boji o zlato první Jan Zwinger. Drobná Sisi však po snaživém výkonu neudělala ani chybičku. Před jásající publikum předjela Barbora Tomanová a za hrobového ticha (doprovázeného jen výkřiky cválej!) sice jela rychleji, ale chybovala. Obsadila tak druhé místo a zlato putuje na severní MOravu do stáje Mustang.

 

16. 8. 15.50 hodin - finále MČR mladších juniorů - Těžké třetí kolo na úrovni dvouhvězdičkového S absolvovalo pouze pět mladších juniorek bezchybně. Z těch, které do tohoto kola nastupovaly bez trestných bodů, zůstala nula pouze severomoravské Lucii Strnadlové s Atlantou, středočeské Ivaně Hronové s Lentimem, zduchovické Michaele Krulichové s Lorettou a poslední startující východočeské Kristině Stonjekové s Vidinou. Mezi nimi také proběhlo rozeskakování.
Lucie Strandlová nastupovala jako první a vzdálenost mezi prvními dvěma skoky jí nevyšla, což znamenalo jednu chybu. Druhá Ivana Hronová s Lentimem dokončila s čistým kontem. Domácí Michaela i přes dotknutí se bariéry na posledním skoku dokončila také čistě, ale v rychlejším čase. Poslední startující Kristina Stonjeková s Vidinou musela dát do své jízdy opravdu vše - a po riskantním výkonu také zvítězila.  

 

16. 8. 15.40 hodin - v přílohách najdete kompletní výsledky finálových kol MČR dětí a družstev

 

16. 8. 15.20 hodin - Omlouváme se za technické výpadky ve zpravodajství ze Zduchovic, chybějící dvě zprávy jsme zpětně doplnili...

 

16. 8. 12.10 hodin - finále MČR družstev - Nyní probíhá přestávka mezi druhými a třetími jezdci soutěže družstev. Také dnes je výrazně teplé a slunečné počasí, ovšem pofukuje větřík a přítomné slunečníky a stromy dodávají příjemného stínu. Po včerejším fotbalovém utkání panuje mezi přítomnými dobrá nálada a diváci hlasitě fandí. Situace mezi družstvy nyní vypadá následovně: dvě nuly má zatím středočeské družstvo číslo 1 (z prvního kola mají 4), z  čistých družstev však ani jedno družstvo nemá prozatím nulu. Nejlépe je na tom severomoravské číšlo 1, kde je třeba doufat, že zbylí dva jezdci, K. Kubrická a J. Ludvík, půjdou čistě. Zatím mají jedno shození, kdyby šli tito dva jezdci čistě, zvítězili by bez rozeskakování.
A to se také o pár desítek minut později povedlo - s nulou na kontě zvítězilo toto družstvo. Napínavé rozeskakování se pak konalo o další místa mezi 3 družstvy. Na jedno z ni tedy zůstane bramborová medaile.....
Kupodivu rozeskakování dopadlo zcela opačně, než družstva vstupovala do druhého kola. Stříbrnou medaili nakonec získalo středočeské družstvo 2, které rozeskakování dokončilo nejlépe. Další dvě družstva, po prvním kole čistá, již nezopakovala dobrý výsledek (nejlépe, a tedy dvě kola i rozeskakování čistě, absolvoval Jakub Smrčka se Salome ze severočeského) a tak právě severočeské získalo třetí místo a bramborová medaile zůstala v rukou severomoravského č. 2.

 

16. 8. 11.00 hodin - finále MČR dětí - Obě dvojice, které do třetího kola nastupovaly s čistým kontem, ho také s čistým kontem dokončily. Konalo se tedy napínavé rozeskakování mezi již zkušenou domácí Lucií Krulichovou s Nikolou a Milošem Chlandou s Dellou z TJ Omega Sobotín. Třetí místo si s celkově čtyřmi trestnými body odvezla Karolína Větrovská s Energií z JS Javorník. První nastoupil na start Miloš a na obou prvních skocích bohužel chyboval, což v součtu znamenalo 8 trestných bodů. I když Lucie také na dvojce chybovala, rutinovaná jízda jí zajistila zlatou medaili. Zástupce severu Moravy tak získal stříbro - a připomeňme, že je to také jeden z jezdců, kteří začínali na pony.

 

16. 8. 10.15 hodin – aktualizovali jsme pro vás fotogalerii o další snímky Honzy Matušky

 

15. 8. 18.10 hodin – vložili jsme opravené startovní listiny nedělních soutěží č. 11 a 14

 

15. 8. 17.30 hodin – v přílohách doplněny výsledky soutěže č. 10 - MČR st. junioři 2. kolo a dále startovní listina soutěže č. 14 - 3. kolo MČR st. junioři

 

15. 8. 17.10 hodin – druhé kolo starších juniorů: Na startu soutěže (S**) bylo třicet dvojic. Z celkem 14 dvojic dnes zopakovaly nulu pouze čtyři, navíc Jan Zwinger se dvěma koňmi (Sisi a Tudor), takže si bude muset vybrat pouze jednoho (s oběma se navíc umístil v otevřené soutěži na prvním a druhém místě). Nakonec si do třetího kola vybral Sisi. Druhou čistou dvojicí je Barbora Tomanová s Carefulem FJ, s druhým koněm, Cohenem, však byla pro ošklivě vypadající pád na prvním skoku trojskoku (ten jinak většinou problémy nedělal) vyloučena. Poslední čistou dvojicí je moravský Jakub Ludvík s Merrou. Další čtyři dvojice mají jednu chybu. Nejvíce chyb následovalo po projetí vzdálenosti mezi překážkou jedna a dvě na 6-7 cvalových skoků, nebo v závěrečné fázi parkuru.

 

15. 8. 16.45 hodin – níže najdete odkaz na aktuální fotogalerii Honzy Matušky

 

15. 8. 16.15 hodin – doplněny kompletní výsledkové listiny soutěží č. 9 - MČR ml. junioři 2. kolo

 

15. 8. 16.10 hodin – doplněny startovní listiny na neděli - soutěže č. 11, 12, 13 - 3. kolo MČR děti, 2. kolo MČR družstva, 3. kolo MČR ml. junioři

 

15. 8. 15.55 hodin – doplněny kompletní výsledkové listiny soutěží č. 7 a 8 - MČR děti 2. kolo, MČR družstva 1. kolo

 

15. 8. 15.50 hodin – doplněny sobotní plánky parkurů

 

15. 8. 15.15 hodin – druhé kolo kategorie mladší junioři: Včerejší první kolo (L**) absolvovalo bez trestných bodů celkem 23 dvojic. Dnes z těchto bezchybných dvojic na stejně obtížném parkuru nechybovalo 11 dvojic, takže před zítřejším S**, které stavitel parkurů Zdeněk Krpela postaví opravdu „hodné mistrovské soutěži“ je situace opravdu velmi otevřená. A kdo mezi těmito dvojicemi nechybí?
Například severomoravská Lucia Orlovová, která dnes s Carimou předvedla první dvojnásobnou nulu (můžete si ji v malém profilu připomenout na stránkách srpnového Koníčka). Nebo další moravská Lucie, tentokrát Strnadlová. Ta si do družstev vzala MGT Diase (a jsou s tím severomoravským ve vedení), zde v jednotlivcích startovala s Atlantou. Nebo Ondřej Málek s Couragí, který sice na parkuru zabloudil, ale nakonec vše zvládl bez trestných bodů. Ivana Hronová dobře předvedla Lentima, s nímž dříve startoval David Fialka a vloni Jakub Novotný na ME mladých jezdců. Také svěřenkyně dvou nepřítomných trenérů - Kamila Papouška (Gabriela Radová s malinkou Felicitas) nebo Ing. V. Mestenhausera (Karolína Hájková s Rozárkou). Domácí Michaela Krulichová pro změnu s Loretou a Jan Skřivan, syn Rudolfa Skřivana ml. s Tangem. Čistá zůstává i Denisa Tošovská, která se z pádu v soutěži družstev výborně vzpamatovala a s Far Away zůstává ve hře o medaili. A poslední dvojicí s nadějí na zlatou medaili je Kristina Stonjeková s Vidinou.

 

15. 8. 12.45 - Sever zabodoval v kategorii družstev – mezi prvními třemi čistými družstvy, tzn. nezatížené ani jedním trestným bodem, totiž jsou tři družstva, která přijela ze severu – Čech i Moravy. Morava má totiž bezchybná obě severomoravská družstva a bylo by opravdu smůlou, kdyby ve druhém kole nezvítězila. Jednu chybu na kontě mají pražské, východočeské č.2, karlovarské a střední Čechy 2.

 

15. 8. 10.33 hodin – Právě skončilo druhé kolo kategorie dětí. Z 10 čistých dvojic po prvním kole pouhé dvě dokončily i druhé kolo čistě, a to domácí Lucie Krulichová s Nikolou a Miloš Chlanda s Dellou (TJ Omega Sobotín). Objevilo se několik vyloučení pádů, mezi nimi třeba i Tina Šalková, bohužel i vyloučení po neposlušnosti (třeba Adéla Půlpánová). Nejtěžší pasáž byla na stěně u opracoviště, kde po triplbaru následoval na 4 cvalové dvojskok složený z kolmých skoků. Do posledního kola nastupují také 4 dvojice se 4 trestnými body, takže bude určitě napínavé.

 

14. 8. 21.40 hod. - v přílohách níže najdete startovní listiny na sobotu

 

14. 8. 20.45 hod. - doplnili jsme výsledky soutěží č. 5 a 6, resp. 1. kol MČR mladších a starších juniorů

V otevřené soutěži č. 5 (L**) zvítězila Gabriela Radová s Felicitas 1, v následné soutěži č. 6 (stejná obtížnost) vyhrál Jakub Ludvík s Kampou. Mezi mladšími juniory je po prvním kole mistrovské soutěže 23 bezchybných výkonů, starších juniorů dokázalo překonat 1. kolo bez bodového zatížění 14 dvojic.

 

14. 8. 15.05 hod. - v přílohách najdete výsledky soutěže č. 4 (otevřená soutěž ZL), 1. kolo MČR dětí

Vítězem otevřené soutěže st. ZL (dle rozpisu č. 4) se stal Miloš Chlanda s Dellou. V 1. kole mistrovské soutěže dětí je průběžně na první příčce hned deset dvojic, které dokázaly překonat pakrur bez penalizace.

 

14. 8. 13.15 hod. - v přílohách najdete výsledky soutěže č. 3

V soutěži se stupňovanou obtížností do 120 cm (10 překážek, zahajovací soutěž pro juniory kat. B 17 - 18 let) nenašel přemožitele Jakub Ludvík se Suzi, druhý dokončil Jan Zwinger s Limitem 5, který obsadil také třetí příčku se Sisi 5.  

 

14. 8. 11.35 hod. - v přílohách najdete výsledky soutěže č. 2

V soutěži se stupňovanou obtížností do 120 cm (8 překážek, zahajovací soutěž pro juniory kat. A 14 - 16 let) zvítězil Ladislav Vachutka s Dárkem. Tento jezdec vybojoval také druhou příčku - tentokrát s Likorou.

 

14. 8. 11.00 hod. - oprava výsledků č. 1 - viz nový soubor

 

14. 8. 10.15 hod. - v přílohách najdete výsledky soutěže č. 1

V soutěži se stupňovanou obtížností do 110 cm (8 překážek, zahajovací soutěž pro děti 12 - 14 let) zvítězila Lucie Přikrylová s Leonou 4.

 

14. 8. 9.10 hod. - v přílohách najdete předběžné startovní listiny pátečních soutěží (č. 1 - 6)

 

14. 8. 9.05 hod. - Sháníte další informace k MČR dětí a juniorů? Zkuste web pořadatele!

 

14. 8. 9.02 hod. - plánky pátečních parkurů najdete v příloze pod článkem

 

14. 8. 8.55 hod. - ON-LINE VÝSLEDKY MŮŽETE SLEDOVAT NA TOMTO ODKAZU

 

13. 8. 23.30 hod - Časopis Jezdectví požádal celkem 10 osobností z řad rozhodčích a trenérů přítomných na šampionátu, aby vyhodnotily nejstylovějšího jezdce. Každý může navrhnout tři jezdce, kteří obdrží 20, 15 a 10 bodů. Zvítězí jezdec s největším počtem bodů. Tato anketa bude společná pro obě kategorie (děti i junioři) a její vítěz obdrží v neděli při vyhlašování malou pozornost. Jména dalších umístěných pak budou uveřejněna na stránkách zářijového čísla časopisu. 

 

13. 8. 9.30 hod. – vloženy odkazy na příbuzné články: Zduchovické šampionáty se blíží, On-line rozhovor s Ing. Ladislavem Krulichem

 

13. 8. 9.25 hod. – vloženy základní informace (rozpis, seznam startujících)...

 

Zduchovice

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.