MČR v drezuře 2015 Ptýrov předčasně ukončeno, mistry T. Hábová, Jihočeši, T. Čechurová, A. Hanáčková a T. Markusková

Mistrovské tituly v drezuře se letos budou ve dnech 24.-26. července poprvé rozdávat na Farmě Ptýrov. Český sbor rozhodčích doplní dva rozhodčí z Dánska a dva z Francie. 15. 7. 18:00 HOD: Na MČR se přihlásila sedmdesátka jezdců. 25. 7. 19 HOD: Závody byly kvůli nepřízni počasí ukončeny! 26. 7. 18:30 HOD: Vyjádření jednatele Farmy Ptýrov - Boxy už jen v pevných stavbách. Více v článku. 21:20 HOD: Zdravíme do nemocnice Kamilu Kupcovou, kterou poranily padající boxy, a přejeme brzké uzdravení!

26. 7. 21:20 HOD:  Zdravíme do nemocnice Kamilu Kupcovou, kterou poranily padající boxy, a přejeme brzké uzdravení!

26. 7. 18:30 HOD

Boxy na Farmě Ptýrov

Jménem vlastníka areálu Farmy Ptýrov a zároveň pořadatele bychom chtěli vyjádřit velkou lítost nad událostí, ke které došlo v průběhu letošního drezurního MČR. V sobotu odpoledne došlo vlivem silného poryvu větru ke zřícení jednoho stanu s mobilními boxy.

K události došlo bohužel již po 2., a to po cca roce.

Na první pohled to může vypadat, že jsme se z loňské události dostatečně nepoučili a neučinili žádná opatření. Určitá opatření se zrealizovala. Bohužel musíme konstatovat, že nebyla dostatečná.

Pro upřesnění bych rád uvedl, jaká je situace okolo mobilních boxů. Stavbu boxů my nerealizujeme, ale pouze zprostředkováváme. Dodávku boxů včetně montáže zajišťuje externí dodavatel. V našem případě se jedná o zahraničního dodavatele, který boxy staví po celé Evropě. Zajištění boxů bylo provedeno standardně až nadstandardně. Boxy byly přikotveny a dodavatel garantuje stabilitu stavby při větru do 60 km/h.

To vše nás samozřejmě neomlouvá a uvědomujeme si, že jako pořadatel neseme za vše odpovědnost.

Pro nás z toho plyne jednoznačný závěr.

V areálu Farmy Ptýrov již žádný pořadatel nebude poskytovat ustájení v mobilních boxech, které nebudou umístěny v pevných stavbách.

Tomu bude uzpůsoben režim všech dalších akcí, kde budeme poskytovat ustájení pouze v omezeném rozsahu. Pracujeme na projektu pevných staveb s mobilními boxy a věřím, že dojde k jejich realizaci.

Všem poškozeným se pokusíme nalézt určitou formu kompenzace a budeme věřit, že neztratíme Vaši přízeň.

Ing. Vladimír Bednář

jednatel

 

25. 7. 19 HOD: Závody byly kvůli nepřízni počasí ukončeny! Tisková zpráva zde!

Na webu pořadatele jsou výsledky po dvou kolech, které jsou kromě mladých jezdců a družstev tedy konečné. Mistry se stali T. Hábová, Jihočeši, T. Čechurová, A. Hanáčková, B. Dvorníková a T. Markusková - gratulujeme všem!

 

25. 7. 13:10 V rámci dopoledního programu proběhla druhá kola mladších kategorií.

 

V kategorii starších juniorů se druhé kolo nejvíce vydařilo účastnici mistrovství i ve skocích  Martině Kučerové a v průběžném vedení po dvou kolech je Tereza Čechurová. Rozdíl mezi první Terezou Čechurovou a druhou Martinou Kučerovou je velice těsný, takže boj o zlato rozhodne až třetí kolo.

V kategorii mladších juniorů byla v druhém kole nejlepší Alexandra Hanáčková, a po dvou kolech svou kategorii i vede, druhá je Havlíčková Aneta. I v této kategorii je aktuálně na dvou nejvyšších příčkách velice těsný rozdíl, na třetí pozici pak postoupila díky druhé nejlepší úloze Anna Hrudková.

A v kategorii dětí dosáhla v druhém kole nejlepšího výsledku Markusková Tereza se svým druhým koněm AHA, ta měla prozatím ve své kategorii dva koně, a do třetího kola již může zvolit jen jednoho z nich.

Průběžně vede kategorii dětí po dvou kolech Tereza Markusková s oběma svými koňmi, následuje Sára Vingrálková a Eliška Skřivanová. Ty mají společně s Evou Vavříkovou velice těsný výsledek,  a tak se můžeme těšit v nedělním třetím kole na napínavý boj o medaile.

 

24. 7. 19:40 HOD: V odpoledních hodinách proběhly první kola mladších kategorií – v kategoriích starších juniorů vede po prvním kole Čechurová Tereza, v početnější kategorii mladších juniorů Havlíčková Aneta s koněm Ce Soir, a v dvanáctičlenném soutěžním poli dětí nejvyšší ohodnocení obdržela Tereza Markusková s koněm Cleo. Druhá mezi dětmi je po prvním kole Vingrálková Sára, a třetí Skřivanová Eliška.

Současně se již začalo bojovat i v družstvech – bylo odjeto první kolo prvních jezdců – obtížnost ST – zde se díky výkonu Adély Neumannové s koněm Eddie dostalo do vedení družstvo Pražské oblasti.

Zítra v sobotu se začíná soutěžit již v 7:00 kategorií starších juniorů, druhé kolo seniorů má plánovaný začátek ve 12:00 hod, a hlavní částí odpoledního programu budou atraktivní soutěže družstev, kterých je v rámci tohoto mistrovství 7, a v tomto roce navíc ve velice kvalitním obsazení.

 

24. 7. 13:00 HOD:  V samostatné soutěži obtížnosti S – JU/2009 zvítězila s výsledkem 69,460% Kamila Kotyzová s klisnou Radula, druhá se umístila Eva Jančaříková (DON JAZZ), třetí Pavel Liška Worman.

Po prvním kole vede kategorii mladých jezdců Barbora Dvorníková a kategorii seniorů Tereza Hábová.

 

23. 7. 21:15 HOD: Bylo rozlosováno pořadí. Závodů se nezúčastní ani loňský mistr Fabrizio Sigismondi, ani Hana Vášáryová. Obhájce titulu byl bohužel včera přepaden a zraněn, Hana Vášáryová startuje na závodech v zahraničí.

21. 7. 12:50 HOD: Upozornění: Dle aktuálního nařízení SVS ČR je nezbytné vyšetření krve s negativním výsledkem na infekční anémii ne starší 6-ti měsíců. Kůň ze zahraničí podléhá podmínce povinnosti vystavení veterinárního osvědčení vzor 2009/156 AII.

21. 7. 12:00 HOD: Předběžný program

19. 7. 21:30 HOD: Vložena tisková informace č. 1

15. 7. 18:00 HOD: Na MČR se přihlásila sedmdesátka jezdců, seznam zde.

26. 6. 17:30 HOD: Informace pro účastníky o veterinárních podmínkách, přihlašování, objednávání ustájení atd najdete pod článkem.

 

Rozpis, startky a výsledky v kalendáři

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.