MČR Martinice 2016: Titul pro Severomoraváky, Francescu Kolowrat-Krakowskou, Vlaďku Humplíkovou a Aleše Opatrného

Ve dnech 14. až 17. července se v Martinicích u Březnice koná mistrovství České republiky ve skocích žen, jednotlivců, mladých jezdců a družstev. Stavitelem parkurů je nově Marco Behrens. Sledujte videa na FB. Startovní listiny zde. Zpravodaj Martinický mistrák č. 1/ č. 2 / č. 3 / Družstva: Zlato pro Severní Moravu! / Program na neděli / Neděle on-line / Mladí jezdci - jediná bezchybná Francesca Kolowrat-Krakowská / Ženy - po rozeskakování pořadí Vladislava Humplíková, Iva Holíková a Barbora Tomanová / Zlato pro Aleše Opatrného, o stříbro a bronz rozeskakování

ROZSÁHLOU REPORTÁŽ NAJDETE V SRPNOVÉM JEZDECTVÍ!

FOTOGRAFIE ZE ZÁVODŮ BUDE MOŽNÉ OBJEDNÁVAT NA

WWW.MICHAELMOTYGIN.ZENFOLIO.COM

Úřadující mistři z roku 2015 jsou: Aleš Opatrný - Berlina (jednotlivci), Michaela Refková - Casidi (ženy), Anna Kellnerová - Bacara de la Ferme Blanche (mladí jezdci) a Středočeši (družstva).

Zpravodaj Martinický mistrák č. 1 / č. 2 / č. 3 /

Zahajovací tréninky proběhnou od 7:30 hod v pátek

PÁTEK: Začátky 10 hod ml. jezdci, 11 ženy, 14 jednotlivci, 16:00 družstva

SOBOTA: začátky 9 hod ml. jezdci, 10:30 ženy, 13:30 jednotlivci, 15:30 družstva

NEDĚLE: začátky 9 hod (poslední šance), 12 mladí jezdci, 13:30 ženy, 15 jednotlivci

 

Vylosovaná pořadí družstev

Praha A6     B 17
Střední Čechy A5   B4
Jihočeši A14    B11
Západní Čechy  A8   B7
Karlovy Vary 1
Severní Čechy A3     B9
Východní Čechy A16    B12
Vysočina 2
Jižní Morava 10
Severní Morava A13   B15

 

III. kolo

17. 7. 17:20 HOD: Jednotlivci - obtížné třetí kolo neabsolvovala ani jedna dvojice bez chyby na překážkách. Nejlépe to byli dva jezdci, Jiří Papoušek s Jenifer a Josef Kincl, s chybou bez penalizace za čas. To nakonec znamenalo rozeskakování o stříbro a bronz, v němž oba dojeli čistě, ale Jiří Papoušek rychleji. Chyba a penalizace za čas, celkem 5 trestných bodů, stačilo k vítězství poslednímu startujícímu, Aleši Opatrnému s Idariem, který měl před třetím kolem jediný na kontě nulu. Čtvrtý skončil po dvou kolech zatížený jen 1 testným bodem za čas Marek Klus a Crado von Wichenstein, když třetí kolo dokončil se dvěma chybami (celkem 9). Na páté místo se vyhoupl výkonem 5 trestných bodů Míla Příhoda s Clear Jolie. 

17. 7. 14:50 HOD Ženy - obtížné třetí kolo dokončila bezchybně pouze Iva Holíková s Luanou-T a tím se katapultovala o několik míst dopředu. Pouze jednou chybovaly Barbora Tomanová se Scarface a Vlaďka Humplíková s Buenou Utopií a všechny tři postoupily do rozeskakování. Na oxeru dvojskoku chybovala první dvojice, druhá bohužel shodila celý dvojskok a třetí, Vlaďka - shodila až poslední skok, ovšem měla nejrychlejší čas. Na 4. místě skončila A. Vojtková a Pinky Pay a páté s devítkou Kateřina Bardonová a Denisa Bittnerová.

17. 7. 12:35 Mladí jezdci - jediná bezchybná po třech kolech zůstala juniorka Francesca Kolowrat-Krakowská s Vorietou, po rozeskakování mezi dvěma jezdci s jednou chybou byl rychlejší (i když s chybou) V. Nágr a Norman a s chybou v pomalejším čase dojela A. Halíková a Coletta. Čtvrtá skončila N. Grünthalová dnes čistá (5), a pátý Václav Staněk s Heartbreakem - ten dnes bohužel chyboval 2x (9), ostatní však ještě víckrát.

 


II. kola

Družstva

1. místo Severní Morava (1 tr. b., 0 rozesk. čas 104,32 K. Kubrická, M. Hentšel, M. Klus, J. Hruška)

2. místo Střední Čechy (1 tr. b., 0 rozesk. čas 105,65 P. Adam, O. Potluka, V. Malák, S. Motygin)

3. místo Severní Čechy (4 tr. b. N. Bielíková, J. Chýle, P. Koželuh a J. Smrčka)

4. místo Západní Čechy (5 tr. b. – J. Jindra, V. Janča, J. Štětina a J. Luža) 

5. místo Východní Čechy (9 tr. b. – R. Doležal, K. Málková, O. Málek a J. Skřivan)

 

mladí jezdci - 5 čistých

Již jen 5 jezdců pokračuje do třetího kola bezchybně: T. Šalková a Diger, K. Málková a Chinta, F. Kolowrat-Krakowská a Vorieta, D. Simovski a Canon, A. Halíková a Coletta.

1 tr. b. Václav Staněk a Heartbreak ZH

Chyba: V. Nágr a Norman (ze druhého kola), J. Tměj a Gizelle DK (z prvního kola), Alexandr Baraldi a Spectrum (ze druhého kola)

ženy
Osm bezchybných po dvou kolech, z čehož Denisa Bittnerová dva koně (Vanessa, Adéla-S), M. Refková a Casidi, B. Tomanová a Scarface, Z. Brátová a Sandino, A. Vojtková a Pinky Pay, V. Humplíková a Buena Utopia, S. Šůchová a Ebel
1 tr. b. Markéta Řeháková a Gina Ginelli
4 tr. b. K. Bardonová a Logistica, I. Holíková a Luana-T, K. Kubrická a Šejna, B. Vojtková a Calupo, M. Refková se druhý, koněm Grace Fredericou, S. Tomaidesová a Cavallo

Jednotlivci

Pouze jedna dvojice pokračuje do třetího kola s nulovým výsledkem - úřadující mistr ČR Aleš Opatrný s Idariem

1 tr. b. - S. Motygin a Dylan, M. Klus a Crado von Wichenstein

4 tr. b. J. Papoušek a Jenifer, J.Kincl a Cascar,
5 tr. b. J. Papoušek a Capua, J. Studnička a Datasys Corcovado, J. Hruška a Concelo
6 tr. b. K. Kupcová a Agano, J. Chýle a Cool Paradise, M. Příhoda a Clear Jolie

I. kola

mladí jezdci

Celkem sedm jezdců pokračuje do druhého kola s čistým kontem - dva věkem junioři Francesca Kolowrat-Krakowská (Vorieta) a Václav Nágr (Norman), A. Halíková (Coletta), A. Baraldi (Spectrum), D. Simovski (Canon), K. Málková (Chinta) a T. Šalková (Diger).

Další tři mají jen jeden trestný bod za čas - J. Tměj (Burberry Britt) a V. Staněk (Heartbreak ZH), a také Francesca se svým druhým koněm.  

ženy

Bezchybně: S. Šůchová (Ebel), L. Vondráčková (Gera), S. Tomaidesová (Cavalo a Santorino), V. Humplíková (Buena Utopia), M. Refková (Casidi, Grace Frederica), B. Tomanová (Scarface), B. Vojtková (Calupo, Quilago), D. Bittnerová (Vanessa a Adéla-S), K. Šimáčková (Havaj), A. Vojtková (Pinky Pay), Z. Brátová (Sandino) a K. Kubrická (Šejna).

1 tr. b. S. Tomaidesová (třetí kůň Exclusives Look At Me), H. Pokorná (CV), S. Šůchová (Genesis), M. Řeháková (Gina Ginelli).
Pouze 4 tr. b. má tentokrát málo dvojic (5), např. N. Roučková a Clintgold nebo Iva Holíková s oběma koňmi, ostatní dvojice přidaly ještě trestné body za čas.

jednotlivci
Bezchybní: Jiří Papoušek (Jenifer, Capua), A. Opatrný (Idario), J. Kincl (Cascar), J. Luža (Benito-S), S. Motygin (Dylan).
1 tr. b. 7 dvojic: J. Novotný (Perry), J. Hruška (Concelo), M. Klus (Crado von Wichenstein), K. Polák (Boogieman), J. Jindra (Ascobar), J. Studnička (Datasys Corcovado), K. Kupcová (Agano).
4 tr. b. 9 dvojic: J. Papoušek (Dukato VTH), L. Arient (Apollo), V. Tretera (Quentin), M. Klus (Lordana), M. Kukačka (Philadelphia), L. Strnadlová (Carina), J. Pařenica (Calleda), R. Doležal (Peggy Sue), J. Jindra (Quentino Donth-M)

 

družstva

vedou středočeský a severomoravský tým (1 tr. b.), dále východní a severní Čechy (4), západní Čechy (5)

 

Aktualizace 14. 7. 10:25 HOD: SDĚLENÍ POŘADATELE

Vážené dámy, vážení pánové,

musíme s politováním oznámit, že s ohledem na aktuální i budoucí dnešní srážky je dnešní zahajovací trénink definitivně zrušen. Počasí neumožňuje bezpečné a rozumné použití kolbiště a předpověď je až do večera nepříznivá.

Dohodnutá náhrada tréninku je předběžně stanovena takto: náhradní trénink proběhne na žádost jezdců v pátek 15.7.2016 od 7.30 do 9.30 ráno pro kategorie mladí jezdci, ženy a jednotlivci dle původního rozpisu výšky překážek, avšak v časovém limitu 60 vteřin. Stavitelský tým bude dbát zejména na možný využitelný trénink kombinací a vodních překážek. Do tohoto tréninku mohou nastoupit i koně do kategorie družstev v libovolné části tréninku.

Dnešní registrace a veterinární přejímka probíhá dle původního harmonogramu. Po celý den je k dispozici hala jízdárny. Termín dnešní technické porady platí dle původního rozpisu.

Děkujeme Vám za pochopení.

Aktualizace 14. 7. 9:45 HOD: SDĚLENÍ POŘADATELE: S ohledem na aktuální počasí a četné srážky odkládáme v tuto chvíli zahájení tréninků na 12 hodinu dnešního dne. Veterinární přejímka koní probíhá dle původních časů, jezdcům je v tuto chvíli k dispozici hala, o dalším Vás budeme informovat do 10.00 hodin. V případě potřeby jsme připraveni upravit časy přejímky a registrace.


Čtvrtek časy tréninků: 10 hod ml. jezdci (12 start.), 10:20 ženy (53), 12:15 jednotlivci (39), 13:30 družstva (100).

12. 7. 15:05 HOD: INFORMACE POŘADATELE

Přiblížil se termín letošního MČR a my si Vám dovolujeme přinést následující informace.

Na našem webu najdete předběžné seznamy startujících dle přihlášek na trénink. Případné změny hlaste, prosím, výhradně na e-mail jirka.buzek@volny.cz, panu Jiřímu Bůžkovi, administrátorovi závodů. Zítra po 16 hodině budou zveřejněny přesné startovní listiny tréninků. Zahajovací trénink není povinný.

Zcela povinná je však veterinární přejímka koní, která je stanovena na 13. července v době mezi 14 - 18 hodinou a na 14. července v době mezi 8 až 16 hodinou. Všechny koně touto přejímkou musí projít, respektujte, prosím, stanovené časy i pro Váš příjezd do areálu.

Platby za ustájení a elektřinu budou probíhat ve čtvrtek 14.července při prezentaci v Seníku.

Také si dovolujeme oznámit 2 organizační změny. Autorem parkurů bude pan Marco Behrens, který u nás stavěl před 2 týdny Memoriál Jana Papouška. Hlavním stewardem bude Ing. Jan Metelka.

Equitana Martinice

 

6. 7. 11 HOD: INFORMACE POŘADATELE

Objednávky boxů a zápisy do zahajovacího tréninku běží na online systému přihlašování, v této chvíli je přihlášeno celkem 148 koní. Dovolujeme si připomenout, že podle rozpisu závodů je uzávěrka přihlášek i objednávek boxů již dnes, tedy 6.7. ve 22.00 hodin. Do té doby musí oblastní sekretáři zaslat kompletní přihlášky jezdců včetně potvrzení splnění kvalifikačních podmínek dle STP MČR 2016. Jezdci si pak objednávají ustájení, ubytování a další! ; služby dle rozpisu.
Kolbiště je po Memoriálu Jana Papouška již připraveno a autor parkurů, pan Marco Behrens, který Memoriál Jana Papouška stavěl, podrobně informuje Quentina Maertense. Ten dorazí do České republiky příští týden ve středu a bude spolu s technickým delegátem MČR, panem Zdeňkem Krpelou, plně odpovědný za parkury při MČR.
Sportovní program MČR je znám z rozpisu, přesné časy soutěží v pátek budou stanoveny po ukončení přejímky koní ve čtvrtek odpoledne. V sobotu večer, kdy již budou rozdány první mistrovské medaile, proběhne již tradičně v martinickém Seníku Párty mistrů, srdečně zveme!! A také již tradičně se můžete těšit na Martinický zpravodaj, který máte každé ráno k dispozici a který přinese nejen souhrn informací z předchozího dne MČR, ale také něco málo zpráv ze zákulisí. Poprvé v historii martinických MČR bude v barevném provedení.
Vezmeme-li v potaz nedělní Memoriál Jana Papouška a hodně vyrovnané sportovní výkony, bude jistě zajímavé sledovat MČR již od prvního kola. V tuto chvíli bohužel neznáme jména všech jezdců, přihlášky zatím dorazily pouze z oblasti Vysočina a Karlovarské oblasti ČJF.
Všechny návštěvníky upozorňujeme, že vjezd od Martinic v neděli 17.7.2016 bude umožněn pouze místním obyvatelům a pozvaným hostům s VIP vstupenkami. Všechny ostatní návštěvníky žádáme, aby využili parkování před martinickým areálem, na tradičním místě. Po celou dobu MČR bude areál střežen bezpečnostní službou, přesto dodržujte bezpečnostní zvyklosti a zamykejte především kamiony a obytné vozy.

Equitana Martinice

 

5. 7. 18 HOD: Kdo dále přijede závodit? Do kategorie mladých jezdců se chystá věkem ještě juniorka Francesca Kolowrat-Krakowská, která nyní závodů v Rakousku a po MČR odjíždí na mistrovství Evropy do Millstreetu.

21. 6. Informace pořadatelů: Pro rezervace boxů na MČR jme otevřeli v systému ČJF tento závod včetně tréninkových skupin. Upozorňujeme, že zahajovací trénink bude dle rozpisu závodů!!

Průběžně budeme uveřejňovat počty zbývajících volných boxů v našich halách tak, aby bylo transparentně vidět, kdo bude muset případně přijmout ustájení ve stanových boxech. Toto platí samozřejmě při překročení počtu 190 boxů. Do dnešního dne přijaté rezervace jsou zaneseny do systému a potvrzeny, jak bylo objednávajícím již sděleno.

 

17. 6. Pro příznivce Zuzany Zelinkové, vloni stříbrné, máme bohužel špatnou zprávu - vzhledem ke startu v Poháru národů ve Falsterbu a Dublinu musí start na MČR oželet. Ovšem do startovní listiny oproti loňsku přibude Marek Klus, který měl vloni zraněné či příliš mladé koně - startovat se chystá s Lordanou a Cradem von Wichenstein. Vloni čtvrtá Barbora Tomanová má bohužel nemocnou svou stájovou jedničku Sorcerres, plánuje tedy start v kategorii žen se Scarface.

15. 6. Bohužel Jiří Hruška nám sdělil, že s účastí Sapril Arista Z nepočítá. Připomeňme si, že Aristo se v zimě zranil a poté měl tréninkovou pauzu, kdy se věnoval pouze povinnostem plemeníka. Jiří Hruška tak do Martinic přijede s klisnou Acoradia MX i2M, splněnou kvalifikaci má také s Concelem, jehož dříve jezdila Nikola Bielíková.

Michaela Šínová, která se vloni 2 měsíce po mistrovství provdala za Ondřeje Refku, by měla v prvním kole mistrovské soutěže odstartovat jak s Casidim, tak se dvěma mladými sedmiletými koňmi.

14. 6. Zatímco Aleš Opatrný z Czech Equestrian Teamu nejspíše do Martinic dorazí, jeho stájová kolegyně Anna Kellnerová se v tu dobu již bude soustředit na mistrovství Evropy konané o dva týdny později až v Irsku.

 

O dalších účastnících Vás budeme jako každý rok průběžně informovat, sledujte nás!

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.