Mistrovství Evropy v reiningu 2009

Český tým by se dnes měl sejít už kompletní v německém Kreuthu, kde se koná ME v reiningu. Koně budou mít po cestě den na relaxaci, aby mohli bez problémů projít, pro mnohé obávanou, veterinární přejímkou. Sekretariát závodů už vydal seznam všech jezdců, kteří se ME účastní (najdete jej v příloze pod článkem).

Diváci se mohou těšit např. na Rudiho Kronsteinera (Ima Mega Antares), jezdce který vede evropský žebříček NRHA výher. Je dvojnásobný NRHA World Champion i dvojnásobný FEI World Reining Masters Champion. Silný tým postavilo i Německo, které bude chtít získat titul Mistra Evropy v družstvech už potřetí. Jeho členkou je i Sylvia Rzepka, bronzová medailistka z MS FEI 2008. Belgii bude reprezentovat Jan Boogaerts (Blue Quick Command), u nás známý především z rozhodcovského empiru. Anglické barvy bude hájit Doug Allen, ale i Tammy Greaves, která se účastnila minulý týden NRHA závodů Slide & Smiles v Plzni. Holandsko reprezentují Reiky Young  (Burnt Starlight) nebo Jurgen Pouls (Tabasco Tari). Polsko sestavilo družstva juniorů i mladých jezdců, takže v obou třídách bude nakonec soutěžit po 5 týmech. Seniory bude reprezentovat pouze Alexander Jarmula. Mistři světa z roku 2008 Italové dali přednost mládí a mají sestaveny pouze týmy juniorů a mladých jezdců.

Týmy i jednotlivci pojedou v pátek pattern č. 9. Dvacet nejlepších pak postoupí do nedělního finále, ve kterém je předepsán pattern č. 5. Výsledky 1. kola se pak ve finále nepočítají.
V pátek v 10. 30 hod bude ME oficiálně zahájeno, mladí jezdci a junioři startují v 11. hod, senioři pak v 15. hod odpoledne. V neděli je program mírně posunutý, začátek je ve 12 hod, senioři pak v 15 hod. Celý program můžete sledovat on-line na adrese:  http://www.nrha.de/turnier_2_livescore.php

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.