Mistrovství Evropy veterinárních lékařů v parkurovém skákání EUROVET 2018

Ve dnech 6. – 8. 7. 2018 se konalo mistrovství Evropy veterinárních lékařů v parkurovém skákání v německém Steinhagenu. ME se koná pravidelně jednou za dva roky. Soutěže pro veterináře probíhaly během čtyřdenních jezdeckých závodů v parkuru ( do 150 cm) a drezuře (IM ).

Z České republiky se zúčastnila ekipa ve složení MVDr. L. Macháčková(Sam, Sirius Black) MVDr. K. Růžičková ( Galacia), MVDr. P. Eim ( Gent, Dar de Will), MVDr. L. Kucharovič (Vigos) a MVDr. J. Oulický (Libín).

Soutěž byla vypsána jako třídenní, přičemž o celkovém výsledku rozhodoval součet trestých bodů ze všech čtyř kol, kdy první kolo bylo na parkuru 115 cm, družstva na parkuru dvě kola 125 cm a poslední nedělní kolo na 130 cm. Zároveň byla dvoukolová sobotní soutěž hodnocena jako soutěž družstev(3-4 členných) a všechna kola byla vyhodnocována také jednotlivě.Celkově se zúčastnilo 31 dvojic z celé Evropy.

První den se nejlépe umístila na 12. místě MVDr. L. Macháčková s koněm Sirius Black.

V sobotní dvoukolové soutěži zvítězila česká dvojice MVDr. K.Rúžičková s Galacií.

V nedělním kole se nejlépe umístil MVDr. P. Eim s Gentem na 11. místě.

Čeští veterináři zaznamenali úspěch v soutěži družstev, která byla sestavena i jako mezinárodní. MVDr. K. Rúžičková a MVDr. P. Eim spolu s kolegy z Německa a Maďarska obsadili 4. místo a 5. dekorované místo obsadila také ve smíšeném družstvu MVDr. L. Macháčková.

Vítězem v družstvech i jednotlivcích se stali veterináři z Německa.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.