Mistrovství Slovenska v bratislavské Žižce

Kvalitní pískové kolbiště, dobré výkony koní i jezdců, ale slabá divácká kulisa, to vše provázelo skokové mistrovství Slovenska a finále KMK ve dnech 22. – 24. července. V mistrovské soutěži mužů, kde startovala také jedna žena - Monika Štangelová, v prvním kole na parkuru stupně ST nastoupilo 22 dvojic, z nichž šest překonalo parkur bez trestných bodů.

Nedělní druhé kolo již bylo označeno stupněm T a s čistým štítem se ho podařilo dokončit pouze M. Štangelovi s Athletic Star. Tato dvojice si však z prvního kola nesla 4 trestné body, a tak následovalo rozeskakování čtyř koní na nezvýšených překážkách. Mistrovský titul získal nakonec J. Hanulaj s Wiener Waldem. Stříbro vybojoval M. Štangel s Athletic Star a bronzovou medaily R. Pál s Efkusweg.

V soutěži družstev se skákal dvakrát parkur stupně S za účasti sedmi družstev. Zvítězilo družstvo východoslovenské oblasti ve složení P. Mackovjak - Pompey, Z. Kúchar - Cindicup, M. Javorský – Cheetan a V. Ciganova – La Luna. „Výchoďáci“ vsadili na jednu kartu a během obou kol dokončili s nulou na kontě. Stříbro si odvezlo první bratislavské družstvo (8 tr. bodů) a bronz se stejným počten trestných bodů družstvo s označením Bratislava II. V soutěži žen, taktéž dvakrát parkur st. S, se stala mistryní M. Štangelová s Lux Ass před M. Noskovičovou s Feivell Fynn a V. Ciganovou s La Luna.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.