Mistrovství Středočeské oblasti na Ptýrově

Mistrovské soutěže se poprvé konaly jako dvoukolové, a tato změna přilákala zajímavé počty soutěžících. Ti současně uvítali atraktivní finanční dotaci mistrovských soutěží, kterou každoročně věnuje oblastní výbor. Závody probíhaly ve dnech 25. - 27. 7. a za horkého slunného počasí se závodilo nejen v mistrovských, ale i v otevřených soutěžích. Fotogalerie zde.

První mistrovské tituly byly rozdány již v sobotu, a to v kategoriích dětí a juniorů. Stupně vítězů a slavnostní ceremoniál si tak mezi prvními okusily v kategorii Hollerová Kateřina a juniorů Paličková Aneta.

 

 

Nejzajímavější účast byla v kategorii družstev, která byla okresní nebo klubová a do prvního kola nastoupilo 12 kompletních družstev. Zvítězilo družstvo Nymburk, které jediné prošlo oběma koly bez trestných bodů, druzí byli po rozeskakování zástupci JK Velvary a třetí družstvo Mělník 1.

V kategorii mladých jezdců zvítězila Nikola Havránková, v ženách po napínavém rozeskakování Tereza Muscková, a v nevyšší kategorii seniorů, která se jela na úrovní S, získala vítězný titul Natálie Vysušilová s klisnou Canada.

Zajímavým zpestřením nedělního dne byla přehlídka klisen s hříbaty plemene Český teplokrevník. Z pěti předváděných hříbat byl nejvýše ohodnocen hřebeček po hřebci 1879 Clin D´Or z matky po Faraday.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.