Mistrovství světa juniorů a mladých jezdců ve vytrvalosti

Jak jsme vás již s dostatečným předstihem v listopadovém Jezdectví informovali, v sobotu 10. 12. se poběží mistrovství světa juniorů a mladých jezdců ve vytrvalosti v Abu Dhabi (UAE). Za ČR budou nakonec startovat z plánovaných čtyř jen 3 dvojice: Tereza Hrubá s Watanem, Natálie Terberová s Joulik de Villeneuvem a Miroslav Jadlovský se Sioux Dakotou. Většina týmu je již na místě, dnes odlétá zbytek.

Aktualizace 14. 12. 22:40 HOD: V pátek 16. 12. v 16:05 odvysílá program ČT4 Sport reportáž z Mistrovství světa juniorů a mladých jezdců 2011.

Aktualizace 10. 12. 21:30 HOD: V jednotlivcích obsadili naši jezdci 31. místo (Natálie Terberová a Joulik d. V.), 32. místo (Tereza Hrubá a Watan) a 47. místo (Miroslav Jadlovský a Sioux Dakota). V soutěži týmů obsadila Česká republika krásné 7. místo (2. v Evropě).
S ohledem na velmi silnou konkurenci z celého světa je jejich výkon v takto odlišných podmínkách velmi cenný.

Aktualizace 9. 12. 20:45 HOD: Dnes proběhly vstupní veteriny, které všichni čeští koně absolvovali v naprostém pořádku. Zítra je čeká 120 km rozdělených do 5 etap, přičemž ty první tři kola budou rozhodující, protože vedou v těžkém terénu. Tvrdý povrch bude střídat hluboký písek (až do poloviny holení) a neustálé stoupání a klesání přes duny. Poslední dvě kola už jsou lehčí a dá se tedy očekávat zvýšení tempa.

Harald Grinschgl, jeden z rozhodčích se vyjádřil, že kdo projde tzv. "Tora bora" , jak zdejší nazývají ty duny, tj. první dvě, tři kola, má z 80% jisté dokončení. První polovina bude tedy rozhodující. V té druhé už se spíše jen "svezou".

Na webech http://adec-web.com  a www.atrm-systems.fr budou zítra průběžné výsledky.

Stránky pořadatele najdete zde.

Aktualizace 8. 12: 14 HOD: Přidán seznam startujících. Celkem se účastní 30 států, včetně jednoho účastníka z Polska a Slovenska. Michaela Litovová píše přímo z místa: "Koně a jezdci jsou v pořádku, let absolvovali bez újmy a nutnosti veterinárních zásahů, na rozdíl od některých dalších koní. Dnes se mohli proběhnout po klusových drahách, zítra odpoledne je čekají vstupní veterinární kontroly."

Odkaz na pořad ČT: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10150302913-jezdectvi/21147129520-ms-junioru-v-jezdecke-vytrvalosti-2011/

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.