Mistrovství světa mladých koní v Le Lion d´Angers s českou účastí

Již před víkendem jsme vás informovali, že se na mistrovství světa mladých koní do Le Lion d´Angers (FRA) vypravili dva čeští zástupci. Mezi šestiletými koňmi nás reprezentoval Seržant s Andreou Lesákovou a v kategorii sedmiletých pak plemenný hřebec Harwy s Martinem Maivaldem.

Lion

 

M. Maivald a Harwy absolvovali drezurní zkoušku již ve čtvrtek. V úloze bohužel sedmiletý hřebec hodně zlobil a rozhodčí jeho výkon ohodnotili 70,30 tr. body (53,11 %), což stačilo po odjetí všech účastníků pouze na 50. místo z 53 startujících.
V pátek ve své kategorii startovala  A. Lesáková se Seržantem. Ti získali 62,40 tr. bodů (58,41 %) a průběžně obsadili 33. místo ze 42 dvojic.

Na sobotní cross soutěže CCI * (5letí) byli koně dobře připraveni a jen dva soutěžící měli jedno zastavení na překážkách a tři soutěž nedokončili. Většina dvojic, mezi nimiž byla i A. Lesáková se Seržantem, absolvovala cross bez chyb a v časovém limitu.
V crossu soutěže CCI** (6 a 7letí) již bylo méně bezchybných dvojic. M. Maivald a Harwy měli jedno zastavení v kombinaci a obdrželi ještě 16 tr. b. za překročení časového limitu.

Závěrečná skoková zkouška bývá ve Francii tradičně velmi obtížná a zatímco cross absolvovali 6letí koně většinou bez chyb, na parkuru bylo jen pět čistých výsledků.
A. Lesáková se Seržantem absolvovali parkur s 28 tr. body na překážkách a 1 tr. bodem za čas. Celkově se umístili na 34. místě.
Ve skokové zkoušce pro 7leté koně byla dvojice M. Maivald a Harwy zatížena 12 tr. body za chyby na překážkách a v celkovém hodnocení získali 42. místo.

Podrobné výsledky najdete na  www.mondialdulion.com.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.