Mistrovství VČO dětí a juniorů ve skocích na Suché

Za velmi parného sobotního dne se v Suché u Litomyšle v areálu Jiřího Skřivana odehrály další jezdecké závody a navíc i mistrovství východočeské oblasti ve skocích v kategorii děti a junioři. Prvním parkurem byl parkur stupně Z na limitovaný čas, kterou naprosto ovládli zástupci domácí stáje. Až na pátém místě se umístila zástupkyně stáje Václav Kolín – Denisa Ptáčková. Fotogalerie zde.

Domácí se seřadili následovně: Vendula Rozmánková, Pavel Čapek, Petra Skřivanová, Jiří Skřivan. Výsledek vítězné Venduly Rozmánkové s klisnou Jolie du Defey byl nula trestných bodů a odchylka od limitovaného času 0,2s.  

Druhou soutěží byl taktéž parkur stupně Z, tentokrát se jel ale klasicky na rozeskakování – jednalo se o první z mistrovských soutěží, konkrétně o mistrovství východočeské oblasti ve skocích - děti. Do rozeskakování se po bezchybném přejití základního parkuru probojovalo šest dvojic.Všichni účastníci předváděli soustředěné výkony a pokoušeli se překonat čas předchozí dvojice. Poslední startující Matouš Kořínek s Lyrou 13 (Stáj Nový Dvůr) ale nenechal nikoho na pochybách - bezchybným parkurem a bezkonkurenčně nejrychlejším časem si zajistil vítězství. Druhý nejlepší čas měla Tereza Lipavská s Timurem 1 z JK Sloupnice, těsně třetí byla Sára Finsterle s Venezií 1, zástupkyně domácí stáje JK Hřebčín Suchá.

 

Mistr v kategorii dětí - Matouš Kořínek a Lyra 13. Foto Michaela Javůrková

 

Následoval parkur stupně ZL, kde se utkalo celkem 49 koní. V této konkurenci nejlépe obstála Lucie Šrámková reprezentující JK Čermná. S Anjou K Strojmotiv dokončila na prvním a s Hedou H Strojmotiv na třetím místě. Na stříbrnou příčku se vklínila Anna Siatková a Persefone (JK Orličky).  

Jako „L**“ se jela druhá mistrovská soutěž dne -  mistrovství východočeské oblasti ve skocích v kategorii junioři. Soutěž se jela zároveň jako otevřená. 

Mistrovská soutěž juniorů měla rychlý průběh – pět dvojic se probojovalo do rozeskakování, z čehož tři dokončily i rozeskakování bezchybně. Byly jimi Eliška Jandová s Ilusive Queen a Kateřina Málková se svými dvěma koňmi – Chintou a Corneliusem. Nakonec to byla Eliška Jandová ze stáje Dvořák Barchov, která měla nejrychlejší čas a získala tak zlatou medaili. Stříbrnou a bronzovou medaili si odvezla Kateřina Málková ze Sportovní stáje Málek. 

Otevřená soutěž „L**“ měla stejnou vítězku – Elišku Jandovou. Jako druhá se umístila Pavlína Bílá a Cabernet 1 (Jezdecká společnost Tarpan o.s.) a třetí byla MVDr.Zuzana Plundrová s Lapenttim (JS Plundra).

 

Eliška Jandová s Ilusive Queen vyhrála parkur L** a mistrovství VČO juniorů. Foto Michaela Javůrková

 

Vrcholem sportovního dne na Suché byl parkur stupně „S*“. Ve dvoufázovém skákání dlouho nebylo rozhodnuto, ale nakonec se pět dvojic do druhé fáze probojovalo. První jezdkyní, která dokončila obě fáze soutěže bezchybně byla Martina Kučerová a Chlodwiga Marie ze stáje Leonix OS, jejich výsledek dosáhl na konečné třetí místo. Druhý, kdo dokončil bez chyb byl domácí Rudolf Doležal a Lady 32. Ve výsledkové listině se zapsal čas rozeskakování 33,16s a 0 trestných bodů – druhé místo. Dalším startujícím, kdo se dostal do druhé fáze parkuru byl Jiří Tměj a Žillien Taurus Trans (JK Hřebčín Suchá). Jiří hodně riskoval a obzvláště při nájezdu na poslední skok – triplebar. Risk se vyplatil a Jiří už jen čekal, jak se s parkurem popasuje poslední želízko v ohni –  Jiří Skřivan s velmi rychlým Tenerife´s Alegretto (Stáj Manon). Jiří Skřivan odstartoval a překonal základní kolo parkuru bez chyby. Ve druhé fázi předváděl velmi svižnou jízdu, nájezd na jeden z oxerů ale dle jezdcova úsudku nepasoval - uzavření kruhu ho stálo čtyři trestné body a Jiří Tměj se tak mohl radovat ze žluté mašle pro vítěze.

 

Jiří Tměj a Žillien Taurus Trans. Foto Michaela Javůrková

 

Červencové závody jsou již minulostí – nás ale již za měsíc, konkrétně 23.srpna čekají další závody – Malá cena Litomyšle. Děkujeme za účast a těšíme se na další setkání!

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.