Montelibretti CICO***

Minulý víkend  ve dnech 20. až 22. září se konaly v italském  Montelibretti vzdáleném pouhých 25 km od Říma závody Světového jezdeckého poháru CICO***. V nádherném rozlehlém areálu byly připraveny pro účastníky ze šesti zemí (Itálie , Francie, Německa, Velké Británie, Švýcarska a České republiky) vynikající podmínky. 

Českou republiku reprezentovala jako jediná Iva Baďurová s koněm Bounty Amadeus. Po strastiplné cestě, která se o několik hodin protáhla, nepodala klisna Bounty v drezurní zkoušce svůj standardní výkon a s 62,20 tr. body se umístila na průběžném 21. místě (26 startujících). Sobotní crossová zkouška začínala v odpoledních hodinách na velmi dobře připravené trati, podklad byl upravován speciálním strojem. S technicky náročnou tratí si klisna Bounty poradila, až do skoku číslo 20, naprosto dokonale. Veškeré kombinace a mohutné skoky přešla bez jediného zaváhání a kontaktu s překážkou, jezdkyně volila přímou cestu, z nabízených variant nevyužila ani jednu, ale… Lehké škobrtnutí na nikterak obtížném skoku před cílem, znmenalo pád a vyloučení. I přes obrovské zklamání, neboť do cíle zbývalo pouhých 500 metrů, klisna Bounty potvrdila, že cross na úrovni CIC*** je pro ni bezproblémově skákatelný. Chyběla pouze kapka štěstí. Bohužel to nebyl jediný pád v této soutěži, další čtyři jezdci taktéž nedobrovolně opustili sedla. A tak nemohla slečna Bounty, jak se jí doma říká, nastoupit do parkuru, který je její silnou disciplínou .
Vítězem soutěže se stala britská jezdkyně Nicky Roncoroni s Trig Pointem. Z celkového počtu 26 startujících soutěž dokončilo 17 jezdců.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.