Drezurní a skokový festival ve Verdenu: Scara Boa vítězkou pětiletých a Sa Soeur šestiletých!

Ve středu 7. 8. byl oficiálně zahájen Mezinárodní drezurní a skokový festival ve Verdenu včetně dalšího ročníku MS určeného pro mladé drezurní koně.

Výsledky hledejte ZDE, online přenos sledujte ZDE.


12. 8. 16 HOD: Carison skončil na 14. místě (7,6 b).

Aktualizace 11. 8.: Sa Coeur obhájil titul z loňska a stal se mistrem šestiletých! Stejně jako vloni, i letos se v jeho sedle objevila Něma Eva Möller a dovedla valacha po Sir Donnerhall s celkovou známkou 9,04 k obhajobě titulu z loňska. Následovala ji Helen Langehanenberg (Damon´s Delorange) a Heiner Schiergen (Discovery OLD) a německá vlajka byla nejen na těchto prvních třech místech, ale i na dalších čtyřech - Němci totiž potvrdili svou nadvládu a obsadili prvních sedm pozic.

Aktualizace 10. 8.  21 HOD: Vrcholem sobotního závodění bylo samozřejmě finále pětiletých koní - roli favoritky potvrdila ryzka Scara Boa (po Scolari), vítězka první kvalifikace. Tentokrát se jí podařilo získat dokonce jednu desítku, a to za prostupnost, která se od počátku ukazovala jako její silná stránka. Na druhém místě skončil nakonec vítěz malého finále, ostřílený Dán Andreas Helgstrand s hřebcem Floricello (po Florencio). Bronz vybojovala taktéž několikanásobná verdenská vítězka, Holanďanka Emmelie Scholtens s Doradem. Malé finále šestiletých se vydařilo Španělovi Jordimu Domingovi Collovi (valach Mango Statesman po Sandro Hit).

Zítra nezapomeňte fandit pětiletému Carisonovi, na němž pojede český jezdec Marek Klus! (přímý přenos na clipmyhorse.de)

 


Mistři světa pětiletých: Scara Boa a Lena Stegemann. Foto Karl Heinz Frieler

Aktualizace 9. 8. 17 HOD: Sir Boss dnes o mnoho lépe, Belissimus s nízkou známkou za prostupnost. 

Malé finále pětiletých dopadlo pro Evu se Sir Bossem mnohem lépe než včerejší výkon, získali známky: 8,2 za klus, 6,2 za krok, 7,2 za cval, 6,3 za prostupnost, 7,2 za celkový dojem a výsledek tak je 7,02 bodů. Na postup do finále to sice stačit nebude, ale známky jsou to bezesporu ve světové konkurenci výborné.

Aktualizace 9. 8. 16 HOD: SKOKY: Pětiletý Carison (Campbel) s Markem Klusem ze stáje Mustang se probojoval do nedělního šampionátového finále. V pětiletých startoval ještě Lord Luis a Quinta, šestiletých Chambers a Sabelius.

20 HOD: DREZURA: Belissimus s Evou Jančaříkovou se zúčastnili první kvalifikace šestiletých koní. Získané známky jsou následující: 6,4 klus; 6,7 krok; 6,5 cval; 4,8 prostupnost; 5,5 celkový dojem a výsledná známka tedy 5,98.
Loňský vítěz Sa Coeur s Evou Möller se musel spokojit až s druhým místem a vítězství v první kvalifikaci pro šestileté přenechat krajanovi Doubleyou W (po Don Romantic) s Laurou Stigler v sedle. I třetí místo patří Němcům - Helen Langehanenberg jej obsadila s Damon´s Delorange.


Aktualizace 8. 8. 11:30 HOD: Eva Jančaříková se Sir Boss získala v první kvalifiakci 5,88. Příčinou je nízká známka za prostupnost (5) a krok (4,8). Naopak za klus získala dvojice 7,8.

Vítězem kategorie pětiletých se stala ryzka Scara Boa s německou jezdkyní Lenou Stegemann, kterým se podařilo získat neuvěřitelné známky (9,7 klus; 9,7 krok; 9,5 cval; 9,7 prostupnost a 9,5 celkový dojem, celkem tedy 9,62). Klisna po Scolari zaujala rozhodčí prostupností, ukázkovým kontaktem s udidlem a soustředěností na jezdce po celou dobu úlohy.

Aktualizace 7. 8.: Kromě mladých koní se v rámci CDI představí např. Isabell Werth, Hubertus Schmidt nebo lošký vítěz šestiletých Michael Eilberg.

Navíc je na zítřek připravena mezinárodní show hřebců a ani skokani nepřijdou zkrátka (na souběžně konaném CSI bude k vidění třeba Carsten Otto Nagel).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.