MŠMK 2009 po 4. kole v Ostravě

Překvapivě pěkným počasím začalo 22. května 4. kolo Moravského šampionátu mladých koní (MŠMK) v Ostravě. Pískové kolbiště Baníku Ostrava bylo tradičně pěkně připraveno. Sešlo se 38 čtyřletých, 43 pětiletých a 29 šestiletých koní. Celkem jsme tedy mohli vidět 110 startujících.

MŠMK

Jiří Hruška a Korádo H.


Mezi 4letými diváci viděli 18 bezchybných jízd. Po čtyřech kolech je v průběžném pořadí nejlepší stále baníkovský GLORION 1 po Veneur de Luc (plem. kniha CS) před dvěma koňmi ex aequo na 2. místě – Forewer (Watergate) z Gesomontu Bohumín a Wiktorii (Radegast) z JLB Komorní Lhotka. Čtvrtá je zatím Enja (Catango Z) - SKL Trojanovice. O 5. místo se dělí Korádo H, Catango HT a CV.
Pětiletý ročník startoval na parkuru ZL s rozeskakováním, do kterého se probojovalo 15 dvojic. Výborným výkonem zvítězil poslední startující S. Hošák a Judita HF Alkapet (Hř. HF) po Radegast. O vteřinu pomalejší byl MVDr. Holý a Ilusive Queen (Quoniam III) – Hř. Amona, třetí místo obsadil znovu Dr. Holý s Madelaine (Ikar), čtvrtá příčka patřila J. Malému a Catango E (Catango Z) - stáj Montana a pátá skončila Jana Gračková a Lanaken (Le Patron) – TJ Frenštát. Rozeskakování absolvovalo čistě 6 dvojic. Základní parkur nedokončily 3 dvojice. Po 4. kole je ve vedení Catango E (Catango Z) - ČT, před  Ilusive Queen (Quoniam III), Juditou HF Alkapet (Radegast), Connery Auto Sitta (Corrado I) a Kalypso.

MŠMK

Jiří Malý - Catango E.

Šestiletý ročník byl po základním parkuru zaskočen silným lijákem a rozeskakování 16ti koní bylo zrušeno. Finanční odměna byla rozdělena pro všechny bezchybné, stejně jako sečtené dobré body vydělené počtem čistých koní. Prozatím je ve vedení soutěže  zástupce Baníku Ostrava Sauron (Silvio II) CS, druhý je Damerican (Baník Ostrava), třetí Sandino Auto Sitta (Baník Ostrava), čtvrtá je Kelly 6 (Šilheřovice) a pátý Livigno (Hř. Suchá). I přes závěrečný liják se závody vydařily a účastníci se již těší na 5. kolo v Trojanovicích, které proběhne 9. června a bude to již poslední kolo na nižším stupni.

Vít Holý

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.