Na Dostihovém závodišti ve středu začíná hobby skákání

Na Dostihovém závodišti v Pardubicích se chystá už tradiční „předkrm“ před začátkem hlavního programu nové sezony. Na zdejším pískovém kolbišti se čtvrtým rokem bude pořádat seriál hobby soutěží v parkurovém skákání, které jsou přístupné pro všechny koně a jezdce bez omezení. Konat se budou každou středu od 9. března do 6. dubna.

„Hobby skákání si za tři roky, co ho pořádáme, získalo stále rostoucí oblibu. Je to znát i na tom, že u nás startují nejen jezdci z okolí, ale také třeba z Vysočiny nebo ze středních Čech. Věřím, že se to potvrdí na počtu účastníků i v letošním roce,“ prohlásil Jaroslav Grodl, sportovní manažer pořádajícího Dostihového spolku a.s. Pardubice. „Pardubicko je regionem koní. A tyto veřejné závody jsou pro jejich majitele a jezdce vítanou možností, jak si s nimi zaskákat, zatrénovat a sbírat zkušenosti. Určitě je to lepší, než se pouze připravovat jen doma.“

Hobby skákání bude mít tradiční podobu. Ve svém programu bude mít opět čtyři soutěže. Začínat se bude parkurem s překážkami do 70 centimetrů. Poté budou následovat překážky do 90, do 100 a do 110 centimetrů. Parkur má vždy osm překážek a po něm následuje rozeskakování se čtyřmi překážkami.

Na úvod letošní sezony je vypsáno pět dílů hobby skákání, které se uskuteční vždy ve středu. První z nich se bude konat 9. března. Další budou následovat 16., 23. a 30. března a 6. dubna. „Počasí v tomto období bývá ale nevyzpytatelné. Není vyloučeno, že některý závod bude muset být zrušen kvůli nepříznivému počasí. V minulosti už se tak stalo,“ upozornil Jaroslav Grodl, jenž je zároveň stavitelem parkuru a vedoucím tréninku. „O případném zrušení některého hobby skákání budeme neprodleně informovat na webu Dostihového závodiště www.pardubice-racecourse.cz, na němž zájemci najdou propozice i další informace o těchto soutěžích,“ dodal.

Hobby skákání se na koná na pískovém kolbišti. Začátek první soutěže je v 15.00 hodin. Prezentace účastníků se koná od 14.00 do 15.00 hodin. Startovné je 150 Kč za každý start. Diváci mají vstup zdarma.

„Kdo má zájem, může si na Dostihovém závodišti v Pardubicích i zatrénovat. Je možné trénovat na terénních překážkách v lesíku za poplatek 300 korun za koně. O sto korun méně stojí trénink na pískovém kolbišti,“ uvedl Jaroslav Grodl.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.