Na evropský šampionát ve dvou

Dne 26. června by na mistrovství Evropy dětí a juniorů odjíždět čeští účastníci. Cesta dlouhá tři tisíce kilometrů končí v portugalské Comportě, kde 4. července tento šampionát začíná. Po loňské početné ekipě a zastoupení ve všech třech kategoriích se však letos česká účast omezila na start dvou jezdkyň ve dvou kategoriích.

Česká jezdecká federace po splnění kvalifikací přihlásila jezdkyni Alžbětu Vojtkovou s Micrem (junioři) a Adélu Stružinskou s Gajem (děti). Třetí účastnicí je samozřejmě Emma Augier de Moussac, mladá jezdkyně, sice Češka, ale dlouhodobě žijící a trénující v zahraničí.

Aktualizace 11. 7. 00.05 HOD: Konečné výsledky jednotlivců kategorie dětí a mladých jezdců. Emma Augier de Moussac vzdala start ve třetí kvalifikaci.

Aktualizace 10. 7. 22.30 HOD: Konečné výsledky jednotlivců kategorie juniorů.

Aktualizace 9. 7. 20.50 HOD: Adéla Stružinská dokončila druhou dvoukolovou kvalifikaci za 20 a 8 tr. b. a umístila se v ní na 68. m. Pohár národů vyhrálo v kategorii děti Irsko před Německem a Velkou Británií.

Aktualizace 8. 7. 9.30 HOD: První kolo druhé kvalifikace dokončila mladá jezdkyně E. Augier de Moussac s 9 tr. b. Pohár národů vedou Němci před Belgií a Velkou Británií.

Aktualizace 7. 7. 17.40 HOD: Druhé kolo druhé kvalifikace dokončila A. Vojtková se 12 tr. b., celkem se v soutěži umístila 51. Pohár národů vyhráli Italové před Dánskem a Norskem, vedoucí Němci se propadli na 7. místo. Celkem má naše juniorka 38 tr. b. a je na 62. místě.

Aktualizace 7. 7. 11.20 HOD: V prvním kole druhé kvalifikace docílila A. Vojtková 9 tr. b., po prvním kole PN vedou Němci před Italy a Švýcary. Výsledky najdete pod článkem. Dnes se jede druhé kolo druhé juniorksé kvalifikace.

Aktualizace 6. 7. 15.19 HOD: Adéla Stružinská absolvovala první kvalifikaci se 12 tr. b. a je na 69. m.

Aktualizace 5. 7. 21.45 HOD: Dnes odstartovaly do své první kvalifikace Alžběta Vojtková a Emma Augier de Moussac. Alžběta je se 17 tr. b. na 73. m., Emma devátá. Video ze dne příjezdu najdete pod tímto odkazem. Adéla Stružinská nastupuje zítra jako 41. hned po přestávce (začátek soutěže v 9.30 HOD).

Aktualizace 4. 7. 14.30 HOD: Obě jezdkyně dorazily v pořádku, na místě je velké horko a vlhko, někteří koně mají zdravotní problémy. Přidán odkaz na fotogalerii. Dnes proběhnou zahajovací tréninky.

Fotografie najdete zde.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.