Nabitá sobota v Plzni

Také v sobotu pokračoval v Plzni velmi nabitý program, který vyvrcholil skokem stupně ST**. V něm s přehledem zvítězil Aleš Opatrný s Quorem. Další zpravodajství přináší naše externí dopisovatelka Martina Kůstková.

ČSP Plzeň 2009

Vítězné družstvo Divokých Šehrezád

 

Dvanáctihodinový maraton mají za sebou pořadatelé i rozhodčí po sobotním dnu v Plzni. Závodit se  začalo na parkuru L**, ke kterému nastoupilo 67 dvojic.
Z vítězství se nakonec radovala Lucie Heroldová v sedle Williama, reprezentující JK Bernartice. Další soutěž S** obsadilo dokonce 69 startujících. Do finále však postupovalo pouze 15 nejlepších. Nejrychlejší jízdu předvedl Jiří Papoušek s hannoverskou Stakkatou, který se stal vítězem Ceny firmy Equiservis. Pak už byla na programu divácky atraktivní soutěž sponzorských družstev. Tam závodí vždy trojice jezdců za daný tým. První z týmu musí absolvovat parkur L*, druhý parkur S* a třetí startující soutěží v ST*. Sponzor si může sestavit libovolný tým, což je atraktivní i pro návštěvníky, kteří koně nevlastní. Podmínkou je desetitisícový finanční vklad, který se dělí na sponzory a jezdce. V letošním roce bojovalo sedm družstev. To nejlepší sestavil JUDr. Petr Toman, když jej reprezentovala dcera Barbora Tomanová s Colomanem, Natálie Vysušilová s Canadou a Denisa Bittnerová s Lakorou, které zvítězily jako družstvo "Divokých Šehrezád".
Za nimi skončilo družstvo Elegáni českých kolbišť (J. Luža, J. Jindra, J. Štetina), které si sestavil Josef Schneider. Třetí místo získal tým jezdců pod názvem "Dynamo Sviňomlazy". Bohužel hlavní soutěž sobotního dne parkur ST** tak začínal až po osmnácté hodině a základní kolo, které mělo 53 startujících, skončilo ve 20 hodin. Vzhledem k tomu, že parkur dokázalo překonat hned 20 dvojic bezchybně, samotné rozeskakování probíhalo za šera a prakticky bez diváků. Z vítězství se nakonec radoval Aleš Opatrný s holštýnským Quorem, následovaný Stakkatou s Jiřím Papouškem a Astrid se Sergejem Motyginem. Výborně si po celý den vedla Barbora Tomanová, která se účastnila všech dekorování. Pouze v ST nenastoupila do rozeskakování a stejně jako trojice dalších jezdců šetřila svého koně na neděli.
Nedělní program začíná v Plzni opět v 9 hodin. Na programu budou 3 soutěže, které vyvrcholí odpolední Cenou Plzně T**. Ta je součástí Českého skokového poháru.

 

ČSP Plzeň

Aleš Opatrný s holštýnským Quorem vyhráli hlavní sobotní soutěž. Další snímky najdete ve fotogalerii - viz odkaz níže...

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.