Napětí ve švédském národním týmu

Švédská jezdecká federace včera večer v tiskové zprávě oznámila odchod současného vedoucího ekipy Sylve Söderstranda. Několik měsíců před olympijskými hrami tím překvapila nejen švédské jezdce ale i samotného Söderstranda. Pod jeho vedení získalo švédské družstvo na olympijských hrách v roce 2004 stříbrné medaile a v roce 2011 vybojovalo bronz na mistrovství Evropy. Podrobnosti uvnitř.

„Měl jsem v sobotu večer rozhovor s Ulfem Brömsterem z národní federace, který měl mé slovo, že zůstanu vedoucím ekipy do olympijských her. Bylo zde jen pár drobností, které jsme chtěli vyřešit tento týden. Když mě tedy Brömster volal v pondělí odpoledne, myslel jsem, že je to kvůli tomuto. Oznámil mi však, že se výbor jednomyslně shodl na ukončení spolupráce k 22. květnu,“ vysvětluje Söderstrand.

„Celé vyjádření švédské jezdecké federace vypadá, že jde o oboustrannou dohodu. Ale není to pravda. Mým záměrem bylo zůstat až do olympiády. To byl můj slib švédskému olympijskému výboru, jezdcům a celé federaci,“ dodává Söderstrand.

Někteří švédští top jezdci se vedoucího ekipy zastávají. „Je to velice nešťastné rozhodnutí několik měsíců před tak důležitou událostí roku. Naštěstí ještě nebylo řečeno poslední slovo a tak uděláme vše proto, aby Sylve zůstal až do olympiády,“ říká Rolf-Göran Bengtsson.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.