Nejlepší jezdci pardubického závodiště za rok 2009 byli oceněni

Nejúspěšnější jezdci ve všestrannosti a v překážkových dostizích pardubického závodiště v letošním roce byli dnes odpoledne oceněni při slavnostním zakončení celoroční soutěže. Vítězi hlavních kategorií se stali Jaroslav Hatla a Jan Faltejsek.

Pardubice

Jaroslav Hatla a Jaroslav Grodl

Pardubice

Nejlepší jezdci

 

Účastník posledních dvou olympijských her Jaroslav Hatla zvítězil v absolutním pořadí jezdců ve všestrannosti. V letošní sezoně se mu na pardubickém závodišti dařilo. Vybojoval zde celkem čtyři prvenství. Při zahajovací dubnové Ceně hejtmana Pardubického kraje vyhrál soutěž stupně ZL s Eileen 1. O týden později zvítězil hned dvakrát. S Alvarem byl nejlepší v kvalifikaci Zlaté podkovy a se Second Supremem byl nejlepší ve Stříbrné podkově. A při Rozlučkové všestrannosti – Prostata Cupu byl nejúspěšnější v soutěži stupně Z se Sanchem.
„Musím říct, že letošní sezona se mi povedla. Bylo to i díky tomu, že jsem měl ve stáji strašně moc koní. A byli to samí dobří koně, takže musím poděkovat majitelům, že si je ke mně dali do tréninku. Podávali dobré výkony,“ pronesl Jaroslav Hatla. „Díky tomu se mi dařilo i v Pardubicích. Vždy jsem tady startoval s více koňmi a aspoň s jedním jsem uspěl. Překvapen jsem byl snad jen posledním vítězstvím, protože na Sanchovi jsem předtím nikdy neseděl.“
Hatla byl suverénem letošního ročníku soutěže o nejúspěšnějšího jezdce ve všestrannosti na pardubickém závodišti. V pěti hodnocených soutěžích nasbíral celkem 229 bodů. Druhý skončil Petr Myška se 153 body a třetí se umístila Lucie Příhodová se 144 body.
Při slavnostním zakončení soutěže v tiskovém středisku pardubického závodiště byli oceněni i vítězové dalších kategorií. Mezi dětmi vyhrála Markéta Matoušková, mezi juniory byla nejlepší Lucie Příhodová a mladým jezdcům vládl Miloslav Příhoda.
Cena v podobě nového sedla od hlavního sponzora soutěže, Sedlářství Jan Hauzr, kterou dostal Jaroslav Hatla, byla připravena i pro nejúspěšnějšího jezdce letošních překážkových dostihů na pardubickém závodišti. Tím se stal žokej Jan Faltejsek, který v tomto roce vybojoval 13 vítězství. Prvenství si definitivně zajistil vítězným hattrickem při Závěrečných dostizích. Na rozdíl od Jaroslava Hatly a všech jezdců ve všestrannosti si však vítěznou cenu nemohl převzít osobně kvůli svému angažmá na britských ostrovech.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.