Několik koní se loučí s vrcholovým sportem

Během posledních dvou týdnů oznámilo několik jezdců konec kariéry svých top koní. Které koně již nepotkáme na závodech?

Andrea

Kůň, s kterým slavil mnoho mezinárodních vítězství nizozemský jezdec Gert-Jan Bruggink, odchází do chovu. 15 letá klisna Andrea měla dlouhou a úspěšnou kariéru po celé Evropě. V roce 2013 ji zakoupil saudskoarabský jezdec Abdullah Al Sharbatly.

L’Espoir

Po dlouhé a úspěšné kariéře se s vrcholovým sportem loučí ve dvaceti letech valach L’Espoir. V roce 2006 se účastnil s Ludgerem Beerbaumem mistrovství světa, kde vyhrál týmový bronz. Poté byl prodán Geir Gulliksenovi. Dvojice reprezentovala Norsko na mistrovství Evropy v letech 2007 a 2011 a v roce 2010 na mistrovství světa. Důchodu si bude valach užívat u dlouholeté ošetřovatelky Evy Beate Terkelsen.

 

Quick Study

Lauren Hough oznámila minulý týden konec kariéry svého dlouholetého závodního partnera Quick Study. Se 17 valachem vyhrála Lauren v roce 2011 pětihvězdové Grand Prix v Dublinu, roce 2010 LGCT Grand Prix v Hamburgu a ve stejný rok take závod Poháru národů v Rotterdamu. Dvojice se také účastnila mistrovství světa v roce 2010 a v letech 2008 a 2010 finále Světového poháru.

Kismet 50

15 letá partnerka Candice King, Kismet 50 odchází z vrcholového sportu do chovu. Klisna začala svoji kariéru s německou jezdkyní Meredith Michaels Beerbaum. S Candice King tvořili úspěšnou dvojici na závodech v Severní Americe. Účastnili se také závodů Poháru národů.

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.