Nizozemská jezdecká federace přišla o sponzora

Hlavní sponzor jedné z nejúspěšnějších národních federací, banka Rabobank neprodlouží s nizozemskou federací sponzorskou smlouvu. Ta končí s olympijským rokem 2016. Podrobnosti uvnitř.

Podpora Rabobank trvala od roku založení královské jezdecké federace v roce 2002 a za celou tu dobu se stal z jezdectví jeden z nejúspěšnějších nizozemských sportů. Rabobank nepodporuje jenom seniory, ale má také speciální program pro mladé talenty a právě ti tvořili více než polovinu jezdců úspěšných na mistrovstvích světa a Evropy 2014 a 2015. Jezdecký sport v Nizozemsku má po fotbalu největší roční obrat - 1,5 miliardy eur. "Příspěvky Rabobank tvoří pouze zlomek celkového financování federace," řekl prezident KNHS John Bierling, přičemž se netajil optimistickým pohledem do budoucnosti.

Jak informuje Rabobank ve svém prohlášení, do roku 2018 propustí zhruba devět tisíc zaměstnanců, což je jedna pětina z celkového počtu. Společnost se rovněž zbaví aktiv ve výši 150 miliard eur. Banka se tak připravuje na zavedení přísnějších pravidel pro finanční instituce Basel IV.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.